Mit tehet egy gyermek brutális apa ellen?
Az unokahúgom (nővérem lánya) most 11 éves. Eddig is tudtam, hogy fél az apjától, de most be is vallotta. Nem kérdeztem rá, magától mondta. Az apja születésétől fogva terrorizálja őt, és úgy bánik vele, mint valami kapcaronggyal. Igazi ősbunkó. Nála a játék a gyermekkel annyiban merül ki, hogy cibálja a gyerek haját, cincálja, rángatja, végtagjait törögeti kifele… – ahogy az állatok szoktak egymással játszani. Ez ma már a gyereket roppantul zavarja. Emellett a legkisebb „fegyelemsértést” brutális ütlegekkel torol meg. Persze külsérelmi nyom nincs, amikor fejbe kólintja egy telefonkönyvvel, a kislányba meg van összvissz vagy 16 kiló.
Engem eddig is idegesített a sógorom infantilis viselkedése, de sosem szóltam bele a gyerek nevelésébe, nem akartam a nővéremmel összerúgni a port. Mondom: az ő dolguk, hogy megtalálják a közös hangot, nem az én férjem, nem én élek vele. De most már elmondtam a nővéremnek, hogy tudjon róla: a gyerek retteg az apjától. Mindenhol jobban szeret lenni inkább, mint otthon.
A nővérem meg sakkban áll, mivel anyagilag roppantul függ a férjétől, aki ezt tudja, és ki is használja. Nem hiszem, hogy a nővérem saját magától a sarkára tudna állni, és kiállni a gyermeke mellett, én pedig kívülálló nagybácsiként csak állok, és ámulok, mekkora seġġfej emberek vannak!
Nem szeretném, ha a tahó apja végett a végén drogos lenne a gyerek kamaszkorára, vagy világgá menne, vagy ide irkálna zokogva, hogy segítsen neki valaki. A közvetlen hozzátartozói tanácstalanul állnak az eset előtt. Én a magam részéről annyit tudok tenni, hogy ha úgy viselkedik, hát én belevágom a sógorom képibe, hogy mekkora nagy paraszt, azonban ez még nem segít a gyereken. Az én véleményem amúgy sem sokat számít a sógoromnál, mert szerinte én is csak egy szr tróger vagyok. Ennyi.
ha van rá lehetőséged akkor beszéld meg a tesóddal h ha esetleg elválna te segítenéd őt anyagilag,ill. akkor kapná a férjtől a gyerektartást.+megpróbálhatnátok megbeszélni az apával h nem szerencsés ha így bánik a gyerekkel,bár ugyan akkor lehet h ezzel csak azt éred el h ezért is megveri a kislányt.... :S nehéz ügy
nem akarok senkit kritizálni,nincs is hozzá jogom,de ha ilyen kőbunkó a csávó,akkor a tesód miért állt vele össze és szült neki 1 gyereket??
Amennyiben felmerült gyermekbántalmazás gyanúja az adott városhoz tartozó gyermejóléti szolgálatnál tehetsz bejelentést, névtelenül is.
Felhívod őket és elmondod, hogy mikre gyanakszol, milyen kézzel fogható dolgok alapjá, esetleg miket lehetne leellenőrizni.
Mondd el nyugodtan, hogy Te mit láttál, különös tekintettel a "brutális ütlegelésekre". Majd ők kivizsgálják, megkérdezik a gyereket is, hogy volt-e ilyesmi, és kérheted, hogy névtelen legyen a bejelentésed, ne aggódj.
A nővéred nyilván nem fog csinálni semmit sem, ha eddig sem tette. A férfi meg nem fog egyik napról a másikra megjavulni.
Az a gyerek örökre meg van nyomorítva, el van baszva, ha nem változnak meg a dolgok sürgősen.
Ha beszélsz velük erről, akkor később nyilvánvaló lesz, hogy Te küldted a nyakukba a gyermekvédelmiseket, tehát én most rögtön kikeresném a számukat és felhívnám őket aztán ezzel sem kell többet foglalkozni.
Ezeknek az embereknek keretrendszer kell, be kell, hogy hívja őket egy hivatalos szerv beszélgetésre, ahol meg fogják mondani, hogy ha nem szeretnének gyereket nevelni találnak valaki mást aki mellett boldog lesz a gyerek, aki ugyanúgy meg fog adni mindent amit ők megadnak a gyereknek, azzal a különbséggel, hogy nem fogja verni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!