Manó, Orchidea.
Mind a kettő ismerősöm.
Vezetéknevek közül Szlovákiában vannak érdekesek: Húzottszemű, és Kerekfejű. Azt hittem, rosszul látom a bérpapírokat.
Az Immakuláta borzalmas, múltkor nézegettem lányneveket a MTA honlapján, de amik vannak.....
Apám falujában élt egy Kádi nenének becézett öregasszony, akinek Leokádia volt a becsületes keresztneve. Meghalt, mielőtt megszülettem volna, de ez a név szerintem 100 éve is elég kellemetlen lehetett a viselőjének.
Ismerek egy Virág Virág nevű leányzót is.
59.:
lakatos Nintendó létezik.A keresztnév valóban nem szerel az MTA által kiadott listában, de ha valaki olyan nevet szeretne, amely nem szerepel, akkor kérelmet kell írnia és egy vaskos pénzköteg ellenében megkapja rá az engedélyt. Ez teljesen jogszerű és hivatalos eljárás, csak kevesen fizetnek 60-70 ezer forintot azért, hogy Magnó-nak nevezzék a gyereküket. de bizonyos néprétegekbnen erre van pénz is, meg igény is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!