Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ne tartsak itthon édességet?

Ne tartsak itthon édességet?

Figyelt kérdés
A párom testvére állandó jelleggel bejárkál a szobánkba,akkor is mikor itthon vagyunk, zár már van rajta. De akkor is zárjam az ajtót mikor itthon vagyunk? Imádja az édességet most mikulásra kapott 3 nagy csomagot és még tegnap megette este csak a gyümölcsöt hagyta meg, az én gyermekem is kapott 3 csomagot azt tárolni fogjuk nem eszi meg mind egyszerre, és ma reggel amint kimentem hosszabb időre a konyhába főzni a testvér egyből ment be a szobánkba bekapcsolni az internetet szerencsére ne hagytam elő semmit de biztos vagyok benne hogy azért kapcsolta már be korán reggel az internetet hogy bele falánkoskodjon ami szem előtt van mert az ővé már elfogyott.Hozzá tenném hogy a házban 3 számítógép van csak épp a mi szobánkban van a kapcsoló amivel a net eljut a többi géphez. Volt rá eset hogy elmentünk itthonról és amíg nem voltunk itthon a Máté addigra kirámolt a szekrény polcról mindent édességet és gyümölcsöt ami a fiamnak Sanyikának lett félre rakva. Máté nem egészséges gondolkodása megfelel egy 5 éves gyermek szintjére közben 25 éves. Tudom hogy el kellene néznem neki de mindent nem hagyhatok rá mert én sem vagyok milliomos és ő neki soha nem elég az amit kap neki akkor jó ha minden nap az édességtől feszül a hasa. Ne tartsak itthon édességet tartalékba soha?

2012. dec. 6. 10:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%

Miért nem beszéltek vele?

Amúgy nem ő ette meg a fél banánt a gyereked elől?

2012. dec. 6. 10:28
 2/18 anonim ***** válasza:
69%

25 éves,én azt hittem egy 7-8 éves gyerekről lesz szó

örüljön neki hogy kapott csomagot,ilyen korban én már nem igazán kaptam.....meg milyen dolog hogy bejárkál ide-oda,mintha az övé lenne a ház

meg a gyermek elöl eszi meg az édességet?!

helyesbítek...ellopja?

2012. dec. 6. 10:36
 3/18 anonim ***** válasza:
Igen erre az lehet a megoldás ha nem tartasz otthon édességet. Ráadásul nem is egészsége ha ennyi édességet magába töm. Erre is figyelnetek kell.
2012. dec. 6. 10:37
 4/18 anonim ***** válasza:
75%

"Igen erre az lehet a megoldás ha nem tartasz otthon édességet"

Komolyan az a megoldás,hogy ha pofátlanul megeszi,akkor inkább ő ne vegyen??

2012. dec. 6. 10:41
 5/18 anonim ***** válasza:

Ismerősömék hasonló problémával rendelkező 'gyereket' nevelnek, ő már elmúlott 30. Mindent zárnak előle a saját érdekében. Nálatok is lehetne megoldás, hogy zárakat tesztek a szekrényekre.

(Ha ilyen problémája van akkor az éles dolgokat-olló, kés- nem kell zárni előle? Ugyan így tehettek minden mással is.)

2012. dec. 6. 10:41
 6/18 anonim ***** válasza:
70%

"Komolyan az a megoldás,hogy ha pofátlanul megeszi,akkor inkább ő ne vegyen??"

Azt a mondatot nem olvastad a kérdésben, hogy egy 5 éves szellemi szintjén van?

2012. dec. 6. 10:42
 7/18 anonim ***** válasza:
83%
szerintem nem úgy értette,hogy fogyatékos,hanem nincs semmi baja,csak úgy viselkedik,mint egy gyerek...nehogy már én ne tartsak otthon édességet azért,mert más ellopja
2012. dec. 6. 10:44
 8/18 anonim ***** válasza:
24%
Úristen 25 évesen hogy lehet ennyire szellemi fogyatékos?
2012. dec. 6. 10:52
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Mikor kicsi voltam pl:5-6 éves a tesóim már mind nagyok szinte felnőttek voltak.( nagy a korkülönbség, 10, 13, 15 év mivel 3 van) és egyszerűen az ment hogy mikor megkaptam a csomagokat a bátyáim kijavázták én kis buta meg hagytam. Csak a "rosszabb" csokik maradtak meg, ami esetleg nem volt a fogukra való. Annyit csináltak a szüleim, hogy mikor megkaptam a csomagokat kivehettem amit akartam ( és meg is tudtam enni, szóval nem 6 csokit) és a többit eldugták. És minden este elő lett véve és ez ment. Meg kellett csinálniuk, mert különben így jártunk. Szóval én úgy látom hogy nagyon fel vagy háborodva, ami valamilyen szinten jogos, de igazából meg másnak sokkal nagyobb gondjai vannak a sógorral mint az édesség evés. Gondolom ha az egyik nagyobb gyereked enné el a kicsi elől nem botránkoznál meg ennyire.Nálunk sem volt belőle nagy ügy , meg cirkusz elzárták és kész. te is elzárod és ennyi. Talán a 25 éves sógornak még nem nőtt be a feje, ez van. Ha más baj nincs vele ne problémázz emiatt nagyon. Majd a te gyereked ha nagyobb lesz , talán ő eszi meg majd a sógor gyereke elől. Nálunk is így ment. Szóval ez nem egy akkora ügy hogy cirkuszolj pl a férjeddel vagy a sógoroddal. Bezárod az ajtót és kész, vagy az egyik szekrényt ha van kulcsod és ott tarod az ilyesmit.
2012. dec. 6. 12:16
 10/18 A kérdező kommentje:

Igazatok van abban hogy zárjam el az édességet, de a zsebemben kulccsal szaladgáljak ha itthon is vagyok...

És tényleg lassabban gondolkodik mint mi kisegítővel járta ki a 8 általános iskolát, és 2 fokú segélyt kap minden hónapban 3 fokozatúból.

Sokan azt mondják hogy nem lehet rá haragudni, de senki nem él vele együtt aki ezt mondja. Igen és bosszant hogy egész nap csak kerülget , néz, folyton kérdezget hogy ezt miért az miért nem szabad, mi lesz ha bemegy a szobába, nem baj ugye????????? és még hasonló kérdéseket tesz fel de egymás után 3-4 szer is.

Nem lehet előhagyni az asztalon semmi ha esetleg meg szeretnék valamit még enni fél óra múlva mert megeszi és valamikor mondja, valamikor nem, hogy megette ne keressem. Ismételget nem lehet bízni a szavában mikor mond igazat mikor nem. Egész nap nem csinál semmit kénytelen vagyok tűrni, mert én költöztem ide tovább költözni egyenlőre nincsen esély. Nem szeretem ha lesi a hasznot amikor haza jövünk a boltól, eleinte megkérdezte hogy neki mit hoztam. Én haragszom rá hiába hogy nem tehet róla hogy beteg de tartson kontólt, az a baj hogy neki minden meg van engedve és soha nem kap büntetést. Nem vesz el pénzt semmit csak ha édességről,ételről van szó akkor ha nem kináljuk akkor lop, elveszi szó nélkül ha van alkalma.

2012. dec. 6. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!