Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kisgyerekesek! Mik azok a...

Kisgyerekesek! Mik azok a "feltételek" amelyek megléte esetén a férjnek/apának jó hazatérni, jó együtt lenni a családjával?

Figyelt kérdés

2012. dec. 6. 11:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem akkor jó hazatérni, ha kisgyerek mellett is vannak élmények, melyekre a hétköznapokban vissza lehet nézni. Gyermek nélküli élmények is (legalábbis ha már elmúlt egy éves).

Nekünk nincs gyerekünk, mert az anyagi alapot még most teremtjük hozzá.

Nekem jelenleg nincs munkám, addig én is mindent elvégzek itthon, de ha nem tudom befejezni, mire hazaér, akkor az én párom besegít, az is együtt töltött idő lesz.

Ha én is dolgozom (újra), akkor minden feladaton osztozunk. Hétvégén pl. láncfűrésszel darabolom a fát, amíg ő körfűrészel, még itt sem szakadunk el egymástól.

Szerintem attól nem lesz jó egy kapcsolat, ha pihenni, a munkát kiheverni, magához térni jár haza a férj, az asszony dolga meg békén hagyni őt, és a gyerekeket is elvinni a közeléből.

Mi erről beszélgettünk. A feladatok képességekhez (pl. testi erőhöz) mérten nincsenek nemi szerepekhez kötve, és ha valamit együtt is lehet, azt úgy is csináljuk.

Azt is megbeszéltük, hogy a kapcsolatunk fontosabb bármilyen karriernél, így olyan munkát választott, amiért alacsonyabb, de elfogadható fizetés mellett több szabadideje van, azaz több energiája arra, hogy velem építse a kapcsolatát. Nekem nem elfogadható ennyire külön élni, és hogy ennyire kevés közünk legyen egymáshoz, hogy csak este látom, de akkor is jobb dolga van, mint én, vagy a gyerekek, ha lesznek.

2012. dec. 7. 14:00
 12/14 CsillaIrisz válasza:

Az én férjem hol itthon hol vidèken dolgozik, nagyon vàltozó. De amikor nem itthon van akkor a vacsit én csinàlom addíg ő babàzik-gyerekezik (3 gyerek van). A gyerekek sokszor letàmadjàk, és ilyenkor fürdetésig jàtszik velük.

Szerintem mindehhez az kell hogy apa tdja hogy anya sem robot. Dolgozik egész nap csak épp otthon. A hàzimunka kemény munka, bàrmennyi gyerekkel, főleg ha abban van picike is. A màsik oldalröl pedig tudjuk hogy apa sem lopja a napot hanem dolgozik. A lényeg a kölcsönös tisztelet, szeretet, megértés. Szerintem csak így működik. Nàlunk ki vannak osztva a feladatok. Van olyan hâzimunka amit csak apa csinâl (kuka, locsolás). Van amit csak én és akad amit közösen. Ès van hogy fàrasztjâk a gyerekek de akkor is ott van és jàtszik velük. Szerintem ezt meg kell beszélni nektek egymàs közt mert a megoldàs mindíg egyénre szabott. Amkor van kedve, ideje, kettesben. Sok sikert!

2014. júl. 18. 13:53
 13/14 anonim ***** válasza:

Biztos nem ugrálom körbe.

Van egy 2 és 6 éves fiam és egy 5 éves lányom. Ma is 11-től 20-ig dolgoztam, este 9-re értem haza 2 busszal.

Mik a feltételek? Majd ha nem kell megszakadjak munka és gyerek mellett, kedves lesz és betartja amit ígért, akkor talán körbeugrálom úgy, mint az első válaszoló a férjét.

2016. máj. 2. 21:52
 14/14 anonim ***** válasza:

Elsôre nagyon elkerekedett a szemem a feltételek szón. Még mindig nem igazán értem a kérdést sem. :)

Amíg itthon voltam többnyire rend is volt vacsi is de magam miatt csináltam. Tőle aztán lehet disznóól és szendvics vacsira. :) mindig siet haza munka után hogy kicsit lássa a lányát pancsi előtt. Szóval semmilyen feltétel nem kell jön magától. Szerintem ez így normális. Csapatmunka a gyerek összehozása akkor a nevelése is legyen már az. Hétvégén főzni takarítani is együtt szoktunk nem csak nekem működik a porszívó.

2016. máj. 3. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!