Késő két 50 év feletti embernek új életet kezdeni külföldön?
Két ismerősöm, fejenként több, mint 20 év szakmai tapasztalattal, új életet szeretne kezdeni Ausztriában, vagy Németországban.
Egyikük ápoló, másik építőipari munkás.
Itthon összeomlott az életük a gazdasági helyzet és a megszorítások miatt. A nő idősotthonban helyezkedne el, neki könnyen állása is lenne, a férfi vagy szakmájában, vagy segédmunkásként, ha nem tudja a nyelvet. Nyelvet tanulják, több, mint egy éve, mindkettő beszél alapfokon németül. Kezdeti pénzük van a lakáseladásból.
Nem késő.
hataratkelo.blog.hu
uton.postr.hu
Érdemes beleolvasni a posztokba, van aki ennyi idősen próbálja meg.
Nagynéném ötven felett ment ki Írországba húsüzembe dolgozni nulla angol tudással. Évek óta kint él és nem is rosszul és már angolul is egész jól nyökög.
Ez nem kor kérdése. A jó szakmunkásokból hiány van. De a nyelvtudás tényleg fontos.
Végül is ha van kezdőtőke míg beindul az életük és tanfolyamra is jártak...Hát azért látok némi reményt a többi igazán csak rajtuk múlik javarészt.
Innen menekülni kell sajnos,
és életkortól függetlenül!!
szerintem nem keso, ket del afrikai kollegam kezdett ilyen idosen uj eletet, egyik Ausztraliaban (en is itt lakom mar), o 50 volt mikro kijott, igaz volt ceg ahova jott, de a feleseg itt talalta meg a szamitasat. MAr nyugdijasok, a ferj meg dolgozik a cegunknel jovore megy nyugdijba. Megtalaltak a szamitasukat. A masik kolleganom meg Uj Zelandon kezdett uj eletet kozel az 50-hez. es nem banta meg. Ok is eleg jo eletet alakitottak ki.
Igaz fiatalon konnyebb, talan azert mert az ember konnyebben viseli a valtozast el, rugalmasabb, de sosem keso. En 27 voltam mikor leleptem, mai napig nem bantam meg, jo karriert epitettem fel itt, onerobol, ismerettseg nelkul, amit otthon sosem ertem volna el. Kezdetek nehezek voltak, de at kell veszelni. az 1-2 ev zuzos, ha azon az ember tul van akkor ok minden. Figyu ha sosem probaljak meg sosem tudjak meg mi lett volna ha... es egesz eletukben ezen a kerdesen fognak ragodni. Ha megprobaljak akkor nyertek egy jobb eletet, ha nem jon be, akkor meg mindig van hazaut. Nem sokat veszitenek, de legalabb elmondhatjak h megprobaltuk. Tudod batrake a szerencse. es sose add fel!! ez a lenyege...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!