Párom anyukája azt mondta hogy addig nem vagyunk családtagok, amíg a fia nem vesz feleségül. Hogy viselkedjek vele ezek után?
A karácsony miatt került szóba. Tavaly náluk voltunk szenteste, idén hármasban ünnepelünk itthon a kisbabánkkal. Amikor ezt elmondtuk azt mondta hogy nem baj, úgysem vagyunk családtagok (én és a baba) mert nem vagyunk házasok a fiával.
Ti mit reagáltatok volna?
Én lefagytam, nem is válaszoltam.
A párom mondta hogy semmi köze ahhoz hogy házasok vagyunk-e, és hogy neki mi vagyunk a családja. Jól összevesztek úgyhogy el is jöttünk.
Ez vasárnap volt, azóta nem jutottam dűlőre hogy mi legyen.

Szia !
Hasonló helyzetben vagyok ! Igaz , hogy a mi babánk még csak a pociban van ! Január 5 vagyok kiírva , anyósék 3 órányira kocsikázására lakik ! Nem sok hangulatom van 9 hónapos terhesen odáig utazni ! Erre ő azt mondta , hogy jól van , de akkor az unokjára se lesz majd kíváncsi , és ha valami baj lesz ne őt hívjam ! De nekem egyik fülemen be másikon ki ! Hisz tudom , hogy egy pár napig meg lesz sértődve , majd felhív és bocsánatot kér !

Hát nem tudom.... Az én családomnak teljesen természetes hogy már saját családjuk van a gyerekeknek, akkor a családdal töltik a szentestét.
Páromnak van egy nővére, ő sem tölti otthon az ünnepeket legalább 6 éve, amióta ismerem őket.

Ahány ház annyi szokás. A te családodnak az a természetes, az ő anyjának meg az ellenkezője. Mindenkinek joga van abban hinni, amiben akar (annak ellenére mondom ezt, hogy én is a te családod illetve a te nézőpontodat osztom).
Az már más kérdés, hogy ez így megfogalmazva szerintem nem volt fair részéről, és jogosan érezheted megbántva magadat.
Amit a helyedben tennék, hogy kb hidegen hagyna, amit az anyós gondol az esetről, és remekül elkarácsonyoznék a pároddal + gyerekkel.
Írtam, hogy a párom nővére sincs náluk szentestén.
Ha ezt az egészet 23-án húztuk volna elő, akkor megérteném a haragját. De már lassan 1 éve tudja, hogy nem így lesz.

Egyszerüen túl akaratos. Nem vesz titeket komolyan.
És még önző is. Hisz még én is tudom, (akinek nincs gyereke), hogy babával nagyon nem egyszerű jönni-menni.
Hagyjad. Ha ti tartjátok magatokat az elhangzottakhoz, akkor majd rájön anyuci, hogy a kisfia felnőtt, családos ember.
Nem tudom hanyas voltam már. De ahogy írtam: "Halál nyugalommal nyugtáznám a szavait." Nehogy már ezen idegeskedjetek. Magának csinálja a drámát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!