Rengeteg tojás van itthon, tudtok ajánlani valami sütit/édességet amit elkészíthetnék belőle?
Nem a kérdésedre válaszolok, de ha túl sok tojás van otthon és félsz, hogy megromlik, akkor fagyaszd le. Lehet külön-külön a fehérjét és a sárgáját - ebben az esetben kisebb üvegbe vagy fagyasztós zacskóba tegyél valamennyi tojásfehérjét/sárgáját, feltétlen ird rá, hogy hány darab. felhasználás elött a hütöben ki tudod olvasztani (pár óra), és utána ugyanúgy lehet használni, mint a frisset, gyönyörü habot is lehet verni a fehérjéböl, semmi különbség nincs. Természetesen ha kiolvasztottad, akkor aznap fel kell használni, mert tovább nem áll el még hütöben sem.
Le lehet fagyasztani az egész tojást is, feltörve, és szintén feliratozott zacskóba/üvegbe téve. Ezt fel lehet sütikhez is használni, ahol egész tojás kell, de rántottába vagy más ételbe is jó.
Lefagyasztva 3 hónapig simán eláll.
Madártej kocka:
Tészta:
8 tojás fehérje habnak
8 ek cukor
8 ek rétesliszt
Közepes méretű tepsibe sütőpapíron megsütni
Krém:
8 tojás sárgája
8 ek cukor
8 ek liszt
0,5 l tej
Felfőzni, majd utánna 1 egész Rama-t belekeverni. Ha túl híg lesz a krém akkor érdemes kevés zselatin fix (Dr. Oetker) belekeverni, ettől a krém is sokkal jobb állágú és kenhető lesz.
A kihűlt tésztára rákened a krémet, majd a tetejére Hulala tejszínt felversz és rákened. A tetejét én még meg szoktam egy kis kakaóval hinteni.
Nagyon fini
:D Tudom, nem édesség..
Ilyenkor én tojáspörkötet szoktam csinálni, fél óra alatt kész, és annyit még nem csináltam, hogy ne fogyjon el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!