Van olyan, aki nem ismerte a nagyszüleit? Milyen érzés ez
nektek?
Én nem ismertem, egyiket se. A szüleim 60 évesek én meg 20, nekem ők 2in1 szülők nagyszülők.Mindig is "mamának" és "papának" hívtam őket. Finom "nagyi sütiket" mindig is sütött. :)
Igazából nem tudom mit kéne éreznem, hiszen nem volt mihez hasonlítani, a nagyszüleim jóval elöbb meghaltak, mint ahogy én megszülettem volna. Biztos jó, ha van az embernek nagymamája meg nagypapája, de nekem nem hiányzik. Anyák napján eszembe jut, mi lett volna ha, nekem is lett volna, talán másképp értékeltem volna az öregeket, máshogy viszonyulok hozzá...
2009. aug. 17. 11:51
Én csak az egyik nagypapámat nem ismertem. Sajnálom, mert kíváncsi lettem volna, hogy milyen ember volt. A nagymamáim 4 éves korom körül haltak meg, őket nagyon szerettem, és sokat sírtam miattuk. A másik nagyapám akkor halt meg, amikor 10 éves voltam. Őt megsirattam, pedig ő utált engem. Csak tudnám, miért..
2009. aug. 17. 12:09
Én a nagymamáimat ismertem/ismerem mert ők még élnek.De a nagypapáimat nem ismertem,mert az amikor ez egyik meghalt akkor én még csak 2 éves voltam.A másik nagypapám, apa apukája, még akkor meghalt mikor az apukám volt 5 éves.Nekem rossz érzés,hogy nem ismertem őket,mert sok ismerősöm van aki szokott a nagypapájáról beszélni, hogy ezt csinálta vele meg szeret vele lenni.Nekem ez egy kicsit rosszul esik mikor mások boldogan beszélnek rólauk..:(
2009. aug. 17. 12:11
4/18 A kérdező kommentje:
Nekem nem idősek a szüleim, mégsem ismertem a nagyszüleimet, mert korán meghaltak. Egy részről rossz, mert én is kíváncsi lettem volna rájuk, más részről annyi jó van benne, h nem kellett tizenévesen végignéznem, ahogy meghalnak. Meg ami még rossz, h én sem tudok nagyon mit kezdeni az idősekkel, pedig jó lenne, ha értenék a nyelvükön.. :S
Én 30éves vagyok és hál istennek a nagyszüleim élnek,mind a négyen! Most babát várok,és nekem nincs apukám a páromnak egyik se. Úgyhogy az én picikémnek csak egy nagyija lesz. Furcsa az élet.
2009. aug. 17. 12:14
6/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, h írtatok! Várok további hozzászólásokat!
Apai nagymamámat nem ismertem, de már anyu se ismerte. Van sok üres folt, fekete lyuk apámék családjában, amire nagymama talán válaszolhatna, nagyon keveset tudok róla, soha senki nem mesélt róla a gyakorlati dolgoknál többet, és van néhány fénykép.
2009. aug. 17. 12:28
18 éves vagyok, én csak egyetlen nagyszülőmet, az anyai ágon a nagymamámat ismerem. A többi nagyszülőmet soha életemben nem láttam, de valahogy nem is hiányzik a jelenlétük. Én ehhez szoktam hozzá, olyan, mintha természetes lenne, hogy csak 1 nagyszülőm van.
2009. aug. 17. 12:29
Én csak a mamámat ismertem/em(messze lakik)...:S és hogy milyen érzés az hogy nem ismertem meg a két papámat meg az egyik mamámat?
Hát semmilyen mert nem tudnak hiányozni mivel nem ismertem őket nem tudtam őket megszeretni...:S
De van, hogy rossz mert sose baj ha van papa,mama ha otthon összeveszek gondolom tudnék odamenni...és se sajnos kimaradt:S
Hogy válaszoljak a kérdésedre ez néha semmilyen:D de olykor rosz:S
Én ismertem mindkét mamámat és papámat (sőt az egyik mamám még él 82 éves és jó egészségnek örvend :)). Viszont az én szüleim meghaltak apu amikor 10 voltam anyu amikor 21 voltam. Nemrégiben született egy kislányom és egyre többször jut eszembe hogy milyen kár hogy nem ismerheti őket :(. A párom szülei ott vannak, de az nem ugyanaz. Majd ha nagyobb lesz akkor azért mesélek neki róluk bár nem vennék rá mérget hogy érdekelni fogja.
Kapcsolódó kérdések: