Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek? Már az öngyilko...

Mihez kezdjek? Már az öngyilkosságon is gondolkoztam, de végül letettem róla.

Figyelt kérdés
A bátyám nagyon okos. Anyám apám is nagyon okos. Mindenben sikerrel járnak amibe belekezdenek, én meg egy rakás szerencsétlenség vagyok. Épphogy 2 es vagyok matekból. Nem emlékszem hogy a szüleim mikor dicsértek meg utoljára, bár nagyon nincs miért. (Akinek van egy olyan gyereke, mint a tesóm, nem fog megdicsérni engem még ha a lelkemet kiteszem akkor se.) A szüleim előttem beszélik meg egymással, hogy mekkora egy nyomorék vagyok. Ami mondjuk nem igaz, mert hozzájuk képes biztosan az vagyok, de egyébként nincs túl nagy baj velem. Szerintem tök átlagos vagyok, a matekjegyemtöl és attól eltekintve hogy különösen tehetségem nincs semmihez. Persze nem mindenből vagyok hármas. Magyarból pl szín 5ös vagyok. Ismertem még pár gyereket, akikre hasonlítottam ebben, de azok drogozni, vagy inni kezdtek , én viszont nem fogok inni, meg füvezni. CSakazértse.
2012. dec. 8. 14:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha valóban így történt ahogy írod, hogy édesanyád erre a fenyegetésre, hogy öngyilkos leszel, olyan hidegen reagál, hogy a statisztika szerint csak x. százalék váltja be a fenyegetőzést, akkor lehet okos nő, de egy rideg, érzéketlen perszóna.Alkalmatlan az anyai feladatai ellátására. Persze ennyiből nem tudjuk megítélni, hogy kiváltod-e a családtagjaidból valamivel, hogy hadilábon álltok egymással, de egy ilyen, serdülőkori beszólásra nekem összeszorulna a gyomrom. Persze lehet, hogy nem akart előtted bepánikolni, de ha nem kereste azóta sem veled a személyes kontaktust, hogy mit is akartál kislányom ezzel a marhasággal, akkor kő van a szíve helyén.
2012. dec. 8. 16:57
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Foglalkozz azzal, amit szeretsz. Ha az irodalomhoz van tehetseged, akkor osszpontosits arra. Csatlakozz irodalmi korokhoz, irj verset, novellat, cikket stb es probald meg lekozoltetni oket, vegyel reszt palyazatokon.

Sajnos a szulok nagyresze annyira korlatolt, hogy a gyermekeik "erteket" kizarolag az iskolaban kapott jegyek alapjan birjak megitelni. Ne idegeld magad emiatt. Akik arra torekednek, hogy mindenbol jol teljesitsenek a suliban, azok csak szetforgacsoljak magukat, es vegul elkallodnak az eletben. Ugye nem akarod azt?

2012. dec. 8. 17:05
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Igazából azt hittem hogy én vagyok a rossz lány, de most megnyugodtam hogy anyáék is tehetnek róla.
2012. dec. 8. 17:08
 14/19 anonim ***** válasza:
Na meg az iskolai jegyek! Hány író, költő mondta, hogy bukdácsolt matekból. Kodály csak énekből kapott gyengébb osztályzatot:) Színészek nem tudtak leérettségizni. Szóval ebben a korban nem determinált az ember.
2012. dec. 8. 17:23
 15/19 anonim ***** válasza:

Büszke lehetsz magadra, mert ilyen körülmények közt is van tartásod! Kevés az a tizenéves, aki ennyire elhanyagoltan nem fordulna a drogok, meg más idióta dolgok felé, ha van rá lehetősége.

Sajnos a szüleidet megváltoztatni nem tudod. Nem te vagy rossz, hanem ők nem szeretnek eléggé. Nehéz lesz így élni, mert van aki beleesik abba a csapdába, hogy az egész élete egy folyamatos bizonyítás. Hogy megmutassa a szülőknek, ő is ér valamit. (Én is hasonló cipőben jártam.) Ezt próbáld meg elkerülni, szerintem.(Az iskolai jegyek meg sz.rt sem érnek abból a szempontból, hogyan boldogulsz később, ezt számos kutatás bebizonyította már.)

Minden jót kívánok neked.

2012. dec. 8. 18:38
 16/19 A kérdező kommentje:

Valójában karnyújtásnyira vannak a drogok, (illetve társai) tőlünk, ezt hülye aki tagadja, de azt már mindenki maga dönti el hogy kinyújtja e a kezét...

KÖSZI

2012. dec. 8. 18:55
 17/19 anonim ***** válasza:
Csajszi, te nem hülye vagy, hanem simán csak humán beállítottságú! Rohadtul nem minden a matek és az IQ, ha teszem azt nem tudsz egy épkézláb mondatot megfogalmazni és a béka segge alatt van az érzelmi intelligenciád. Szerencsére ezek nálad nem állnak fenn, egyszerűen csak más vagy. Én is fekete bárány voltam/vagyok otthon, párom is és a legtöbb barátom is. Sose akadj fenn ezen! Találj ki valami olyat, amiben jó vagy! A humán emberek többnyire jók a nyelvtanulásban, próbáld ki, pipáld le őket! Mutasd meg, hogy te is vagy valaki! De ezt ne az öngyilkossággal próbáld. Aki leszarja a gyerekét, az annak az öngyilkossági kísérletét is le fogja szarni, ezt a saját bőrömön tapasztaltam meg. Élj, élvezd az életet, tanuld azt, amit szeretnél, és képes is vagy rá! És ne feledd: Azért vannak a barátok, hogy kárpótoljanak minket a családért!
2012. dec. 9. 00:11
 18/19 anonim válasza:
Esetleg nagyszülőkkel nem tudnál erről beszélgetni? (ha már a szüleiddel nem lehet..) sőt, talán tőlük azt a szeretetet és törődést is megkapnád, amit otthon nem:)
2012. dec. 9. 10:36
 19/19 anonim válasza:
Hasonló helyzetben éreztem magam én is, sokáig kisebbségi komplexusom volt a tesóm mellett, kis koromba még rá akartam hasonlítani, de ez ma már egyáltalán nincs így, sőt, ebből a szempontból fordult a kocka, őt tartom hozzám képest tucatabbnak, és ma már sokkal jobban vagyok, pedig valamikor még én is csődtömegnek tartottam magam. De nem akartam meg felelni senkinek, csupán annyit tettem, hogy megtaláltam az utamat és ahhoz tartom magam. Sokáig dorgáltak, hogy nincs önbizalmam, lusta vagyok, stb. aztán próbáltam megérteni önmagam, hogy mégis mit akarok az életben. rájöttem, hogy attól, hogy nem pöffeszkedek, még nem vagyok kevesebb, sőt. megfontoltabb vagyok a családomnál. akkor érzetem a legsikeresebbnek magam, ha azzal foglalkozok, amiben jó vagyok.
2012. dec. 9. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!