Elfogadnál így egy családi házat?
Szüleim felajánlották, hogy nekünk adják a házunkat ők pedig kiköltöznek egy kisebb helyiségbe az udvar másik végébe. A kapcsolat nagyon jó, de félek, hogy így hamar megromlana. Az udvart és a kertet ők rendezik, persze beleszólhatunk, de soha nem lesz olyan amilyet mi szeretnénk, hisz oda-vissza figyelembe kell venni az igényeket. A házat fel kellene újítani.Ha jönne a baba, akkor jó lenne, hogy ott lennének a szüleim, segítenének, de lehet, hogy túl közel lennének, én nagyon elkényeztetnék az unokát.A házunk vidéken van.
A másik lehetőség, hogy beköltözünk a városba, panelbe.Közel lenne a munkahely, szüleim se lennének olyan messze, de azért nem egy ugrásra, hétköznap dolgozunk, beájulunk az ágyba, hétvégén ha szabadba vágyunk meg kimennénk szüleimhez.
Félek a paneltől, a szomszédoktól, melegtől stb...
Nincs más választás: a mi házunk vidéken, vagy egy kb 50 m2 panel a városban? Mit választanátok? Az anyagiak kb ugyanakkorák lennének.
Nem fogadnék el senkitől házat, hamár akár 1 feltétel is kivan kötve. hisz a WC-t is engedéllyel kéne lehúzni
Legjobb az ami a tiétek, és ne a gyerek legyen a fő szempont, mert hamar felnő és utána úgyis kell költözni
Semmiképpen sem fogadnám el, annak az árán, hogy a szüleim költözzenek ki a saját házukból.
Vagy én mennék a kisházba vagy a panelt választanám.
Saját tapasztalatomból pedig azt mondanám legszívesebben, hogy soha, senkivel nem költöznék össze, még közös udvarba sem. Akár milyen jó a kapcsolat.
Előtte szüleimnél éltünk, elköltöztünk, bizonyos okok miatt vissza kellett költöznünk, soha nem volt probléma, de mióta éltünk külön nagyon hiányzik, hogy csak mi ketten éljünk.
Mi is úgy gondoltuk, hogy mi költöznénk ki a kisebb helyiségbe, de a szüleim ragaszkodnak hozzá, hogyha maradunk ők mennek ki. (Igazából ezért is lesül a képemről a bőr, pároméról meg főleg)
Ha meghúzzátok a határokat, akkor nem lesz gond a költözéssel. Külön lakrész lenne, jól értem? Eleinte kell tisztázni a szabályokat, megbeszélni, mi hogy legyen, intelligens ember módjára. Őket már ismered.
A panelban ismeretlen szomszédok lennének, gyakorlatilag az összes szomszéddal együtt élnél. Nagyon ki kell fogni. Egyáltalán nem vagyok társasház párti, főleg gyerekkel, dörömbölnek, ha sír a gyerek, szólnak, hogy hangos, gyakorlatilag legyen kussban a kétéves.
Én elfogadnám, ha jogilag is szabályozott lenne, pl. te nevedre íratják, de rajtuk a haszonélvezet.
Panel (vagyis gázos tégla,olcsóbb fűteni és te szabályzod).
Anyós papucsban ne..(saját szülőre is érvényes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!