Ex-anyós új anyós "versengése" az unokáért: mit gondoltok?
Van egy fiam az előző kapcsolatomból, 5 éves. Imádja az apai nagyanyját, én is jóban vagyok vele. Attól függetlenül hogy szétmentünk a párommal vele tartjuk a kapcsolatot, ha beteg a fiam ő van otthon vele (kivéve az első 1-2 zűrös napot), ha dolgom van ő megy érte oviba.
Bevallom ez nekem is nagyon kényelmes, de tényleg nagyon jó nagymama, szereti a fiam és ő is szeret vele lenni.
Egy éve együtt vagyok egy férfival. Az anyukája egy ideje kicsit kiakaszt. Teljesen odáig van hogy ő már nagymama, folyton kéri hogy hagyjam nála a fiam meg ha valami van akkor neki szóljak.
Nekem ez még nagyon korai, nem is ismerem őt. A fiamat is csak 2 hónapja mutattam be neki, mert nem akartam összezavarni.
Próbáltam finoman elutasítani, de megsértődött és most a párom is mondta hogy hát jó lenne ha "leépíteném" a régi anyóst, mert már úgysincs rá szükség.
Ti mit tennétek?
Le ne építsd a "régi" anyóst! A gyerek imádja a nagymamát, mint mondtad, te is jóban vagy vele.
Az új anyóssal fokozatosan lehet összeismertetni, ahogy a gyereknek is jó.
Jól gondolkozol, párod viszont elég hülyén, hogy súlyosabb jelzőt ne használjak.
Nem is tudom, hogy gondolják! Az a nagymama az igazi nagymamája a gyereknek, ha a fene fenét eszik is az ő vére, az ő fiának a gyermeke és mindig az is marad! Ráadásul a kapcsolatotok is ilyen jó!
Ennek az új anyósnak meg gyakorlatilag egy senki a gyereked, ha véletlen szakítanál ezzel a férfivel, szerinted meddig érdekelné "más borja"?
Eszedbe se jusson leépíteni, de én azért nagyítóval megvizsgálnám a páromat is, mert ez nagyon furcsa hozzáállás!
Nehogy leépítsd. Ezen az elven a mai helyzetet elnézve szerencsétlen gyereknek mire felnő 20 nagymamája lehetne.
Szánalmas az új anyós és a pasi is. A gyerekem közelébe sem engedném, aki még jobban meg akar károsítani egy így is csonka családot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!