Nők, ti bevállalnátok plasztikai műtétet ha a férjetek erre kérne titeket?
Has- és mellplasztika lenne, mert a szülések és szoptatások sajnos megtették hatásokat. Ruha alatt nem látszik, tornázok és figyelek az öltözésemre, csinos vagyok. De a mellem megereszkedett, a hasam pedig nagyon ráncos.
Nem mondom hogy nem zavar, de magam miatt biztos nem tenném, nekem nem éri meg. Az elmúlt 2 évben volt 2 műtétem, az bőven elég egy időre.
Ti mit tennétek?
Egyetértek a 20. válaszolóval.
A TÁRSAM egy egyszerűbb műtétre sem küldene el engem csak azért, hogy érett nőből hamvas lányt csináltasson belőlem.
Olyan esetben meg főleg nem, ha ilyen tapasztalatom volt. Hogy gondolta?!
Pont az altatással járó veszélyek miatt nem szabad ezt más kérésére csinálni. Nem egy szemöldökkiszedés, hogy "fájni fog, de a kedvéért megcsinálom".
Volt nekem is plasztikai műtétem, én akartam. A férjem annyit fűzött hozzá, hogy neki tetszem úgy is, de ha a lelki békémhez ez kell, akkor a műtét után is tetszeni fogok - rám bízza a döntést.
Egyedül az alapos orvosválasztáshoz ragaszkodott, hogy egyrészt az egészségem se sérüljön, másrészt ne egy kókler műtsön, ami után még hatszor kell korrekciózni.
Nekem kifejezetten sétagalopp volt az altatás, azonnal magamhoz tértem (még arról is voltak emlékeim, hogy az asztalon felébresztettek már egyszer és bekötöztek, a nővér nézett döbbenten, amikor kérdezgettem, hogy miért villanhatnak be ilyen képek a dokiról és a kerekesszékről, amibe épp segítenek bemászni), az ágyban az első szó után kommunikáltam és képben voltam.
De tudom, hogy egy második altatás már teljesen más hatással lehet rám.
Anyámat négyszer műtötték (nem plasztikai műtét, de mind altatásos). Az első három ugyanilyen "jé, már reggel van, kérek egy kávét" ébredés volt, a negyediknél meg fél napig nem volt teljesen tudatánál.
No meg valós veszély a vérrögképződés, ami a szívben, tüdőben, vénákban nem túl vicces, mert vagy meghalsz, vagy amputálják egy végtagodat.
Tehát nagyon is furcsán néznék a férjemre, ha ilyenre akarna rábeszélni - a kockázatok tudatában.
A külsőmmel kapcsolatban eddig egy - nem is kérése, javaslata - volt: a hajfestékemet cseréljem egy világosabb árnyalatra, mert szerinte az jobban áll. Hozzátéve, hogy ha nem tetszik, akkor festessem vissza tűzvörösre. De igaza lett, jobban áll a "répavörös", így maradt olyan.
Ha nagyon kutatok az emlékeimben, a külsőmmel kapcsolatban komolyabb "beleszólás" nem jut eszembe annál, hogy "ne vedd meg azt a barna pulcsit, a sárga sokkal jobban áll, inkább azt".
Én is egyszer a frizurájába szóltam bele, mert szerintem előnytelenül vágta le a fodrásza.
De amikor kitalálta, hogy tarkopasz lesz, bár nem tetszett annyira, nem szóltam miatta. Aztán egy-két hétig nézegetve a kopasz fejét, kezdett megtetszeni. Végül én sajnáltam, hogy visszanövesztette a haját :)
HA ő kérne de magamnak jó vagyok,így,akkor semmiképp.
Ha magamnak nem tetszek,akkor lehet vállanám.
Pici melleim vannak,régebben meg szerettem volna csináltatni.Párom volt aki addig mondogatta,mig én is elhittem hogy így szépek,azóta eszem ágában nincs kés alá feküdni.Nem ér annyit.
Még huszonkevés évesen volt egy exem,ő állandóan azzal nyaggatott,hogy pótol bele,csináltassam már meg a mellem. Elzavartam azzal hjogy majd jöjjön vissza ha 30 centis lóg a lába között...
Nem utasítanám egyből el. Mondjuk én eleve úgy tervezem, hogy ha már nem akarok több gyereket, akkor megcsináltatom a mellem, egyrészt mert aránytalanul kicsi, és ez komoly problémát jelent például ruhavásárlásnál is, másrészt mert már most megereszkedett.
De ha te félsz a műtéttől és úgy érzed, hogy nem érné meg a kockázatot, akkor ne tedd. A te tested, te döntöd el, mit csinálsz vele. Csupán a férjed igénye miatt ne feküdj kés alá, ha te nem akarod.
ha az atyaúristen kérne, akkor sem.
ha az én szabad döntésem lenne, és emellett a párom biztosítana arról, hogy akárhogy nézem ki, tetszem neki, akkor igen :)
amúgy ezt nem értem: ruha alatt nem látszik, tehát gondolom nem a haverjainak akar dicsekedni veled, elvégre előttük ruhában feszítesz...
szexben minden OK? talán amiatt kéri?
mert nem hinném, hogy azért a pár nyári strandolásért, ahol jobban látják páran a hasadat, cicidet...
Én csak a magam kedvéért fogok a kés alá feküdni, szörnyű mellem van, és ha lefogyok csak egy zacskó lesz, fel kell varratni.
Más kedvéért meg nem tenném, így is borzalmasan félek előre is, pedig még sok év mire oda eljutok.
NEM! Ha már így nem szeretne, azt jelentené nem is szeretett igazán.
Nekem most sincs tökéletes testem, szülés után pláne nem lesz, de Ő így szeret. Ő sem tökéletes, én meg úgy szeretem.
Plasztikáztatni meg senki kedvééért nem mennék, egy ilyen kérdésre max a válópert indítanám el.
"A műtét viszont megijeszt. Az utolsó műtétemből nehezen tudtak felébreszteni."
Erre mondja azt az orvos, hogy lehetőleg több altatásos műtétet ne.
Nem hiányzik a családnak, hogy ott maradj az asztalon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!