Magyar embernek van lehetősége külföldön normális munkát végezni?
Németországban sok lehetőség van, de Mo. főleg angolcentrikus az iskolákban. Így elég nehéz. Ráadásul az irodai munka gyakran németet és az angolt is megkívánja.
Szerintem a cseléd kicsit túlzás, én Spanyolországban szállodában dolgoztam, azért nem lehet belehalni.
Lehet. Én is, párom is normális munkát végzünk. Bár én normálisnak hívtam azt is, amikor takarítottunk, vagy mosogattunk, mert munka az is.
Nyelvtudás, határozott fellépés, a szakmánk alapos ismerete és kitartás kellett a megszerzéséhez.
Igen!
16:30! Nekem németből van középfokú nyelvvizsgám. Angolul is tanultam pár évig, nem vagyok belőle teljesen analfabéta, konyhanyelven elbeszélek ha kell. De papírom nincs róla.
Ennek köszönhetően Magyarországon sehol nem alkalmaznak. Mindenhol az angolt kérik. Ha a szakmámon kívüli, alacsonyabb szaktudást és nyelvismeretet nem igénylő állásra jelentkezek, akkor azzal az indokkal küldenek el, hogy túlképzett vagyok.
Ha letagadom a végzettségemet, akkor azt firtatják folyton, hogy mit csináltam az egyetemi évek alatt. Mert azt nem mondhatom, hogy egyetemre jártam, mert akkor azért nem vesznek föl.
ismerek lányt, akinek gazdinfós diplomája van, és Londonban a KFC-ben sült krumplit árul.
mondta, h keresett a végzettségének megfelelő melót, de mindenhol az angolokat részesítik előnyben.
így is megél, de én a helyében inkább itthon keresném meg azt a 200ezret, ha már annyit tanultam... ezért aztán urvára megérte neki 3 évet lehúznia az egyetemen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!