Megengedhetőnek tartjátok, hogy egy családapa azt mondja ő nem bírja tovább a munkahelyét és mivel az asszony jól keres ő most itthonmarad egy ideig?
Nagyon nehezen találta a munkahelyet amit ott akar hagyni,nincs a szakmájában és más egyéb végzettséggel sem munkalehetőség.
Az asszony ugyan jól keres,de még vissza van 2-3 havi törlesztőrészlet a hitelükből ami elég nagy összeg havonta.
És ha az asszony aki 15 éve egy helyen dolgozik egyszer szintén azt érzi ,hogy ő is nagyon unja már a helyzetet,akkor persze ő is maradjon csak otthon ...:-/
"hát nem tudom sajnos a férjemet anyagilag támogatni...azaz nem tudok tankolni az autójába"
Szóval az ő fizetése az közös de a tiéd az a te saját pénzed. Ilyenkor hol vannak azok akik az hangoztatják, hogy a férfi pénze közös, a nő pénze nem az?
Miért, ha nincs munkája, akkor minek kocsikázna? Arra a pár helyre ahova mennie kell (pl interjú) mehet busszal is, sokkal olcsóbb.
Nyilván a kérdező fizetése is közös, hiszen kap enni a férje, de a luxuskiadásokat meg kell gondolni, ha egy fizetésből él a család.
Amúgy valószínűleg nem úgy zajlana ez, hogy magának tankol a férjének meg nem...
Köszönöm :)
"De előrelátás,felelősségvállalás az nincs benne és nem tudom,hogy ez 41 évesen még alakítható e..."
Hát, én 40 évesen változtam többet mint idáig egész életemben. Persze kell motiváció is hozzá.
A férfiaknál amúgy is elő szokott fordulni hogy ellustulnak, - én is követtem már el ilyen hibát. Ezért is van sok válás 40 évesen is - ahol az ember már azt gondolná hogy ha eddig megvoltak innen már megmaradnak - mert a nők inkább fejlődnek, vagy legalábbis szinten tartják magukat, a férfiak pedig lustulnak. Kevesebbet raknak a kapcsolatba, mind érzelmileg mind munkában, időben.
Én próbálom most folyamatosan szinten tartani a kapcsolatom - közös hobby (tánc/nyelvtanulás) és sok beszélgetés.
A régi kapcsolatom pont e miatt a "zombi" életmód miatt ment tönkre - lusta és tudatlan voltam :(
Persze most sokkal jobb van így nem siratom, de ha hamarabb fejlődöm a korábbi is jobb lehetett volna.
Csak rajtam múlt végül is.
Engem az Osho könyvek inspiráltak, és az olyan emberek akik hitelesek ebben- álló nap le se megy a vigyor a képükről.
Lassan alakul az én életem is, egyre jobban érzem magam nap mint nap, - bár még sok munkám van magammal, de jobb későn mint soha...
"Szóval az ő fizetése az közös de a tiéd az a te saját pénzed. Ilyenkor hol vannak azok akik az hangoztatják, hogy a férfi pénze közös, a nő pénze nem az?"
Az ő pénze az sohasem volt közös ellentétben az enyémmel úgy költötte ahogy ő azt gondolta,voltak hónapok ,hogy ő úgy elköltötte a sajátját arra amire éppen nagyon akarta ,hogy az itthoni kiadásokba egy fillért nem adott ,csak saját magamra számíthattam már nagyon sok esetben és még rossznéven vette ,hogy mertem neki mondani,hogy megbeszélés nélkül nem kellett volna kitatarozni a másik házunkat úgy ,hogy egy fillért nem ad haza emiatt az itthoni költségekre abban a hónapban .
Gyakran adott kölcsön barátoknak ,testvérének úgy a fizetéséből ,hogy itthonra már nem maradt ,mert hát szegények...és hát igazán megérthetném...
Én csak egyszer mertem volna megtenni ,hogy elköltöm arra a fizetésemet amire akarom és nem törődöm azzal,hogy a számlák be vannak e fizetve ,van e a gyerekeknek étel ,akkor nem is tudom mi lett volna.
"Miért, ha nincs munkája, akkor minek kocsikázna?"
Máskor amikor munka nélkül volt sosem volt itthon ,mert folyamatosan mehetnékje volt,autóból ki-autóba be... :-/
Shaddark !
Nagyon érdekes ,szimpatikus személiységed van !Jó olvasni a soraidat ,többször elolvaslak és igyekszem okulni abból amiket írtál !
"hárpia!"
:-D Úgy gondolod az vagyok ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!