Ha 99%–osan bizonyosak lennétek benne, hogy férjetek/ feleségetek megcsal, de letagadhatatlan bizonyíték csak az email–jében, facebook fiókjában lenne, belenéznétek?
ma 11:18:
Megnéztem több portálon is, szólások, közmondások között. Sokszor összemossák a két szólást (Vaj van a fején - Van valami a füle mögött). De ha találsz valamit, ami a te állításodat igazolja, akkor küldd el nyugodtan, akár privátban is, hogy be offoljunk tovább ide.
"Persze ha már a tejtermékeknél vagyunk, említsük meg rögtön a vaj van a fején szólásunkat is. Jelentése: „hibás, elmarasztalható valamilyen ügyben, bár még nem bizonyították rá a bűnösségét”.
Ahhoz, hogy megértsük a szólást, teljes változatát kell segítségül hívnunk. Bizony egy szép képes közmondás pattan ki elénk: „Akinek vaj van a fején, ne menjen a napra!”
Tehát aki vétkes, bűnös, az jobb, ha nem kérkedik tisztességével, hiszen úgy járhat, mint a vajjal a fején a napra menő ember… Szólásunk azonban újabban gyakran ebben a formában bukkan föl: vaj van a füle mögött. De annak mi az értelme? Ha valaki vajjal a füle mögött megy a napra, az nem annyira szemléletes, mintha a fején lenne az a bizonyos vaj. Ebben az esetben egy másik szólás hatását fedezhetjük föl: Valami van a füle mögött. Ügyeljünk a részletekre, mondjuk azt, hogy valami van a füle mögött, illetve vaj van a fején, de a kettőt ne próbáljuk meg összegyúrni!"
ma 11:35:
Te is 82%-os vagy, most mindenki azt hiszi, én voltam, holott nem... Mondtam, hogy privátban kérem a téma folytatását.
Kedves kérdező, elnézést kérek az offtopikok miatt. Ha úgy érzed, töröltesd a hozzászólásokat nyugodtan.
Igen, belenéznék!
Honnan tudod, hogy megcsal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!