Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg magamat?

Hogy értessem meg magamat?

Figyelt kérdés
Nem tudok nyíltan megbeszélni semmit sem a családomban, félek attól, hogy milyen reakciójuk lesz. Nagyon konzervatívak, én viszont nem kívánok ilyen életet élni és megpróbálok változtatni is, azonban minden lázadásomat elégé megtorolnak. Viszont én szeretném, ha megértenének és elfogadnák azt, hogy én a saját éltemet élem és nem vagyok a tulajdonuk, akinek kötelessége úgy élnie, ahogy szerintünk értékes és jó. Viszont én nagyon gyáva vagyok, még addig sem jutottam el, hogy valamennyire kifejezem magamat előttük. Most például kb. 1 hónapja gyűjtögetek egy kis pénzt (igazából az az ő pénzük, én csak elraktam mindig a visszajárókat, ha kaptam egy kis pénzt, gyakorlatilag megloptam őket, ezért is nagyon rosszul érzem magamat) és vettem belőle egy kis sminket szalagavatómra (szemceruza és szemhéjpúder-anyám megtiltotta a sminket nekem). Nem tudom mit fog hozzá szólni, ha meglátja rajtam, de félek előre. Pont ezért gondolkoztam ezen el, hogy itt vagyok 19 évesen és nem merek semmit se tenni, mert félek a tulajdon anyámtól. Így nem is vagyok ember, legalább is nem az az ember, aki akarok lenni. Ezért igyekszem a békére és meg akarom vele beszélni, hogy végre rájöjjön, hogy a saját életemért én vagyok a felelős, de nem tudom, hogy közelítsem meg a helyzetet. Tud valaki tanácsot adni? 19/L
2012. dec. 10. 16:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

"legalább is nem az az ember, aki akarok lenni."

miért? ki akarsz lenni?

van 1 jó tanácsom: én visszatükrözésnek hívom. először azt kérdezd vissza, mit tennének a helyedben, ha őnekik sem lenne önrendelkezési joguk.

2012. dec. 10. 16:32
 2/13 anonim ***** válasza:

Ezzel a "konzervativ" gondolkodással azt fogják elérni, hogy mindent titokban fogsz csinálni. Ezt mondd el nekik, hogy ennek jobban fognak örülni?

Mondd nekik , hogy te egy személyiség vagy,aki más életet akar élni, mint õk.

2012. dec. 10. 16:33
 3/13 anonim ***** válasza:
azt nem fogják érteni. ezért kell a "tükör"
2012. dec. 10. 16:49
 4/13 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen nem tudom igazán, hogy ki akarok lenni, csak azt tudom, hogy aki most vagyok, ahogy most élek, nem az, ahogy lennie kellene. Csak ennyit tudok biztosan. Ez valami belső sugallat.
2012. dec. 10. 17:32
 5/13 anonim ***** válasza:
igen, ez az ún. identitászavar. én is átéltem. a gond a koncepciótalanság ilyenkor. a mi nem (a mi igen helyett) dominál.
2012. dec. 10. 17:41
 6/13 A kérdező kommentje:
És ezen szerinted, hogy lehet javítani. Mert az írásod alapján te már nem vagy ilyen.
2012. dec. 11. 17:55
 7/13 anonim ***** válasza:
sokan nem akarják a VALÓDI választ. nem ízlik nekik. te komolyan akarod?
2012. dec. 11. 18:04
 8/13 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom mennyire akarom, de az biztos, hogy ez a titokzatoskodás, meg a költői kérdések nem ízlenek nekem!
2012. dec. 11. 20:37
 9/13 anonim ***** válasza:

Nagyon jól fogalmazol (és őszintén): nem ízlik neked. szinte mindig a "saját ízlés" vágja galyra a lényeget. (pár sorral lejjebb leírom, h miért) ugyanis az igazság független a mi értékítéletünktől. akkor is igaz ha nem fogadjuk el. van erre 1 mondás: a valóság olyan amilyen, s nem olyan milyennek szeretnénk, vagyis nem az fog hozzánk idomulni, hanem nekünk kell hozzá alkalmazkodni.

bocs, elkalandoztam.

szóval a boldogság (valós, objektív) forrása: Jézus Krisztus.

ez a bűnös embernek nem tetszik. mert ha J.K. igaz, akkor az ember bűnös, csakhogy a bűnével nem akar az ember szembesülni. (ezért tagadja J.K.-t) Holott a szava, a biblia tökéletes útmutató az életre. igen, a párkapcsolatokra is....

2012. dec. 12. 09:09
 10/13 A kérdező kommentje:
Bírom, ha ilyennel jönnek nekem, a világ egyik legnagyobb materialistájának xd Na, látod ez az egyik része az életemnek, amit a szüleim nem tudtam befolyásolni: a hitem. Én döntöm el mit akarok hinni és volt szerencsém már Jézus Krisztus tanításaihoz és nem találtam benne semmi kellemeset: max. az üres szavak ereje!
2012. dec. 12. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!