Nem köteles nekem pénzt adni apám válás után? Most hirtelen berágott
Szüleim elváltak gyerekkoromban. Nem a bíróság állapított meg gyerektartást, hanem megállapodtak. Anyám is dolgozik de nem keres sokat. Eddig apám adott pénzt most megsértődött rám, azt mondta nem pénzel tovább, mert nem érdemlem meg. Anyámnak ad valamennyi pénzt (pár tízezret miközben van elég pénze) Anyám mást nem tud adni nekem, mert kell a rezsire, kajára. Így ezen felül nem kapok semmit nincs zsebpénzem már hetek óta. Mondtam anyámnak hogy menjen bíróságra, kérjen százalékos gyerektartást, de azt mondta ő nem fog cirkuszolni, nem fogja elmérgesíteni a kapcsolatukat Szóval nem én vagyok a fontosabb, hanem a kapcsolatuk. Jó tudni.
Én nem kérhetem, hogy úgy kapjak pénzt? Most menjek pitizni neki??
Azért gondolják, hogy velem van baj, mert idősebbek. Minden haverom szülei ilyenek, azt hiszik csak ők lehetnek okosak.
Tényleg hülyeség miatt rágott be. Megkért valamire, elfelejtettem, elmentem bulizni. Előfordul. Ő meg kiakadt hogy kér valamit tőlem, én meg nem teljesítem, hanem szórom a pénzét, és ezeréves dolgokat hozott fel, meg hogy nem csinálok semmi értelmeset. Tanulok, emellett nem fogok elmenni kapálni.
Mondtam, hogy bocs. Mi mást csinálhattam volna. Biztos mindenki felejt el dolgokat.
Nos ez valóban hülye helyzet, mert pont azon a napon mentél el bulizni, amikor valamit segítened kellett volna neki. Elhiszem, hogy elborította a vörös köd az agyát. Abban is igaza van, hogy a bulizás pénzszórás, ráadásul nem a saját pénzed szórása.
Az sem mindegy, hogy mit felejtettél el. Mert ha mondjuk elfelejtetted megöntözni a virágokat a lakásban, akkor az azért tényleg nem olyan nagy probléma. De ha megkért, hogy vízmentesítsd a kerti csapot a hobbitelken, hogy ne fagyjon el, te pedig nagy ívben lesz*rtad, emiatt pedig szétfagyott az egész csőhálózat, az már komoly kár.
Nem tudsz mit tenni, elvesztete a bizalmát benned. Úgy érzi, hogy nem vagy korodhoz mérten eléggé felelősségteljes, hiszen egy buli miatt eldobtál mindent. Viselkedj ezentúl normálisan, látni fogja, hogy törekedsz.
Addig egy szavad nem lehet, amíg van elég ruhád, van mit enned és van egy fűtött, köművesített hely, ahol lakhatsz.
Szerintem a szüleid normálisak.
Igen, ők kényeztettek el. És most rájöttek hogy hiba volt, próbálnak tenni valamit amíg lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!