Honnan lehet tudni, hogy a megfelelő ember mellet vagyok-e?
Nahát, ugyanebben a helyzetben vagyok, szóról szóra. Én is örlődök. Én tudom, h anno rosszul döntöttem. De a gyerekek miatt nem hiszem, hogy váltok.
2012. nov. 29. 14:08
Nem tudni kell, hanem érezni. Egyébként nehéz helyzet amiben vagy. Amit én mérlegelnék, hogy mit várok a jövőtől, mennyire megbízható a férjem, hasonló esetben ő mit csinálna, mi a jó a gyereknek, milyen kilátásaim vannak, ha elhagyom a férjem, milyen az az új férfi, kire számíthatok jobban. Szerintem én maradnék a családdal, ez biztos pont. Lehet a házasságokon dolgozni, talán ez egy jó alkalom rá, hogy visszatalálj a férjedhez
2012. nov. 29. 14:09
Valószínűleg inkább a párod az, aki nem megfelelő ember mellett köteleződött el. Egy férfi nem lép be csak úgy az életünkbe. A munkahelyünkre, a lépcsőházba, a gyerek iskolájába belép, de az életedbe csak akkor lép be, ha engeded. Te engedted. És egyszer már rossz döntést hoztál, az biztos: mikor engedted magadnak azt, hogy elcsábulj az új férfi iránt.
Lehet akármilyen jó az ember kapcsolata a házastársával, ha azt nem becsüli, kifelé tekintget, akkor a legösszeillőbb párok is szétmennek, ha az egyik fél hagyja. Arról nem tudok mit mondani, hogy jól döntöttél-e, mikor férjhez mentél, mert a pároddal való kapcsolatodról semmi nem derült ki.
2012. nov. 29. 14:10
4/11 A kérdező kommentje:
Akkor történt meg az elcsábulás, amikor a férjemnek már szinte könyörögni kellett egy kis gyengédségért is. Egyszer csak elegem lett belőle, ez az ember pedig itt volt, kedves volt, érdeklődő és megértő. Nem történt semmi sem közöttünk a mai napig, ő nem is tudja, hogy én mit érzek. Talán az elhanyagoltság miatt történt mindez. Nem tudom. Most pedig hogy a férjem szeretné helyrehozni ami elromlott... nos most meg nekem nem megy pont azért, mert folyton csak a másikra tudok gondolni.
Egy baj van az ilyen "másikokkal": az ismeretség elején ugyanis mindegyik kedves, figyelmes. Arra meg semmi garanciád nincs, hogy 7 év elteltével is ugyanolyan gyengéd lesz, mint az elején.
A férjed már rendbehozná a dolgokat, szóval szerintem ez menthető. Már ha meg tudod szakítani a kapcsolatot a másikkal.
2012. nov. 29. 14:18
Szerintem nincs olyan, hogy pont egymásnak lenne teremtve két ember. Szóval nincs egyetlen, aki megfelelő, csak fokozatok vannak.
2012. nov. 29. 14:19
Nyugi, 5-10 év múlva a másik is ugyanúgy el fog hanyagolni, ő is ember.
2012. nov. 29. 14:19
8/11 A kérdező kommentje:
Csak tudjátok mi bánt nagyon? Lehet hogy hülyeség ilyenre vágyni, de én azt láttam a szüleim példáján, hogy igenis lehet 30 év házasság után is figyelmesnek és gyengédnek lenni a másikhoz! Én is ilyen kapcsolatot szerettem volna, nem olyat, ahol könyörögni kell a páromnak egy ölelésért is! Ez annyira mélyen bántott engem meg, hogy talán sosem fogok tudni túllépni rajta. És talán ezért keresem olyan megszállottan ezt a meghittséget, és ha nem ez a másik férfi, akkor majd lesz másik másik férfi... értitek, ugye? Mindig lesz másik, mert úgy érzem, nekem kevés az, amit a házasságomban kapok. Nem tudom, hogy ezt hogy lehetne leküzdeni!
Én teljesen megértelek, ugyanezt érzem. És ugyanez a helyzet, a párom most kezd közeledni hozzám, de őszintén szólva, ennek már nem örülök, inkább sajnálom, mert ha még mindig rideg lenne, akkor nem szégyellném magam, h mindig a másikra gondolok.
2012. nov. 29. 14:29
Semmi garancia nincs arra, hogy az "új" nem így fog viselkedni pár év múlva. Gondolom a férjed sem volt ilyen elutasító az elején, hiszen ha Te erre vágysz, akkor már akkor sem tetszett volna és nem mentél volna hozzá. Szerintem ne add fel a családod egy bizonytalan kapcsolatért, mert csalódni fogsz. Inkább beszélj a férjeddel.
2012. nov. 29. 14:45
Kapcsolódó kérdések: