Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másoknál is ez a normális,...

Másoknál is ez a normális, vagy csak én komplikálom túl a helyzetet?

Figyelt kérdés

Tegnap délután az anyu megmondta hogy másnap mit kell csinálnom!Utána kimentem kicsit később értem haza, de a tesómmal jöttem(11-kor értünk haza).Másnap kitakarítottam a szobámat,ablakot mosta,feltöröltem, szóval ilyen kopmlett nagytarakítás!Délben hazajött az apum, kiabált velem hogy nem-e késő az e 11órai hazajárkálás(most fordult elő az egész szünet alatt először),meg szokásos duma!Délután elmentem a mamának segíteni takarítani, hazajöttem most, kitakarítottam az anyumék szobáját, a nappalit, a folyosót, a fürdőt!És aszt mondja az anyu hogy fél 9-re itthon akar látni engem meg a tesómat!!!Ja amúgy ő 20 éves!!!Unom már hogy úgy viselkednek velünk mint az ovisokkal!Szórakozni nem mehetek el, mondván hogy megerőszakolnak meg stb.Ám egy kis faluban lakunk oda mennék csak ki a barátokkal,de nem!!!Már tisztára unom az állandó megaláztatást, parancsolgatást,mert ők etetnek, öltöztetnek!Hát nem én akartam megszületni,köszönöm szépen!!!Mit tehetnék hogy legyenek engedékenyebbek?

Bocsi hogy hosszú lett egy picit!

2009. aug. 19. 17:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%

Akkor én is elmondanám, hogy milyen dolgaim vannak, ha már ennyire panaszkodsz. Én ezek mellett, amiket felsoroltál, szoktam még füvet nyírni, gereblyézni, medencét takarítani, és mivel házfelújítás van, betonozni, telente fát hordani, autót takarítani, pincét, lépcsőházat felsúrolni, sorolhatnám napestig, de nem bánom. Apukám is minden este leül a gép elé, filmeket néz, internetezik, mivel egész nap dolgozik, és azért cserébe, hogy az ő pénzéből elmehetek bulizni, ruhákat venni (tegyük hozzá, hogy kevés a fizetése, és csak az övéből élünk), szerintem azért ezek a minimumok. Ha tisztességesen meg is csinálom a dolgomat, akkor nem is kérdéses, hogy elenged szórakozni (11-ig, a 20 éves barátommal). Ja, tegyük hozzá, hogy egész nyáron dolgoztam, szóval ezek mellett csináltam ezt. Te komplikálod túl ezt a helyzetet, ugyanis ez egyáltalán nem olyan húúú, de borzalmas a szüleid részéről, hogy elvárnak tőled dolgokat, én is félek, ha esetleg tovább elengednek, és egyedül, vagy a barátommal kell hazautaznom vaksötétben, nemhogy a szüleim. Ha nem így állnál ehhez az egészhez, hidd el, hogy sokkal engedékenyebbek lennének. Érzik rajtad, hogy ezt gondolod, a helyükben én sem tennék a kedvére a pökhendi tinédzser lányomnak...

17/L

2009. aug. 19. 19:11
 12/23 A kérdező kommentje:

Képzeld igen én is nyírok füvet, fát is hordok mivel fával tüzelünk, medencét is takarítok,csak hogy te legalább elmehetsz bulizni!!!

Jaj egyébként és is dolgoztam és még most is dolgozok e mellett!!!!

2009. aug. 19. 19:20
 13/23 anonim válasza:
59%
Szerintem ez a szülő felfogásától is függ. Én 35 éves vagyok és a 17 éves lányomat nyugodtan el merem engedni este 11-ig, néha 12-ig is, vagy ha buli van, akkor ottaludhat. Mindent megbeszélünk, jó barátnők vagyunk és maximálisan megbízok benne. Feladatai neki is vannak, de én cserébe elengedem. Nem ülhet mindig a szoknyám mellett. Nehéz a gyerekeket "elengedni", de kell. Ez az a köldökzsinór, amelyik jobban fáj, ha elvágjuk, mint az igazi. Próbálj beszélni velük, nyugtasd meg őket, vigyél magaddal mobilt, és hívd őket 2 órűánként, hogy nincs semmi bajod. Egy idő után leszoktatod őket róla, persze szépen fokozatosan.
2009. aug. 19. 19:21
 14/23 anonim ***** válasza:
61%

18.03-el egyetértek.

Lázadozunk?Anya myvipezik,és plafonon vagy?Tán neki nem lehet?Most épp te is szgépezel.ne akadj ki hogy otthon föl kell emelni az ülepedet,mert 17 évesen ez több mint természetes,ennyi idősen én már dolgoztam..nem volt gépem se,nemhogy netem!!Én se kértem h megszülessek,mégse róttam fel,és képzeld nem tetszett a helyzet,elmentem melózni!Lehet követni a példámat,vegyél magadnak a te pénzedből cuccot,és akkor nem lesz ki beszóljon,mert önálló vagy!De amíg a szüleid tartanak,addig jogosan várják el azt,amit elvárnak

2009. aug. 19. 19:43
 15/23 anonim válasza:
64%
Azért nem kell így lehúzni a kérdezőt. Nem lázadt fel, csak ecsetelte, hogy nem rossz gyerek ő, megcsinálja a dolgát, tehát nem ezzel akarják büntetni, hanem egyszerűen paráznak a szülei. Miért kell mindenkit így lecseszni. Mindenki jön, hogy ő bezzeg sokkal többet csinált ennyi idősen, de ez csak a duma. Arról nem beszélnek, hogy vajon ők is ilyen rövid pórázon voltak-e!?
2009. aug. 19. 19:47
 16/23 anonim ***** válasza:
64%
19.47-es: engem 17 évesen összesen háromszor engedtek 11-ig kimaradni, mindhárom alkalommal szűk baráti társasággal voltunk, és minden egyes alkalommal hazakísért valaki. Még néhányszor volt rá példa, hogy 10-ig maradhattam valahol. Bár tény, hogy nem jártam minden hétvégén bulizni. A kérdező pedig bizony lázad: mégis mire való az a sok felkiáltójel, és az, hogy ő elvárja, hogy valami fejében elengedjék? :)
2009. aug. 19. 20:08
 17/23 A kérdező kommentje:

Szerintem van itt pár olyan kedves felhasználó aki nem teljesen érti hogy én a kérdés alatt mire gondolok!

Szívesen segítek otthon mert már kisgyerek korom óta erre tanítottak!Csak engem az zavar hogy én dolgozok itthon, segítek, de én ezért se szeretet, se megértést nem kapok!Itt nemcsak arról van szó hogy elengednek e bulizni, vagy hogy meddig lehetek kint!!!

A lázadó korszakomat meg már köszönöm kiéltem, bár nekem rajtam nem úgy nyilvánult ez meg meg a korombeli fiatalokon!

2009. aug. 19. 20:34
 18/23 anonim ***** válasza:
45%
19 éves lány vagyok,mégis ugyanez a helyzet nálunk! Ne várj javulást!
2009. aug. 19. 20:52
 19/23 A kérdező kommentje:
Végre egy sorstárs aki megért!Köszönöm!
2009. aug. 19. 21:00
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid féltenek, ennyi.

Az otthoni besegítésnek és a féltésnek pedig semmi köze egymáshoz.

Gondolom hallják, látják miket élnek meg a fiatalok (nyílván nem mind) manapság és szeretnének megóvni.

2009. aug. 19. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!