Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak az anyósommal?...

Mit csináljak az anyósommal? (lent. Folyt)

Figyelt kérdés

Párommal külön élünk már 2 éve és a mai napig az anyja bele szól a magánéletünkbe. A kezdetekben elkérte a fizetését!! teszem hozzá a párom 25/F, mindennap hívogatja kb 5X és majdnem egy órán keresztül (ő miatta lett bekötve vezetékes telefon nálunk) mindenről tudnia kell ! mostanában kicsit halványultak a dolgok mert meg mondtam a páromnak hogy én ezt nem viselem el, mert én jóval fiatalabb vagyok mint ő mégsem zaklat anyám és nem veszi el a pénzem.

Aztán most megint ugyan az megy... napi 4-5 telefon, a hitelkártya nála van mert Ő majd gyűjt nekünk pénzt. Elegem van és ez miatt már kezdem úgy érezni hogy nem alapozhatok a páromra, kezd elfogyni a türelmem. Nem akarok egy 25 éves gyerekkel így együtt élni, akinek nincs saját élete. Úgy érzem itt a vég, nem bírom hogy lépten nyomon jelentést kell adnunk magunkról.Mit tegyek ?!

2009. aug. 21. 09:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Erről a kialakult helyzetről csakis a párod tehet,Ő hagyta így alakulni a dolgokat.Az Ő anyja,beszélje meg vele meddig mehet.Ha nem tudod vele érdemben megbeszélni a dolgaitokat az életeteket,akkor hagyd ott a francba keress egy férfit magad mellé.Ha egy felnőtt férfi nem hajlandó változtatni az anyjával való beteges kapcsolatán akkor ezt Ő is igényli.Mert amit leírtál az már nem normális anya-fia kapcsolat.H nem fogja fel,hogy Te vagy a társa nem az anyja,akkor kár erőltetni.Hagyd meg anyukának,vegye feleségül.
2009. aug. 21. 09:47
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Hát, a párod nem nyújtja egy felnőtt férfi benyomását, és én ezt meg is mondanám neki. Te nem tudsz sok mindent csinálni anyósoddal, csak lassan finoman, de határozottan távolítani magatokat tőle. Apró dolgokban mesélj el mindent állati részletesen -mit vettetek a boltban, mennyiért, melyik volt akciós...-, de a lényeges dolgok csak kettőtökre tartozzanak! Ha a párod nem lép, fölösleges az erőfeszítésed.
2009. aug. 21. 09:47
 3/7 anonim ***** válasza:
64%

Igen, erről csak és kizárólag a párod tehet, no meg azért te is. Az én anyósom dettó ugyanez a fajta. Ő is ebben ment férjhez, ő is és apósom is az utolsó forintig leadták apósom anyjának a pénzt, mondván, hogy az majd gyűjt nekik. Mi öt éve vagyunk együtt és most náluk lakunk, és ezek teljesen el voltak varázsolva. Teljesen természetesnek vették, hogy én majd odaadom a fizetésemet teljesen, plussz párom (ő még egyetemre jár) odaadja a tanulmányi ösztöndíját, a szociális ösztöndíját meg a diákhitelét. Teljesen besértődtek, hogy mi az, hogy nem kapnak egy petákot sem. Én megmondtam nekik, hogy egyrészt én magunknak, vagyis kettőnknek dolgozok, nem nekik. Én nem azért kelek fel nap mint nap reggel öt órakor és utazok oda-vissza majdnem egy óra hosszát, hogy az ő zsebükben landoljon a fizetésem. Párom meg nem azért tanul naponta 10-12 óra hosszákat (sokszor úgy kell rászólnom, hogy most már elég volt), hogy ők bezsebeljék az ő pénzét. Erre besértődtek, hogy dehát majd ők teszik nekünk a pénzt. Erre megmondtam kerek-perec, hogy nem vagyok én hülyegyerek, hogy ne tudjam én magunknak a pénzt tenni. Meg egyébként semmi közük hozzá, hogy mennyi pénzünk van eltéve, mert ha egyik hónapban el tudunk tenni hetvenezret és a következőben meg semmit, akkor az csak ránk tartozik, és semmi közük hozzá.

Közfelháborodást keltett anyósomnak, hogy márciusban 150ezer forintért bebútoroztuk ezt a kis 12 négyzetméteres szobát, amiben meghúzzuk magunkat. Teljesen ki volt akadva, hogy mi az, hogy az ő engedélyük nélkül mi bútort vettünk. Megint ki kellett osztani, hogy addig, amíg az én pénzemből veszünk valamit, addig nekik semmi közük hozzá. A másik, amint teljesen kiakadtak, hogy két hónapig jártam magánfogorvoshoz, ami belekerült 126ezer forintomba. Egy hónapig ez volt a téma, hogy miért nem felel meg nekem az sztk-s fogorvos. És nem akarta megérteni, hogy egyrészt semmi köze hozzá, másrészt az sztk-s fogorvos majd 50 km-re van a munkahelyemtől, és annyi szabim nincs, másrészt meg táppénzre sem mehetek heti két-három napot csak a fogam miatt. Így meg dolgoztam fél négyig, és háromnegyed négykor már a fogorvosnál ültem.

Kerek-perec adj ultimátumot a párodnak. Mondd meg neki, hogy ezt így nem lehet csinálni. Mondd meg neki, hogy nem kapsz levegőt az anyósodtól, és változtasson rajta. Ti gyűjtsétek a pénzt magatoknak, legyetek többet együtt...stb.

2009. aug. 21. 10:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Utolsó,neked van pofád,te meg a másik végletbe estél bele "nem adok egy petákot se a fizetésemből" miközben ott laksz,eszel,fürdesz,melegedsz télen.Ez sem egészséges hozzáállás!Kérdező beszélj a férjeddel,mert csak ő mondhat nemet az anyjának,mert ez elég beteges.
2009. aug. 21. 10:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy éretlen férfinak még nem lett volna szabad megnősülni. Neked pedig hozzámenni, hiszen gondolom amikor együtt jártatok, akkor is így volt. Akkor is gyerek volt, de Te Őt választottad.
2009. aug. 21. 10:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez azért már perverz... Vágd pofán! :D
2009. aug. 21. 13:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Még nem vagyunk házasok inkább élettársak, de nem hisze h az ominózus pillanatban igent mondanék :S köszönöm a válaszokat :)
2009. aug. 23. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!