Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak már a családomma...

Mit csináljak már a családommal, hogy ne csesztessenek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok a legfényesebb tanuló,és ezért minden nap veszekedésbe kezdenek.Már nagyon idegesít.Folyton azzal csesztetnek hogy miért viselkedek így,miért nem tanulok.Mit mondjak nekik?vissza szólni nem akarok mert ezért már párszor kaptam szobafogságot.Hogy mondjam el nekik ÉRTHETŐEN,NORMÁLISAN?
2012. dec. 9. 11:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt kéne, hogy nyilvános helyen (nappali, konyha) tanulj. Lássák rajtad, hogy igyekszel. Néha esetleg maradj bent korrepetáláson, ha valami gyengén megy. Szerintem inkább azt hiányolják, hogy lássák rajtad az igyekezetet. Ha meg megint elkezdik, higgadtan mondj annyit: igazad van anyu/apu. Szeretnék javítani matekból/fizikából/magyarból. Esetleg kérd meg, hogy segítsenek. Ha éretten kezeled, ők is normálisabban állnak majd hozzád szerintem.
2012. dec. 9. 11:51
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors választ(:
2012. dec. 9. 11:52
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
És miért nem vagy a legfényesebb tanuló?:)
2012. dec. 9. 11:53
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

Nincs mit. :)

Másik válaszoló: Az, hogy miért nem olyan jó tanuló, ezer oka lehet. A környezet, anyagiak, stb. Lehet, hogy nehezebben ért meg dolgokat. Szerintem itt nem ez a lényeg, hanem hogy akar-e jobb lenni, vagy nem. Mert, ha nem akkor a szülei joggal idegeskednek. Ha viszont javítana akkor azt lássák a szülők is.

2012. dec. 9. 12:10
 5/8 A kérdező kommentje:
szeretnék jól tanulni,hiába tanulok,nem megy.Leülök tanulni,5-10 percig elnézegetem,olvasgatom,de mindig valami kis apróság elvonja a figyelmemet,akár mit is csinálok.Anyagiak megvannak,külön matek tanárnőhöz járok korrepetálásra heti 2x,tehát nem az anyagiakkal van gond.egyszerűen nem tudom magam tanulással lekötni.
2012. dec. 9. 13:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Tanulj meg a tételnyi részt, add a könyvet anyukád, vagy apukád kezébe, s mondd, hogy szeretnéd nekik elmagyarázni a tanult ismeretet, ők meg ellenőrizzék közben! Van egy fogadásom, hogy belefájdul a fejük, és azt mondják, tanulj gyermekem egyedül!:)

Egyébként a módszer hasznos és célravezető. Te vagy a tanár, s magyarázod az osztálynak az anyagot színesen, megfelelő szókinccsel,gördülékenyen. Egyre nagyobb részeket fogsz össze. Készíthetsz egy cetlire vázlatot - a tanárnál is van - s rájössz, hogy bár kicsit megmosolyogtató módszer a fennhangon beszélés, de célravezető. Felelés közben is gördülékenyen jönnek a mondatok, ha érted is, miről akarsz beszélni.

2012. dec. 9. 13:32
 7/8 anonim ***** válasza:

mit csinálj? Tanulj és ne fészbúkozz vagy más hülyeséggel foglalkozz. azok csak azután jöhetne ha megtanultad amit kell.

Ha jó tanuló leszel akkor nem tudnak majd miért csesztetni.

2012. dec. 9. 17:32
 8/8 anonim ***** válasza:
a fő okok általában: barátok, facebook, internet, mp3, sör
2012. dec. 9. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!