Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ne tartsak itthon édességet?

Ne tartsak itthon édességet?

Figyelt kérdés
A párom testvére állandó jelleggel bejárkál a szobánkba,akkor is mikor itthon vagyunk, zár már van rajta. De akkor is zárjam az ajtót mikor itthon vagyunk? Imádja az édességet most mikulásra kapott 3 nagy csomagot és még tegnap megette este csak a gyümölcsöt hagyta meg, az én gyermekem is kapott 3 csomagot azt tárolni fogjuk nem eszi meg mind egyszerre, és ma reggel amint kimentem hosszabb időre a konyhába főzni a testvér egyből ment be a szobánkba bekapcsolni az internetet szerencsére ne hagytam elő semmit de biztos vagyok benne hogy azért kapcsolta már be korán reggel az internetet hogy bele falánkoskodjon ami szem előtt van mert az ővé már elfogyott.Hozzá tenném hogy a házban 3 számítógép van csak épp a mi szobánkban van a kapcsoló amivel a net eljut a többi géphez. Volt rá eset hogy elmentünk itthonról és amíg nem voltunk itthon a Máté addigra kirámolt a szekrény polcról mindent édességet és gyümölcsöt ami a fiamnak Sanyikának lett félre rakva. Máté nem egészséges gondolkodása megfelel egy 5 éves gyermek szintjére közben 25 éves. Tudom hogy el kellene néznem neki de mindent nem hagyhatok rá mert én sem vagyok milliomos és ő neki soha nem elég az amit kap neki akkor jó ha minden nap az édességtől feszül a hasa. Ne tartsak itthon édességet tartalékba soha?

2012. dec. 6. 10:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Értelmi fogyatékos! Tehát hiába 25 éves, kb. 15 éves szinten van!

Nem irigyellek, de sose fogja fel hogy ő lop, vagy hazudik.

2012. dec. 6. 13:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Máté nem egészséges gondolkodása megfelel egy 5 éves gyermek szintjére közben 25 éves."

tehát az elméjére nem lehet hatni, marad a fizikai zár.

ha veszel, édességet zárd el. Ha nem tudod elzárni, ne vegyél. vagy tartsd máshol (kocsi, munkahely)

Szerencsére a te elméddel nincs baj, tehát ezt magadtól is meg tud(nád)od oldani.

2012. dec. 6. 14:04
 13/18 anonim ***** válasza:

Jár valahova vagy 24 órában a négy fal között van? Nem jár mondjuk gyógypedagógushoz, vagy valami szinten tartásra? Azért egy középsúlyos fogyatékossággal élőnek tűnik az elmondottakból.

Neked sem ártana szerintem, ha látnál ilyen fiatalokat és hogy hogy kell velük foglalkozni, hogyan lehet velük együtt élni. Szerintem könnyebb lenne a Számodra, hisz talán a gyerekeid és a párod is könnyebben viselik. Te nem ebbe a helyzetbe születtél bele.

És nem tudom mennyi esély van arra, hogy teljesen önellátó legyen a sógor...szerintem nem sok.

Beszéltetek már arról, hogy párod egyedül akarja -e majd hagyni?

2012. dec. 6. 16:24
 14/18 A kérdező kommentje:
Teljesen önálótlan a sógor lefőzi a kávét és a teát azt is úgy hogy a cukorban benne van a kávé zacc mert ugyan azzal a kiskanállal nyúl a cukros tálba. Főzni nem tud ,mosogatni lusta pedig tud. Megcsinál ő mindent ha mondva van neki FŐZÉSEN KIVÜL, de boltba nem szabad elküldeni mert becsapják ,nem számol utána, csak kenyérért van elküldve néha a boltba azt is kiszámolva. Ha egyedül maradna valószínűleg nem tudna magáról gondoskodni mert ha a pénz a kezébe kerülne amit kap saját maga után akkor 1 alkalommal menne el a boltba és elköltené cukira mind.Az anyja veszi fel a pénzt utána. Nem jár gyógy kezelésre nem futja rá, sőt ő inkább szeret egyedül lenni járni a szobákat ücsörögni furcsa mozdulatokat csinál ha nem látja senki és ölelgeti a párnáját. Külön eszik soha nem ül le hozzánk z asztalhoz. Jahh és megtudja melegíteni a főt ételt is. Lehet engemet azért zavar a jelenléte mert a mi fizetésünkből kell vele osztozkodni és ő nem ad bele semmit. Ha kap valamit nem kínál meg bennünket, de ha mi kapunk feltétlenül adni kell belőle mert ha nem rosszul esik neki .
2012. dec. 6. 17:36
 15/18 anonim ***** válasza:

Bocs de te sem vagy százas.

Egy gyerek szellemi szintjén van, felbírod ezt fogni? Mégis hogyan dolgozna? Hogyan adna be pénzt a közös kasszába? Persze, hogy nem lehet rá pénzt bízni és meg kell neki mondani,hogy mit csináljon. Te komolyan nem vagy tisztában azzal, hogy mit jelent ha valaki szellemi fogyatékos? kb. olyan elvárásaid vannak felé, mintha azt várnád el egy vaktól, hogy lássa a színeket.

2012. dec. 6. 17:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Azzal egyetértek,hogy ha fogyatékos,akkor ő nem képes dolgozni,meg felfogni a pénz értékét,illetve hogy tőle is elvárható,hogy viszonozza a kínálást,viszont hogy érte,hogy a ti pénzetekből él,szülei?
2012. dec. 6. 18:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Tudom hogy kegyetlen a kérdésem, de miért nem dugjátok egy otthonba? Ahol a hozzá hasonlók laknak? Írtad hogy nincs pénz rá. De szerintem az otthoni eltartása ugyanannyi mintha az intézetbe küldenétek azt a pénzt, és nincs idegesítés.
2012. dec. 6. 23:23
 18/18 A kérdező kommentje:
Mert anyuci kedvence....és a megoldás azt hiszem ha elköltözünk innen valahová.
2012. dec. 7. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!