Mennyire tartjátok normálisnak hogy a párod/férjed külföldön dolgozik?
Nekünk fél évig ment,havi 3 napot volt itthon.
A fél év alatt elvetéltem, meghalt édesapám és ő nem volt mellettem mint társ,teljesen eltávolodtunk egymástól.
Az én tapasztalatomat félretéve,ti mit gondoltok arról,hogy a férj hetekig nincs a barátnője/felesége/családja mellett?
A kényszer nagy úr.
Ha emberhez méltó módon akartok ebben az országban élni és nem vagytok politikusok , csókosok , jómódú családból származók akkor nincs más megoldás mint külföldön dolgozni.
Én is nagyon sajnálom,hogy ma már ez természetes.Én nagyon család centrikus vagyok,álmomban sem tudnám elképzelnni hogy a pénz miatt elhagyjam a családomat!
Amúgy kijöttünk a pénzből (saját lakás saját kocsi) ... csak neki nem elég a Seat hanem BMW kell..
Azt, hogy a muszály nagy úr.
Mi nem vagyunk ilyen helyzetben de koleganőm igen, náluk pl párja csak dec. 25-én jön haza ,de 26-án megy is vissza, aztán legközelebb 30-án jön haza mi akkor dolgozunk, mondjuk ott lesz 2 napjuk, 31 és 1-eje, de én nem tudnám ezt elképzelni, persze ha nagyon rossz lenne az anyagi helyzetünk és akadna egy lehetőség akkor persze hogy megpróbálnánk, szem előtt tartva a célt, hogy miért tesszük.
Akkor ott vele van a baj....
Amúgy én azt gondolom (bár megjegyzem tapasztalatom nincs benne!) ha a kapcsolat erős, akkor fél év alatt nem távolodnak el egymástól a felek. Az akkor lehetséges, ha nem áll szilárd alapokon. Bizonyára nagyon nehéz a fél év, de olyan esetben érthető, ha a megélhetés forog kockán vagy lényegesen jobb életszínvonalat tudnak elérni ezáltal.
Apukám katona, a fél világot bejárta, szóval én gyerekként megtapasztaltam a negatív oldalát. Ráadásul a tévhitekkel ellentétben nem kereset vagyonokat, anyu is dolgozott, túlórázott is sokat.. nem volt könnyű.
A párom elismert a szakmájában, szóval várható volt hogy fog kapni lehetőségeket. Az első a terhességem alatt jött, bevallom nem mertem volna kimenni vele és idegen helyen, ahol alig beszélem a nyelvet végigcsinálni az utolsó heteket és a szülést. Ő viszont nem akart lemaradni a szülésről és az első hetekről, szóval maradt.
Szerencsére kapott újra lehetőséget, 6 hónapos munkára, nem volt kérdés hogy megyünk vele.
Érdekes hogy sokan le akartak beszélni, hogy ki lehet bírni 6 hónapot meg a gyereknek is jobb lenne meg minek variálni...
Most megint van egy lehetőség, csak ez 3 éves, ha megyünk akkor nekem a munkahelyemen fel kell mondanom. Ettől függetlenül nem kérdés: akár itthon, akár máshol, de EGYÜTT :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!