Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez zaklatásnak számít?

Ez zaklatásnak számít?

Figyelt kérdés
A szomszédba költözött egy férfi és a barátnője, úgy fél éve. Barátom és a férfi egész jól kijöttek egymással eleinte. Közvetlen mellettünk lévő házban laknak. Azt vettem észre, hogy ha kimegyek az udvarra(játszani a kutyával, faleveleket összeszedni, ruhát teregetni, stb), ő kijön a házból, és engem figyel. Sokszor azt veszem észre, hogy a házuk falának támaszkodik összefont karral, és engem bámul. Ha kimegyek labdázni a kutyával akkor ő is kijön, elkezd játszani a saját kutyájukkal, majd amikor én bemegyek, akkor ő is. Lassan már nem merek kimenni a kertbe, mert akkor száz százalék, hogy kijön bámulni. Aztán valamelyik nap odahívott magához, valami ostoba ürüggyel, majd megkérdezte, hogy nem e akarok meginni vele egy kávét. Természetesen nemet mondtam. Ez az egész azóta tart , amióta egyszer áthívtak magukhoz a barátnőjével, mert vettek egy kutyát, és meg akarták mutatni. Akkor ott voltunk kb 3 órát, beszélgettem vele elég sokat, kiderült, hogy sok közös dolog van bennünk(zene, filmek, stb). És a hosszabb beszélgetés óta van ez.(4 hónapja) Azóta vett már névnapomra ajándékot is. A barátom már megkérte, hogy ezt fejezze be, de nem érdekli. Elég frusztráló, hogy ha kimegyek a kertbe, ez rögtön rongyol utánam, nem szól semmit, csak bámul a képembe. De mindig, egy alkalmat nem tudok mondani, amikor ez ne jött volna utánam, amikor itthon volt. Mit csináljak? Hiába beszélek vele, hiába beszél vele bárki, nem érti meg. Amúgy én itthon dolgozom, ő meg munkanélküli. Ti mit tennétek a helyemben? Én már a feljelentésen agyalok....de semmit nem tesz a folytonos nézésen kívül, de már ez is kicsinál.
2012. nov. 30. 17:37
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
85%
Nekem az ilyen sztorikról mindig az jut eszembe hogy 1 perc ezt rövidrezárni. Vagy te vagy a barátod.
2012. nov. 30. 17:42
 2/22 anonim ***** válasza:
80%

Még mielőtt feljelentés és társain gondolkodnál, mi lenne, ha egyértelműen a tudtára adnád a dolgokat?

Gondolok itt arra, hogy szólsz neki, téged mennyire zavar ez, hogy állandóan jön utánad. Ha kimegy, menj be és folytasd később.

Értem én, hogy megrögzött. De azért azokból, amiket leírtál, nem nagyon látom, hogy lépéseket tennél ellene.

2012. nov. 30. 17:43
 3/22 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy beszéltem vele én is és a barátom is. Először kulturáltan, aztán keményebben. Mit kellene csinálnom? Megveretni, vagy mi? Mert a barátom már ott tart. Már a barátnőjének is szóltam, aki nem is hisz nekem, mondván ő ezt nem vette észre. Persze, mert amikor itthon van a nő is, nem csinálja....
2012. nov. 30. 17:47
 4/22 A kérdező kommentje:
Mármint a barátom akarja megverni, de akkor meg a végén őt fogják feljelenteni..
2012. nov. 30. 17:48
 5/22 anonim ***** válasza:
8%

Te nem dolgozol?

Ha máshogy nem megy, akkor durvább eszközökkel, igen. A feljelentéssel sokra nem mész.

2012. nov. 30. 17:51
 6/22 A kérdező kommentje:
Szépen kérlek benneteket, hogy olvassátok el rendesen, amit írtam, és csak utána válaszoljatok. Ezt a "Te nem dolgozol?" kérdésre írtam. Az kérdésem alatt ez is szerepel, hogy itthon dolgozom, fodrász vagyok.
2012. nov. 30. 17:54
 7/22 anonim ***** válasza:
92%

És akkor mi van ha feljelentik? Hűha.

Nem mellesleg ha ő tud hazudni, akkor te is nyúlhatsz ilyen fegyverhez. Csak neked normális neveltetés után ez a megoldás nem is jut eszedbe.

Kihivod a rendőrőket hogy zaklat. Kijönnek, azt mondja a csóka ő nem csinált semmit csak a kertjében mászkált. Te pedig faarcal azt hazudod hogy fütyülget neked, ajánlatokat tesz a keritésen keresztül és hasonlók. Rendőrők elmennek. Egyszer. De mikor már másodszor-harmadszor hivod ki őket akkor már a csóka is kezdi majd kényelmetlenül érezni magát.

Mindenki szeretné majd tudni az utcában miért vannak kinn a rendőrők már harmadszor. Te meg elmondod fűnek fának hogy a fogyatékos szomszédod zaklat.

Lehet kiderül mással is csinálja. Vagy hogy volt valami előélete, akkor meg már igazán kezd bajba keveredni.

2012. nov. 30. 17:57
 8/22 anonim ***** válasza:
84%
Én a helyedben jó látványosan szeretném a páromat. Gondolok itt arra hogy kimegyek az udvarra és kihívnám őt is és smárolnék vele egyett meg enyelegnék. Lehet hogy ezt már nem lenne kedve bámulni...
2012. nov. 30. 17:58
 9/22 anonim ***** válasza:
59%
Nézni szabad, ez nem számot zaklatásnak. Ha nem fogllakozol azzal, hogy ott van, akkor idövel abbahagyja, igy élvezi, hogy zavarbajössz.
2012. nov. 30. 18:00
 10/22 A kérdező kommentje:
Próbáltam azt is, hogy nem foglalkozom vele...de nem jött be. Az enyelgés sem hatja meg. Megfenyegettem már, hogy rendőrt hívok rá, ha nem hagyja abba...de ezek szerint nincs más megoldás.
2012. nov. 30. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!