Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön élünk, és azt érzem...

Külföldön élünk, és azt érzem azért távolodnak el a barátok és egyes családtagok mert irigyek, más is tapasztalta ezt? Mit lehetne ez ellen tenni?

Figyelt kérdés

Nem vágunk fel semmivel, nincs is mire, mégis kezdettől azt érzem hogy irigyek ránk, és már ott tartunk hogy alig tudunk beszélni, nem válaszolnak a levelekre...stb.

Nem dicsekszünk, nem mondunk összegeket, árakat, a pénz témát világ életembe utáltam. Panaszkodni nem szoktam, mert nem szeretek.

Én nem akarok rosszban lenni senkivel, mit tegyek?

2012. aug. 30. 15:40
 1/10 harleynagyi ***** válasza:
84%
nemhiszem hogy mindenki irigy de a tavollsag elhidegiti a barati kapcsolatokat Es ha azok az emberek mar nem irnak neked vagy nem keresik a tarsasagod felejtsd el Oket hiszen soha nem is volt jo az a kapcsolat csak nem vetted eszre .
2012. aug. 30. 15:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A távolsággal a legtöbb baráti kapcsolat is lazul. Nekem is csak 2-3 maradt meg.

A rokonokkal viszont meg kellene maradnia a jó kapcsolatnak, mégha ritkán is látjátok egymást.

Esetleg szervezz valami családi programot. Nálunk pl most volt nagymamám 85. születésnapja, ahova az egész család jött. Én pedig játékokkal, programokkal készültem és az jobban összehozta a társaságot.

2012. aug. 30. 15:57
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

Ugyan ez a probléma merült fel az én esetemben is. 5 éve költöztem el Magyarországról.

Fejemhez vágták, hogy nekem egyszerü a dolgom, mert beszélek nyelveket (saját magam erejéből tanultam meg Magyarországon) és elvégeztem az egyetemet...

Volt állásom, amiből a külföldi kezdő tőkémet megalapoztam...

Egy éve már nem is érdekel, hogy mi van. Ha beszéltem velük csak sírtak meg mondogadták, hogy bezzeg én... Egyszer nem látogattak meg. Én többször is hazalátogattam.

Ha meséltem valamit, akkor pletyka lett belőle és vadbaromságok jutottak vissza a fülembe...

Én abbahagytam, hogy "futok" utánuk. Az ilyen barát nem igaz barát. Ne őröld magad. 1-2 barátom maradt meg. Rájuk öszpontosítok. Ők az igaziak.

2012. aug. 30. 16:03
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy csak a km-erek az okok, mert ezek nem összejárós kapcsolatok voltak eddig sem, hanem főleg interneten tartott kapcsolatok, aminél meg nem igazán számít milyen messze vagyunk egymástól. (Mindegy hogy, 200km-ről jön a levél, vagy 2000km-ről)

Még a "barátok" oké, nem voltak igaziak, nem is ők hiányoznak, hanem inkább az bánt hogy a család is ilyen.

Hiába éltünk eddig egy országba, olyan nagy volt a távolság, hogy évente csak 2-3 alkalommal tudtunk találkozni, most is kb. 2-szer megyünk egy évbe látogatóba. De régebben hetente többször is kaptam emailt, beszéltünk skype-on, de mióta elköltöztünk ezek szépen lassan elmaradoztak. Most ott tartunk hogy eltelik úgy egy hónap hogy nem jön semmi. Ha én írok, 1-2 hét múlva jön egy két mondatos válasz... hogy majd írnak, minden ok. Majd míg én újra nem keresem őket, addig megint semmi.

A barátokkal ellentétbe ők nem mondják hogy nektek könnyű, mert már lassan beszélő viszonyba se vagyunk.

Családi bulit nem csinálhatok, mert ahhoz túl messze vagyunk, ők ide tuti nem jönnek, mi meg nyár elején voltunk, még a fényképekre se voltak kíváncsiak, nemhogy arra hogy mi van velünk. Egy történetet nem hallattak végig, csak panaszkodtak hogy milyen szar minden... Mintha nem tudnám...

Olyan rossz ez az egész. Jól lenne tenni valamit, mielőtt teljesen megszűnik a kapcsolat.

