Miért fontosabb anyámnak az új barátja, és az ő gyerekei, mint a sajátjai?
Szüleim 12 éve váltak el, én 16 voltam akkor, már nem kisgyerek. Azután apám lelépett és szinte megszakadt a kapcsolatunk. Anyámnak volt egy barátja elég hosszú ideig, de most van neki egy másik. Már be is költözött a lakásunkba. A tesóm sem él már otthon, mindketten felnőttek vagyunk, neki már gyereke is van. Azt vettük észre anyánkon, hogy sokkal fontosabb neki a pasija, meg a pasi gyerekei, mint a sajátjai, és az unokája.
Rengeteg példát tudnék felsorolni, egyet-kettőt kiemelek:
Pl. múltkor vettem egy kabátot, erre anyám első mondata:
"Jaj, hogy tetszene ez a szín a Martinának....." - ez a pasi lánya.
Múltkor egy rokon ballagásán megállapította, hogy az ajándék tetszene a Martinának.....
Oké, tudom, kissé gyerekes a problémám, de elég pocsék érzés, hogy a pasinak a gyerekei a fontosak, anyámnak meg a pasi, és a pasi gyerekei.
Most is... kértem tőle egy kis szívességet, hogy legyen kedves valamit megtenni, felhívom, mikor jön, erre ő:
"Már rég itthon vagyunk, nem vettem meg, amire kértél."
Persze, ha a Martina kért volna valamit, repült volna hozzá.
Martina most meg gyereket vár. Látom előre, mi lesz, ha megszüli a gyereket.
Anyám jobban oda lesz tőle, mint az unokahúgomért.
Attól, hogy "új" családja is van, nem kéne a régit elhanyagolni. Mi mindig a gyerekei leszünk, a Martina nem biztos.
Nővérem próbált már vele beszélni, de anya olyankor mindig megsértődik és tagad.
Tavaly karácsonykor anyámék áthívtak szenteste, hazaballagtam, mire hazaértem, ők ketten már nem voltak otthon. Nem vártak meg..
Átmentek a Feri lakásába, biztos jött hozzá a Martina....
Ez nagyon durva, elhiszem, hogy megbántva érzed magad! Szerintem most egy ideig ne keressétek a tesóddal, kíváncsi leszek, feltűnik-e neki hogy nem keresitek, és keres-e titeket?
Érdekes, ha Feri anyudnál lakik, és a Martina is külön él, tehát nem a Ferivel, akkor a Feri miért tart fent egy lakást, ahova megy a Martina? Na nem szőrszál hasogatás csak ez úgy szemet szúrt.
Anyádat észhez kellene téríteni.
Ha ez enyém csinálna ilyet akkor biztos hogy rendesen megsértődnék rá meg olyan dolgokat vágnék a fejéhez amitől észhez térne.
Ha nem akkor meg legyen boldog az "új" családjával de soha semmilyen segítségre ne számítson.
Ferinek 2 lánya van, az egyiket az anyja neveli, 20 éves, a másik 24 és babát vár. Nemrég férjhez is ment, a Feri házába fognak beköltözni a férjével és a születendő gyerekkel. Most albérletben laknak.
(a neveket persze megváltoztattam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!