Megengedhetőnek tartjátok, hogy egy családapa azt mondja ő nem bírja tovább a munkahelyét és mivel az asszony jól keres ő most itthonmarad egy ideig?
Nagyon nehezen találta a munkahelyet amit ott akar hagyni,nincs a szakmájában és más egyéb végzettséggel sem munkalehetőség.
Az asszony ugyan jól keres,de még vissza van 2-3 havi törlesztőrészlet a hitelükből ami elég nagy összeg havonta.
És ha az asszony aki 15 éve egy helyen dolgozik egyszer szintén azt érzi ,hogy ő is nagyon unja már a helyzetet,akkor persze ő is maradjon csak otthon ...:-/
200.000 Ft-ért sokan 24 órában is hajlandóak lennének dolgozni...
Amúgy szerintem ha valakinek van egy állása nem szabad feladni, csak akkor, ha talált egy másikat. Munka közben is lehet keresgélni.
Függ attól is, hogy számszerűleg mennyit jelent az, hogy "jól keres" a nő.
Önmagával azzal nincs bajom, hogy a nő tartsa el a férfit. Csak ne csapjon át ez a helyzettel való visszaélésbe.
Na látom, megint megjöttek a szupermenek. Persze 24 órában dolgozni 200k-ért. Bírom ilyenkor mindenkinek mekkora a zsája. Tudod ha nem vesznek emberszámba, akkor az 1 milla is kevés. Vannak iylen emberek, nem kell lenézni őket.
Vagy jobbak azok, akik 4 műszakoznak 60 ezerért, majd mindet piára meg drogra költik (Nokia gyár, Flextronics gyár).
Szerintem célszerű lenne megbeszélni és keretbe foglalni a váltást.
PL. 3 hónapig marad minden a régiben ha addig talál munkát akkor semmi nem változik.
3 hónap után a kocsija, egyéni dolgai megszűnnek - legyen motivációja munkába állni...
6 hónap múlva meg csak létszükséglet biztosítása :D
Persze ez nálam elképzelhetetlen, eleve a kapcsolatnak szeretetre és nem üzleti alapokra kell épülni, különben boldogtalanok lesztek életetek végéig.
Elvégzitek a feladatokat, (gyereknevelés, taníttatás, nagyobb ház...) aztán vége a dalnak és a vége előtt nemsokkal rájösztök hogy az egész mit sem ért.
Ha ennyire "hideg" ez a kapcsolat, biztos hogy életed végéig ilyen életet szeretnél élni?
Ám a férjednek jót tesz hogy ott van ahol...
Legalább lejebb megy az egója, ezek az indokok csakis azt bántják aki nincs képben önmagáról, egy önmagával harmóniában élő embert senki nem tud megbántani, - ha rosszul érzi magát valamitől annak a saját belső lelkivilága az oka, minden belűlről jön, kintről csak az amiben még fejlődnünk kellene...
A pénz természetesen nem minden, de ha valaki megsért akkor azzal a témával dolgunk van, nekünk kell elgondolkodni rajta miért tudja valaki elérni hogy ne saját magamtól függjön az önbecsülésem, önbizalmam és a jókedvem, miért tőle függök...
A férjem mindig és mindenhol úgy érzi,hogy vele indokolatlanul ,inkorrekten bánnak .
A család rovására belekezdett már sok mindenbe hirtelen elhatározásból ,majd amikor ezekbe belebukott anyagilag akkor széttárta a karjait,hogy más is járt már így .
Belekezdett már tanulmányokba is munka mellett például,sosem volt kitartása semmiben sajnos a,tettei következményét előre képtelen felmérni,gyakorlatilag ő egy harmadik legmakacsabb,legkezelhetetlenebb gyermekem nekem ,már nagyon sokat szenvedtem vele ,mert nem enged beleszólást a döntéseibe viszont ha meg van a baj amit előre megjósoltam akkor nincs lelkiismeretfurdalása,nem vállal felelősséget semmiért .
Lehet,hogy csúnya dolog,de a türelmem vele és a dolgaival szemben már elfogyott úgyhogy az első naptól kezdve meg fogja tapasztalni ,hogy lehet ,hogy mégiscsak jobb lett volna a munkahelyén kitartania ,neki soha egyik munkahely sem felelt még meg,nagyon szeretett felmondogatni az sem érdekelte ,hogy utána fél évig nem talál másikat .
Ezek szerint a felelősségvállalással vannak legfőképpen problémái.
A mama szoknyája mellett 30 éves korig maradók nagy problémája ez inkább pedig :)
Lehet túlságosan "mamás" vagy vele?
Szerintem ha már úgysem dolgozik menjen valami személyiségfejlesztő vagy önismeret tréningre, előadásra... A következő munkahelyen lehet örülni fog annak ami most zavarja. És a családja is jobban jár mert elviselhetőbb lesz. Persze ehhez kellene hogy rájöjjön hogy fejlődnie kellene még, hogy igénye legyen a napi nyivákolás helyett a napi örömre, jókedvre, vidámságra. És hogy rájöjjön hogy ez nem a környezetén, munkahelyén... múlik hanem csakis és kizárólag rajta, mit képes elfogadni az életben és miket nem. Próbálj beszélgetni vele sokat, esetleg vegyél neki Osho, Müller Péter könyveket, ha elmegy a Buddhistákhoz szerintem az is sokat segítene rajta, ha jól tudom ők is ezeket fejlesztik meditációkkal.
Kérdés van-e igénye rá vagy kényelmesebb panaszkodni meg duzzogni...
De te se jól választottál ám, neked pedig a vágyaidat kellene felülvizsgálni, biztosan jó-e hogy a beteljesültek pont hogy nem tesznek boldoggá? Legközelebb (De ne legyen, változzon sokat inkább a mostani azt kívánom neked) ha választanod kell a belsőre menj inkább ne a felületes dolgokra - jólépűség, pénz... nem sokat érnek VALÓJÁBAN.
Shaddark !
Különösképp bölcsnek,sokat tapasztaltnak tűnsz a válaszaiddal :-) .
Természetesen kezdetben nem volt ennyire egyértelműen ilyen,sőt nagyon sokáig nem tűnt fel nekem a személyiségének ez a jellemvonása ,nem a jóképűségre utaztam párválasztásnál,hanem legfőkép az emberi értékeket kerestem amiket a szüleimnél is megtapasztaltam,senkiben soha nem láttam a rosszat ,ezért lehettem egy kicsit vak , a mai napig a legvégsőkig mindenkiről jót feltételezek.
A Müller Péter könyv engem nagyon megérint,leköt,de a férjem sohasem érdeklődött ilyen dolgok iránt sajnos,abszolult nem az a típus,ha adnék neki egyet ajándékba kinevetne :-( .
Megoldásra törekszem válni,új párkapcsolatot keresni nem szeretnék ,bár sokkal kevesebb problémám lenne a férjem nélkül ,mert gyakorlatilag azokon a problémákon kívűl amiket ő generál saját maga teljesen rendben van az életünk .
De előrelátás,felelősségvállalás az nincs benne és nem tudom,hogy ez 41 évesen még alakítható e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!