Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehet a szülő, hogy az ő...

Mit tehet a szülő, hogy az ő hibáit ne kövesse el a gyerek?

Figyelt kérdés

A gyerek kérdés számomra még messze van. Ha rá gondolok, mindig az jut az eszembe, mit fogok csinálni, ha bekerül a közoktatásba? Abban a 12 évben a szülőnek nagyon helyt kell állnia. Példát kell mutatni, nem hagyni, hogy a gyerek haza hozza a csúnya szavakat vagy a rossz viselkedést. Fel kell lépni, ha egy pedagógus igazságtalanul bánik vele. Vállalni kell bizonyos feladatokat rendezvényeken. Az én szüleim is végig csinálták mindezt értem.

Nekem az a problémám, hogy nagyon nyuszi gyerek voltam, sosem álltam ki magamért, se tanárral se diákkal szemben. Nem tudnám önvédelemre biztatni, ha sírva jön haza, nem tudnék bemenni és reklamálni, ha őt valamelyik tanár szándékosan kirekeszti valamiből. Ha ezt látja tőlem, ugyanolyan megalkuvó lesz, mint én, de hogyan tudnék más lenni? Mindig is ilyen voltam. Szenvedek tőle, és ha lesz gyerekem, nem akarom hogy ő is ettől szenvedjen.

2012. dec. 11. 14:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Van egy mondás:

"ha nincsenek szüleid, esélyes, hogy neked sem lesznek gyerekeid"

2012. dec. 11. 14:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Láttál már állatot a kölykeit védeni? :)

Ez az ösztön normális esetben az emberben is benne van.

Ha majd lesz gyereked, te is máshogyan fogsz viselkedni, kell hogy benned legyen hogy megvédd.

Nekem ugyan még nincs gyerekem, de a párom is hasonló kaliberű mint te.

Sosem védi meg magát, nem meri kinyitni a száját.

Újabban olyan vagyok mint egy anyaoroszlán :D

Ha bárki bántja a páromat, menten leteremtem. Persze csak tekintélyesen és úgy, hogy ne az jöjjön le hogy a párom nem bírja megvédeni magát.

És ő még "csak" a párom, nem egy védtelen gyerek :)

Pedig eleinte én is félénk voltam.

2012. dec. 11. 15:43
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Ne vállalj gyereket.
2012. dec. 11. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!