Ha nincs házassági szerződés, de a házasság alatt a nő nem dolgozott akkor van esély rá hogy nem kapja meg mindennek az 50%-át?
Mivel mindent KIZÁRÓLAG a férjed teremtett elő, amíg te a szappanoperák nézésével "érdemelted" ki a vacsorát,
ezért gyanítható, hogy lesz annyira ügyes a párod,
hogy pont annyival távozzál, mint amannyit te is beletettél a kapcsolatba!!
Aki meg azt írja, hogy anyagilag nem fejezhető ki téved, pontosan kifejezhető!
A szomszédba a takarítónő hetente kétszer jön, 5 ezerért/nap.
Azaz havi 20ezret ér a takarítás.
Sőt elárulta bizalmasan, hogy egy kis további pénzért másra is kapható.
Tehát mondjuk havi 30-ból kijön egy asszony helyettesítése !!
...és nem követeli majd a fele királyságot válás esetén!!
4 gyerekünk van
Elég nehéz lett volna dolgozni. Persze nyilván csak én akartam őket, mint minden válásnál....
Én meg erre azt mondom,hogy ha férjnek jó volt úgy évekig,hogy az asszony nem dolgozik,akkor utána ne vagdossa a fejéhez.
Más kérdés,hogy én speciel nem tudnám elvinni mindennek az 50%-át,ha tényleg 0-át tettem bele.
Nem lenne annyi réteg bőr a képemen, hogy a férjem által megszerzett javakra tartsam a markom, mialatt én inkább meresztettem a seggem meg babáztam mert AZ NEM MUNKA!
20N
Nem szentírás, hogy feleződik a házasság alatt szerzett vagyon!!!!!! Főleg abban az esetben nem, ha az egyik fél ehhez aktívan nem járult hozzá. Tv. szerint, ha a szerzés aránya nem állapítható meg, akkor vélelmezik az 50-50 % szerzést.
A kérdező esetében, mivel 4 gyereke van és őket nevelte, illetve feltételezem, hogy ezzel együtt a háztartást is ő vezette, hacsak nem több száz milliós tételről van szó, valószínűleg megítélnék az 50%-ot.
Lehet, hogy nem munka de ha visszamegyek dolgozni (igen, dolgoztam a gyerekek előtt...) akkor fizetni kell:
- tápszer
- bölcsi + bébiszitter
- benzin
- zöldség, gyümölcs amit a kertben termeltem
- hús, ami azokból az állatokból volt akiket én gondoztam
- tojás, tej
A ház 3 szintes, egyedül tartottam tisztán. A gyerekeket én vittem mindenféle különórára du 3-tól. Ha dolgozok, erre is kellett volna külön ember - vagy a gyerekek nem mennek.
Amúgy ha nem munka, miért küzdenek a nők azért hogy egyenjogúság legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!