Tetszenek nektek a Luca, Aurélia és Márió nevek?
Luca-nem, túl magyarkodó
Aurélia-román név
Márió-cigány név
Szóval, ha erdélyi magyar vagy, aki amúgy cigány, akkor jó.
A Luca mióta magyarkodó??? Latin eredetű, a Lúciából jön. Lúcia vagy hagyományosan Lucia az a téli tündérke, aki gyertyakoszorúval hozza a fényt a sött téli napokon. Ebben mi a pékfarka magyarkodó?!
Egyébként az Auréliánál akkor már az Auróra jobban bejön, de azért még egyik sem üti meg a mértéket nálam. A Márió egyszerűen borzalmas, esetleg hasonló, de szerencséesbb a Márk. A Luca tetszik, többek közt a fenti jelentése miatt.
Furcsa, hogy sokan gyerekesnek tartják a Lucát. Nekem nem tartozik a kedvenc neveim közé de szépnek tartom, semmi kivetnivalót nem találok benne.
Egyetemen volt Luca nevezetű csoporttársam, senki nem találta furcsának huszonéves korában, hogy LUcának hívják. Illett hozzá. Nem hiszem, hogy egy üzleti tárgyaláson bármivel is furcsább lenne Lucaként bemutatkozni, mint Kataként, Zsófiaként vagy mondjuk Eszterként.
Ami furcsa lehet felnőttkorban az inkább a Napsugár, Eperke, Málna, Ajándék, Pálma, Orália, Leila, Lili (legyen már egész neve szerencsétlennek, ne csak beceneve...) , Lara, Liliána, Kira, meg ilyen agyf*szos rajzfilmszereplős-külföldi nevek....
Férfinak meg pont, hogy nagyon gáz lehet a Márió, amikor be kell mutatkoznia üzleti tárgyaláson...
Nekem ha lányom lesz biztos, hogy Luca lesz a neve, kedvenc női nevem.
Mi az hogy "magyarkodás"? Hiszen magyarok vagyunk, akkor mit csináljunk, hollandkodjunk?? Inkább az a ciki ha a külföldit majmoljuk mert az milyen menő.
Igaza van a 28. válaszolónak, mi a magyarkodás benne, ha magyar vagy?!
Nekem egyik név sem tetszik annyira, de nem nekem kell tetszen, hanem neked :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!