Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Menjek Svájcba bébiszitternek?

Menjek Svájcba bébiszitternek?

Figyelt kérdés
Itthon már kb 3 éve nincs állandó munkám, így 53 évesen szinte lehetetlennek tűnik találni valamit. Mint sokan, mi is eladósodtunk, két lassacskán felnőtt gyerekkel, egyikük most érettségizik, másikuk is tanul még. Svájba mehetnék bébiszitternek, így az adósságainkat rendezni tudnánk. Arról nem is beszélve, hogy itthon lassacskán egy nagy darab senkinek érzem magamat, aki csak a család cselédje. Mivel a férjem állandóan dolgozik, egyre magányosabbnak érzem magamat, pedig soha nem unatkoztam régebben, mostanában úgy érzem, nincs célom, nincs perspektívám. Barátaink szinte nincsenek: két unokanővéremmel két-háromhavonta összefutunk, gyakrabban telefonon konzultálunk, de ők is hajtanak, nem akarom őket terhelni gyakrabban. A férjem nem nagyon örülne, ha mennék, azt mondogatja, hogy úgysem tudok majd kint megfelelni az elvárásoknak: napi 12-13 órás meló, idegen közeg, senki nem lesz mellettem, stb, csak a negatív oldalt emlegeti. Én tudom, hogy nem lenne könnyű, de havi 200-25o ezret (!) haza tudnék küldeni (miközben itthon egyetlen fillért nem tudok keresni), és ezzel lassacskán az eladósodásunk problémáját megoldhatnám. Igaz, hogy háromhavonta egyszer férne bele anyagilag a hazautazás: 5 közlekedési eszközzel lehet BP-re jutni. Szétzilált lelkem még inkább elbizonytalanodott: képtelen vagyok dönteni, pedig nem húzhatom sokáig, nem fognak rám várni sokáig. Ti mit tennétek? Kb 3-4 év döntéséről van szó: ami az én koromban már nem mindegy!

2012. dec. 3. 09:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én mennék a helyedben.
2012. dec. 3. 09:57
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Menj.
2012. dec. 3. 09:58
 3/12 anonim ***** válasza:

én keveslem a havi 250-et. Nem azért, itthon ez mesés összeg, de ott csak egy 20-30 km-es bérlet 60 000 HUF.

Ismerősöm házvezetőnőként havi 350 000-nél nem keresett kevesebbet.

2012. dec. 3. 10:01
 4/12 anonim ***** válasza:

Mit veszithestz ha fél év múlva mégis azt mondod hogy hazajössz,nem csinálod?

Semmit!

Nagyim 64 éves,2 éve Németországban házvezetőnő és máshol is takarit. Nagypapám ugyanott villanytszerel.

Nyugdijasként rájöttek,hogy a nyugdijukból éhenhalnak,mi se tudunk sokat segiteni,ugyhogy kb 5 évig maradnak kinn mindenképp,összegyüjtve annyi pénzt,hogy utána ne legyen gond kipótolni a nyugdijukat.

2012. dec. 3. 10:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
3-as: nem azt irta hogy 250-et keresne,hanem hogy annyit tudna hazaküldeni (kerek kb 400-at,él 150-ből,250-et hazaküld)
2012. dec. 3. 10:03
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben mennék.
2012. dec. 3. 10:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mennék.
2012. dec. 3. 10:05
 8/12 A kérdező kommentje:
Kb ennyi maradna, ha levonom a hazautazás költségét (háromhavonta 1X), (azt mondták: nem 100 % munka, bár a munkaidő szerintem jóval több, de különben nyilván nem én kellenék, hanem találnának mást), illetve az egészségbiztosítást vontam le. Először egyéves szerződést írnánk alá, utána éves szerződésekkel hosszabbítva, ha minden OK. De azt nem tartanám tisztességesnek, hogy ott hagyjam a családot, amikor előre azt megbeszéltük, hogy hosszú távon számítanának rám: vagyis, ha döntök, akkor nem fél évre, hanem 3-4 év minimum.
2012. dec. 3. 10:10
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Menj. A legrosszabb esetben is egy élménnyel gazdagodsz. Annak idején én is rúgdostam anyámat hogy menjen külföldre dolgozni, próbálja ki mert itthon minimálbérért megrokkanni nem túl jó mulatság, Angliában meg ugyanabban a munkakörben napoi 6 órás melóval majdnem tízszeresét kereste meg. Ha nem kicsik a gyerekek, a férjeddel már nem lángolnak a dolgok annyira akkor miért ne? Lehet hogy a házasságodnak még jót is tesz egy kis távollét.
2012. dec. 3. 10:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Svájc csodaszép, én is itt élek. De ha összeroppanós, befelé forduló típus vagy, akkor ne menj, mert szenvedni fogsz. Milyen ember vagy? Kalandként, vagy tortúraként élnéd meg azt a néhány évet?
2012. dec. 3. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!