Hogy értessem meg magamat?
Figyelt kérdés
Nem tudok nyíltan megbeszélni semmit sem a családomban, félek attól, hogy milyen reakciójuk lesz. Nagyon konzervatívak, én viszont nem kívánok ilyen életet élni és megpróbálok változtatni is, azonban minden lázadásomat elégé megtorolnak. Viszont én szeretném, ha megértenének és elfogadnák azt, hogy én a saját éltemet élem és nem vagyok a tulajdonuk, akinek kötelessége úgy élnie, ahogy szerintünk értékes és jó. Viszont én nagyon gyáva vagyok, még addig sem jutottam el, hogy valamennyire kifejezem magamat előttük. Most például kb. 1 hónapja gyűjtögetek egy kis pénzt (igazából az az ő pénzük, én csak elraktam mindig a visszajárókat, ha kaptam egy kis pénzt, gyakorlatilag megloptam őket, ezért is nagyon rosszul érzem magamat) és vettem belőle egy kis sminket szalagavatómra (szemceruza és szemhéjpúder-anyám megtiltotta a sminket nekem). Nem tudom mit fog hozzá szólni, ha meglátja rajtam, de félek előre. Pont ezért gondolkoztam ezen el, hogy itt vagyok 19 évesen és nem merek semmit se tenni, mert félek a tulajdon anyámtól. Így nem is vagyok ember, legalább is nem az az ember, aki akarok lenni. Ezért igyekszem a békére és meg akarom vele beszélni, hogy végre rájöjjön, hogy a saját életemért én vagyok a felelős, de nem tudom, hogy közelítsem meg a helyzetet. Tud valaki tanácsot adni? 19/L2012. dec. 10. 16:21
12/13 Ivan Iljics válasza:
Szerintem nem fogod tudni megértetni velük.
Sok ember nem lát túl az orra hegyén sem, mert csak magával törődik. A szüleid is ilyennek tűnnek. Azt gondolják, hogy ami nekik jó az neked is annak KELL hogy legyen. Hogy tudnád megértetni valakivel hogy az életszemlélete amire egész eddig támaszkodott nem helyes? Hiszen ha nem aszerint akarod élni az életed akkor ezt mondod...
Félreértés ne essék, neked van igazad. Te döntesz a saját életedről. De hogy ezt a jogodat hogy tudod érvényre juttatni? Szerintem sehogy.
Egyébként Jézus Krisztus meghalt a bűneinkért, azaz feloldozást nyertünk az eredendő bűn alól, ergo nem vagyunk bűnösök. Szóval az emberiség NEM bűnös. Ez a Biblia tanítása és ÉN, aki ateista vagyok, jobban tudom! Szégyen!
13/13 anonim válasza:
az a "szégyen" h nem tudsz a személyes bűnökről !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!