Miért fontosabb anyámnak az új barátja, és az ő gyerekei, mint a sajátjai?
Szüleim 12 éve váltak el, én 16 voltam akkor, már nem kisgyerek. Azután apám lelépett és szinte megszakadt a kapcsolatunk. Anyámnak volt egy barátja elég hosszú ideig, de most van neki egy másik. Már be is költözött a lakásunkba. A tesóm sem él már otthon, mindketten felnőttek vagyunk, neki már gyereke is van. Azt vettük észre anyánkon, hogy sokkal fontosabb neki a pasija, meg a pasi gyerekei, mint a sajátjai, és az unokája.
Rengeteg példát tudnék felsorolni, egyet-kettőt kiemelek:
Pl. múltkor vettem egy kabátot, erre anyám első mondata:
"Jaj, hogy tetszene ez a szín a Martinának....." - ez a pasi lánya.
Múltkor egy rokon ballagásán megállapította, hogy az ajándék tetszene a Martinának.....
Oké, tudom, kissé gyerekes a problémám, de elég pocsék érzés, hogy a pasinak a gyerekei a fontosak, anyámnak meg a pasi, és a pasi gyerekei.
Most is... kértem tőle egy kis szívességet, hogy legyen kedves valamit megtenni, felhívom, mikor jön, erre ő:
"Már rég itthon vagyunk, nem vettem meg, amire kértél."
Persze, ha a Martina kért volna valamit, repült volna hozzá.
Martina most meg gyereket vár. Látom előre, mi lesz, ha megszüli a gyereket.
Anyám jobban oda lesz tőle, mint az unokahúgomért.
Attól, hogy "új" családja is van, nem kéne a régit elhanyagolni. Mi mindig a gyerekei leszünk, a Martina nem biztos.
Anyám megkért, hogy a nővéremmel, az unokával, és a 2 vőlegénnyel kizárólag december 25-én délelőtt ugorjunk fel ünnepelni, mert még aznap délután mennek tovább a Feri lányaihoz, sőt a kisebbiket, Julit magukkal is hozzák a Feri házába.
Én megértem, tényleg, elvált szülők gyereke vagyok én is, de nem tudom hová tenni a gondolatot, hogy anya lezavarja a szentestét 25-én délelőtt, holott egy 5 éves unokája is van, a Feri lányára meg jut két nap a karácsonyból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!