Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezért haragudni? Értitek?

Ezért haragudni? Értitek?

Figyelt kérdés

Párom apukájának telefont fogunk venni,mert a mostanin már nem látja jól a betűket,romlik a szeme.Tőlünk kettőnktől és a lányáéktól(+annak párja) kapja.Névnapra vesszük,az lesz most.

(Karácsonyra közösen kapnak a szülők értékesebb dolgot amit jóideje szeretnének.)

Párom anyja mióta tudja hogy mit veszünk a férjének,mondogatja hogy nem is kell olyan drága a férjének,elég a gagyi (ami van ,de nem látja),stb.

Ő névnapra kapott egy cserepes virágot és talán sálat,nem emlékszem,csak hogy párezer volt.

Most ezért haragudni? Neki nincs szüksége semmire,megveszi magának,így hasznosat nem tudtunk venni épp.

2012. nov. 28. 13:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én ebben azt látom inkább ebben, hogy nem akar magának viszonzatlanság-érzést. Mert az illendőség úgy diktálja - legalábbis ez van az emberekben rögzülve -, hogy a kapott ajándék értékén alul nemigen illik visszaajándékozni. Szóval ha ők kerülnek majd sorra, nem akar szégyenben maradni. Ilyen is van. Ellenkezhet az elveivel is, lásd most is gagyi telója van az öregnek, lehet fél a technikától és/vagy nehezen vesz minde változást az életében, egy teló pedig szerves része a mindnnapi életnek azért. Nem tudom hogy állnak anyagilag. Ha nem a legjobban, a fenti mindeképp válasz lehet. Az is lehet, hogy sokat nélkülözött a múltban, s igazán nem érzi helyénvalónak, hogy ne a lehető legolcsóbb - és így sajnos legtöbbször a legrosszabb minőségű - eszközökkel vegyék körbe magukat. Az már fényűzés lenne. Egyfajta igazságtalanság vele/velük szemben, visszamenőlegesen is a múltbeli nyomorgásokért, től nagy a kontraszt az abbéli állapot és a mai között. Ez a másik, ami felmerült.
2012. dec. 8. 03:59
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem állnak rosszul anyagilag,tőlük mi mindig értékeset kapunk,akkor is ha csak kis értékű van megbeszélve pl karácsonyra.

Nem is simagatóstelefont néztünk,hanem sima nyomogatósat,olyat amit tud ugyanugy kezelni,gyakorltilag csak abban különbözik a mostanitól,hogy nagyobb akijelzője hogy rendesen lássa,és jó az aksija (mostanié már nem jó).Tehát túl sokminden nem változna.

És értékre sem rengeteg,max 15ezer,amit gyakorlatilag négyen veszünk...

2012. dec. 10. 08:33
 13/13 anonim ***** válasza:
Akkor meg nem tudom. De lehet, hogy a valóságban meg egy nézésből, gesztusból, félszóból meg lejönne olyan, hogy mindannyian megvilágosodnánk. Ilyenkor bizonyul kevésnek a karakter a képrenyőn. Lehet, hogy csak be vannak rozsdásodva, öregek, nehezen vesznek minden változást. Remélem gördülékenyen fog menni az ajándékozás. VAGY: van egy csoda módszer is, titkos tanítások révén lehetett hozzájutni évezredeken keresztül, de én itt és megtöröm ezt a hagyományt és kiadom neked! Leültök beszélgetni erről. Úgy értem őszintén. Nincs infantilis terelőmondat, mellébeszélés, elmenés, elbagatelizálás, megbeszélés van. Könnyen lehet, új rétegeit ismeritek meg így egymásnak. Mondjuk azért ez nem szokott könnyen menni.:) Esetleg arról beszélni, hogy teló helyett mit lehetne még.
2012. dec. 11. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!