Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nincs házassági szerződés,...

Ha nincs házassági szerződés, de a házasság alatt a nő nem dolgozott akkor van esély rá hogy nem kapja meg mindennek az 50%-át?

Figyelt kérdés
2012. dec. 11. 10:08
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor módosítok, a kérdező férje többre ment volna, ha akkor gondolkodik...
2012. dec. 11. 12:53
 12/26 anonim ***** válasza:
44%

Mivel mindent KIZÁRÓLAG a férjed teremtett elő, amíg te a szappanoperák nézésével "érdemelted" ki a vacsorát,

ezért gyanítható, hogy lesz annyira ügyes a párod,

hogy pont annyival távozzál, mint amannyit te is beletettél a kapcsolatba!!

Aki meg azt írja, hogy anyagilag nem fejezhető ki téved, pontosan kifejezhető!

2012. dec. 11. 14:00
 13/26 anonim ***** válasza:
27%

A szomszédba a takarítónő hetente kétszer jön, 5 ezerért/nap.

Azaz havi 20ezret ér a takarítás.

Sőt elárulta bizalmasan, hogy egy kis további pénzért másra is kapható.

Tehát mondjuk havi 30-ból kijön egy asszony helyettesítése !!

...és nem követeli majd a fele királyságot válás esetén!!

2012. dec. 11. 14:05
 14/26 anonim ***** válasza:
55%
Itt az élő példa hogy miért nem érdemes házasodni ma egy férfinak. Ahogy látom a kérdezőnek se ég a pofája azok után hogy meglopja a férjét.
2012. dec. 11. 15:29
 15/26 A kérdező kommentje:

4 gyerekünk van

Elég nehéz lett volna dolgozni. Persze nyilván csak én akartam őket, mint minden válásnál....

2012. dec. 11. 16:19
 16/26 anonim ***** válasza:
58%

Én meg erre azt mondom,hogy ha férjnek jó volt úgy évekig,hogy az asszony nem dolgozik,akkor utána ne vagdossa a fejéhez.

Más kérdés,hogy én speciel nem tudnám elvinni mindennek az 50%-át,ha tényleg 0-át tettem bele.

2012. dec. 11. 16:59
 17/26 anonim ***** válasza:
51%
Ne keverjük ide a gyerekeket. Ki ruháztatta őket? Ki dolgozik meg azért hogy legyen mit ennetek? És te akarsz elválni nem ő ahogy kivettem a kérdésből.
2012. dec. 11. 17:07
 18/26 anonim ***** válasza:
24%

Nem lenne annyi réteg bőr a képemen, hogy a férjem által megszerzett javakra tartsam a markom, mialatt én inkább meresztettem a seggem meg babáztam mert AZ NEM MUNKA!

20N

2012. dec. 11. 18:27
 19/26 anonim ***** válasza:
45%

Nem szentírás, hogy feleződik a házasság alatt szerzett vagyon!!!!!! Főleg abban az esetben nem, ha az egyik fél ehhez aktívan nem járult hozzá. Tv. szerint, ha a szerzés aránya nem állapítható meg, akkor vélelmezik az 50-50 % szerzést.

A kérdező esetében, mivel 4 gyereke van és őket nevelte, illetve feltételezem, hogy ezzel együtt a háztartást is ő vezette, hacsak nem több száz milliós tételről van szó, valószínűleg megítélnék az 50%-ot.

2012. dec. 11. 19:53
 20/26 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nem munka de ha visszamegyek dolgozni (igen, dolgoztam a gyerekek előtt...) akkor fizetni kell:

- tápszer

- bölcsi + bébiszitter

- benzin

- zöldség, gyümölcs amit a kertben termeltem

- hús, ami azokból az állatokból volt akiket én gondoztam

- tojás, tej

A ház 3 szintes, egyedül tartottam tisztán. A gyerekeket én vittem mindenféle különórára du 3-tól. Ha dolgozok, erre is kellett volna külön ember - vagy a gyerekek nem mennek.

Amúgy ha nem munka, miért küzdenek a nők azért hogy egyenjogúság legyen?

2012. dec. 12. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!