Nem köteles nekem pénzt adni apám válás után? Most hirtelen berágott
Szüleim elváltak gyerekkoromban. Nem a bíróság állapított meg gyerektartást, hanem megállapodtak. Anyám is dolgozik de nem keres sokat. Eddig apám adott pénzt most megsértődött rám, azt mondta nem pénzel tovább, mert nem érdemlem meg. Anyámnak ad valamennyi pénzt (pár tízezret miközben van elég pénze) Anyám mást nem tud adni nekem, mert kell a rezsire, kajára. Így ezen felül nem kapok semmit nincs zsebpénzem már hetek óta. Mondtam anyámnak hogy menjen bíróságra, kérjen százalékos gyerektartást, de azt mondta ő nem fog cirkuszolni, nem fogja elmérgesíteni a kapcsolatukat Szóval nem én vagyok a fontosabb, hanem a kapcsolatuk. Jó tudni.
Én nem kérhetem, hogy úgy kapjak pénzt? Most menjek pitizni neki??
Nem tudsz meginni egy kólát?! Nem tudod megtankolni a ROBOGÓDAT?! Anyukádnak nézni kell milyen szalámit vegyen?! És szerinted eddig az volt a normális, h erre nem volt gondotok?!
ÉBRESZTŐŐ!!!!! Marhára el vagy tévedve Kicsi Rigó!
Nekem nem váltak el a szüleim. Sosem kaptam zsebpénzt. 16 éves korom óta dolgozom. És nemmcsak azért, hogy buli pénzem legyen. Hanem hogy ne járjak mezítláb, meg tudjam venni magamnak a bérletet és hogy legyen egy xaros télikabátom, h ne fagyjak meg.
Ma már 23 éves vagyok. A párom elvált apuka. Fizetjük a gyerektartást, (nem hivatalosan lett megállapítva, mert így jobban jár a nő)amit a kedves ex asszonyka, sokáig titkolt a gyerek elől. Elsörözte, elbulizta. Hiába adtunk több pénzt nem jó helyre ment. Mit szólnál hozzá, ha a te anyád is ezt csinálná? Gyereket nevelni nem kevés pénz. Mi is megnézzük a szalámi árát a boltban.
Nagyon becsüld meg a kedves apukádat, h eddig kaptál zsebpénzt, a gyerektartáson felül. Ez jóindulat volt tőle. Nem kötelesség.
És az, hogy te tanulsz,nem jelent semmit! Mi az hogy te nem fogsz elmenni kapálni? A szüleid is dolgoznak, még is egy csomó mindent megcsinálnak azon kívül. Ha kell pénz, menj dolgozni! Igen csak meg fogsz lepődni majd, amikor rá jössz, hogy mennyit kell melózni egy fél tank benzinért.
Szégyelld magad! Marhára nem becsülöd amid van.
Szerintem apádnak csak megjött az esze, és nem akarja, hogy olyan maradj amilyen vagy. Bár lehet elkésett.
Én kaptam zsebpénzt, nem mondom, hogy nem. De emellett megtanították a pénz értékét is, ami nálad kimaradt. Ha valamire nem adtak, azt megértettem.
Tényleg el kellene gondolkodnod, saját érdekedben!
36-osnak:
Függetlenül attól, hogy el van kényeztetve a kölök elég rendesen, az viszont tényleg gusztustalan, ha a pasi más idegen ember gyerekeit ajnározza.
Nem tudom. Szinte minden osztálytársam kap zsebpénzt, csak a legcsóróbbak nem (1-2). Lehet nem "jár", de azért szokás. Mivel attól még hogy gyerek vagyok, lehetnek igényeim, azért vállaltak, hogy eltartsanak, nem kértem hogy csináljon meg.
Egyébként meg ha ruha, vagy ilyesmi kell majd, azt sem tudom, hogy vesszük meg így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!