Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "18 éves vagyok, felnőtt ne...

"18 éves vagyok, felnőtt ne szóljanak bele az életembe" Tényleg jogos így gondolkoznia egy fiatalnak aki még anyuci meg apuci pénzéből él és nem tett le semmit az asztalra? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Nem az a célom hogy ítélkezzek, tudom jól hogy a felnőtté vállás abban a korban hatalmas dolog, az ember akkor érzi magát igazán szabadnak, hiszen már nem kell engedélyt kérni semmihez.De valóban helyes dolog e vissza élni ezzel? Miért van az hogy ilyenkor csak jogai lesznek a fiatal felnőtnek, kötelezetségei aligha. Az rendben van ha minden hétvégén részegen esik haza hajnali hatkor, abból a pénzből amit anyu vagy apu adott? Normális dolog rácsapni a szüleinkre az ajtót minden magyarázat nélkül, de elvárni hogy támogassák a tetkonkat pirceingünket, a bulikat és egyébb kiadásainkat? Normális dolog hogy egy felnőtt ember után még a szülei takarítanak, mert arra lusta hogy kivigye a szemetett? Tudom, hogy nem csak ilyenek vannak de most ezekre a példákra lennék kíváncsi.
2012. dec. 3. 12:32
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindegyikben van valami igazság. A szülők dolga rendes tisztelet tudó embert neveli a gyerekükből. Bár ez sokszor nem egyszerű, hiszen a haverok szava szent és mikor az ember a szárnyait bontogatja nem számít hogy a szülők hogy kapáloznak.
2012. dec. 4. 12:34
 22/22 anonim ***** válasza:
Én még otthon élek, de én fizetem az összes bevásárlást itthonra. Mindent. Új hűtőt is én vettem. Ezek után elvárom, hogy azt csináljak, amit akarok, hiszen elmúltam 18, egyetemre járok és dolgozom, a fizetésemmel pedig komolyan támogatom a családot. Ha ezek után megpróbálnák megszabni, hogy meddig mehetek el, hát valószínűleg kinevetném őket. De nem is próbálják. Ilyen is van, és ebben az esetben szerintem igenis joggal mondja az a 18-20 éves, hogy ne szóljanak bele az életébe. Ugyanakkor én mondjuk gond nélkül meghallgatom, hogy a szüleim mit gondolnak egy-egy döntésemről, kikérem a véleményüket, kiét, ha nem az övékét? De a végső döntés minden esetben az enyém. Ez szerintem így normális és egészséges.
2013. márc. 9. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!