2012. aug. 30. 16:37
 5/10 anonim ***** válasza:
24%
Ha az otthoniaknak annyira nehéz a megélhetősége, meg tudom érteni őket, hogy nem rajonganak a "problémáidért".
2012. aug. 30. 18:21
 6/10 anonim ***** válasza:
56%

Igen. Ma rosszabbul élünk, mint a kilencvenes években. Az meberek elfásultak, elfáradtak. Meg ugye a közvéleméyben az van, hogy ha átléped (pláne nyugatra) az országhatárt, akkor gazdag vagy, dől a lóvé.

El kell fogadnod.

2012. aug. 30. 19:01
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem hiszem,hogy van erre jó megoldás,az emberek irigyek,akkor is ha nem is biztos ,hogy a másiknak több van,elég az is ha nem panaszkodsz,ha neked nincs hiteled,stb.Nem élek külföldön,2-3 éve jobban élek,több mindent megengedhetek magamnak,és már nincsenek barátaim,a rokonaimmal és eltávolodtunk egymástól,az ismerösök,rokonok elöl már szinte titkolóznom kell,hogy mennyit keresek,és éppen utazom e valahová,ugyanis nagyon szeretek utazni,világot látni.Hiányzik a barát,barátok az életemböl,és a rokonaimmal sem szerettem volna,eltávolodni,de úgy érzem ez nagyobb részben az Ő hibájuk,nem az enyém.
2012. aug. 30. 19:13
 8/10 tade ***** válasza:
100%
Szia. En is hasonlot tapasztaltam, bar nem mindegyik csaladtagom reszerol. Eleinte enn is MSN-eztem naponta a barataimmal, akikbol mara 3-4-el tartom szorosan a kapcsolatot. A rokonaim sem irnak, tisztelet a kivetelnek, bezzeg, ha hazamentem mindig nekem kellett futnom utannuk, ha latni akartam oket. Belefaradtam. Ma mar az itteni barataim es kollegaim tarsasagat keresem, az igazi barataim meg minden nap keresnek a skypeon. Ha hazemegyek, bejelentem, hogy ettol, es eddig leszek, aki latni akar az jojjon anyumekhoz, vagy egy kavera, de en nem fogok senki utan sem futni. Ennyi
2012. aug. 30. 19:46
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nagyon el vagyok keseredve, én soha nem gondoltam volna hogy ez lesz. Nem is távoli rokonokról van szó, hanem szülőkről, testvérekről, és olyan közeli unokatestvérekről, akik eddig olyanok voltak mint az édestestvéreim.

Nehéz a megélhetésük ez igaz, de nem éheznek, van saját házuk, van saját kocsijuk, van munkájuk. Nekünk soha nem volt mégcsak lehetőségünk sem saját lakásra (nemhogy házra), saját kocsira, de sajnos a végére már munkánk sem volt, ennek ellenére míg volt munkahelyünk sokszor mi segítettük ki őket anyagilag (nem kölcsönnel), de ez egy családba így is van rendjén szerintem. Ha valakinek épp szüksége van rá, akkor aki tud, ad. Úgy költöztünk el, hogy összekapartuk amink maradt, pénzzé tettünk mindent, és elindultunk. Tehát itt nulláról kezdtük újra az életünk. Ebből látni hogy nem fenékig tejfel az élet, de én azt mondom jó itt, mert hónap végén is tudok venni húst, sőt, szokott is maradni egy kis pénz, amit az újrakezdésre tudunk fordítani.

Nem azt akarom hogy ezekkel ők foglalkozzanak, de jól esne ha érdeklődnének, ha nem szakadna meg a kapcsolat. Lehet tényleg az a baj hogy nem panaszkodok? De akkor meg azért hurrognának le. Én szeretek pozitívan állni a dolgokhoz, mindenbe igyekszem a jót meglátni.

Amit 8-as válaszoló írt nálunk is igaz, hogy mindennek ellenére elvárják hogy ha megyünk akkor mi fussunk mindenki után, amivel nem lenne baj, csak így hogy egyébként le se tojnak, nem is nagyon van kedvünk már futkosni.

Ha esetleg valaki még tudna tanácsot adni hogy esetleg min kellene változtatnom, vagy mit kellene tennem hogy visszarázódjon a régi kerékvágásba a dolog azt szívesen veszem...

Szép napot!

2012. aug. 31. 08:58
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem irigyek rád. Inkább te vagy nagyra magaddal, ha mindjárt erre gondolsz. Normális emberek között nincs jelentősége, hogy ki mennyit keres. Inkább örül a másik sikerének.
2012. szept. 20. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!