Nem tudok főzni 19 évesen. Más hány évesen tanult meg?
Szerintem nem lesz gond veled, nem vagy elkésve!
Ahogy már mások is írták: nekem is segítenem kellett kislány koromban anyu meg a nagymama mellett, akkor megtanultam az alap dolgokat. Aztán úgy hozta az élet, hogy 14 éves koromtól 24 éves koromig (5 éves gimi+egyetem) kollégiumban laktam, konyha nem volt egyik helyen sem, szépen el is felejtettem mindent.
Aztán beköltöztem az első saját lakásba egy fiúval és megjött a kedvem a főzéshez. Nekem nagyon jó volt, hogy nem csak magamra kellett főznöm, hanem annak a férfinak készítettem a vacsorát, akit szeretek, így viszonylag hamar belejöttem. Igaz, eleinte én is állandóan hívogattam anyut meg a testvéremet, minden apróságot megkérdeztem tőlük (na jó, azt tudtam, milyen, amikor forr a víz, de hogy mit jelent az, hogy "felfuttatni az élesztőt kevés langyos tejben" már nem).
Ma már jól megy minden, főzés meg sütés is - pár éve már vendégeket is merek hívni úgy, hogy én főzök rájuk :D
Nyugi, te is megtanulsz majd mindent. A sütés-főzésre is igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert.
Én akkor tanultam meg főzni, amikor összeköltöztem a férjemmel, 22 évesen. Addig csak recept alapján ment, de sose csináltam, mert útáltam. Mostmár csak kitalálni nem szeretem a menüt. Egyáltalán nem tragédia ha nem megy neked a főzés, majd beletanulsz a saját hibáidból (nem rosszindulat, de mindig tanul vmi ujat az ember).
24 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!