Ez zaklatásnak számít?
Figyelt kérdés
A szomszédba költözött egy férfi és a barátnője, úgy fél éve. Barátom és a férfi egész jól kijöttek egymással eleinte. Közvetlen mellettünk lévő házban laknak. Azt vettem észre, hogy ha kimegyek az udvarra(játszani a kutyával, faleveleket összeszedni, ruhát teregetni, stb), ő kijön a házból, és engem figyel. Sokszor azt veszem észre, hogy a házuk falának támaszkodik összefont karral, és engem bámul. Ha kimegyek labdázni a kutyával akkor ő is kijön, elkezd játszani a saját kutyájukkal, majd amikor én bemegyek, akkor ő is. Lassan már nem merek kimenni a kertbe, mert akkor száz százalék, hogy kijön bámulni. Aztán valamelyik nap odahívott magához, valami ostoba ürüggyel, majd megkérdezte, hogy nem e akarok meginni vele egy kávét. Természetesen nemet mondtam. Ez az egész azóta tart , amióta egyszer áthívtak magukhoz a barátnőjével, mert vettek egy kutyát, és meg akarták mutatni. Akkor ott voltunk kb 3 órát, beszélgettem vele elég sokat, kiderült, hogy sok közös dolog van bennünk(zene, filmek, stb). És a hosszabb beszélgetés óta van ez.(4 hónapja) Azóta vett már névnapomra ajándékot is. A barátom már megkérte, hogy ezt fejezze be, de nem érdekli. Elég frusztráló, hogy ha kimegyek a kertbe, ez rögtön rongyol utánam, nem szól semmit, csak bámul a képembe. De mindig, egy alkalmat nem tudok mondani, amikor ez ne jött volna utánam, amikor itthon volt. Mit csináljak? Hiába beszélek vele, hiába beszél vele bárki, nem érti meg. Amúgy én itthon dolgozom, ő meg munkanélküli. Ti mit tennétek a helyemben? Én már a feljelentésen agyalok....de semmit nem tesz a folytonos nézésen kívül, de már ez is kicsinál.2012. nov. 30. 17:37
11/22 anonim válasza:
Én kipróbálnám a barátnője előtt való kérdezgetést rendszeresen: Mi van? Most nem bámulsz? Most nem teszel ajánlatokat? Tessék, a barátnőd előtt is legyél kemény legény.
12/22 anonim válasza:
Valahogy nekem is az első válaszoló válasza ugrik be.
Amúgy azt nem írtad, hogy mikor megmondjátok neki a frankót, akkor mit válaszol?
13/22 A kérdező kommentje:
Tagad! Hogy ő nem csinál semmit...Amikor a barátom állt elé, akkor is azt mondta, hogy én találom ki az egészet, és hogy én kelletem magam neki. Néha már én is azon agyalok, hogy mondtam esetleg olyat, amit félreértett volna? De nem. Teljesen normálisan beszélgettünk, és soha nem bájologtam előtte. Meg sem fordult a fejemben ilyesmi.
2012. nov. 30. 18:14
14/22 anonim válasza:
Csináld meg, hogy a telefonoddal felveszed. Beállítod az ablakba, felvételt nyomsz, és kimész játszani. Ezt többször is megcsinálhatod, nehogy azt mondják, hogy egyszeri alkalom, aztán megfenyegeted, hogy elküldöd a barátnőjének, ha nem hagy békén.
16/22 anonim válasza:
tényleg videózd le, de ne fenyegesd vele, csak simán küldd el a csajának
17/22 anonim válasza:
Miért nem csináltok olyan keritést, amin nem lehet átlátni? Palából, téglából, nádból, bármiből. Akkor nem tudna bámulni.
18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. nov. 30. 20:20
19/22 anonim válasza:
Nalunk is hasonlo volt. Nalam ott telt be a pohar amikor a kedves szomszed megvarta eg a ferjem elmegy dolgozni es atjött, kimentem a kapuba es közölte, hogy Ö ost bejön mert beszelni akar velem. Na hat ide biztos, hogy nem, ha akar valamit mondja el a kapuba, senki nincs itt. Akkor közölte velem, hogy bizony neki lenne annyi penze, hogy tudjam szeretni... Hat azt hittem az agyamat eldobom... Masnap elmentünk a parommal nad keritest venni, a vezetekes- es a telefon szamat megvaltoztattam es azota ha barhol is talalkozunk es hozzam szol, csak lenezöen ranezek es valami bunko dolgot vissza szolok neki. Bar ennek mar több mint 1 eve, de meg mindig nem fejezte be, bar legalabb enyhült egy kicsit. En mar inkabb azon gondolkodom, hogy elköltözünk....
20/22 anonim válasza:
Ez zaklatás.Gondolom nincs semmi életcélja,nincs munkája,egész nap nem csinál semmit és ráér másokat kiborítani.Én a helyedben már durvább eszközökhöz folyamodnék.Vagy rendőrség,vagy rábíznám a barátodra.A barátnőjével meg szerintem azért nem mész semmire,mert lehet,hogy birka fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!