Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyu szekrényébe ma találtam...

Anyu szekrényébe ma találtam egy laptopot, teljesen újnak tűnik és nem tudom miért nem adja oda amikor tudja, hogy már azt szeretnék elég régóta?

Figyelt kérdés
12/F
2012. nov. 24. 23:47
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
96%

Kiragadnék pár szót:

-tudom hogy mit jelent az ha valaki elkényeztetett és én nem vagyok az..(igen, az elkényeztetettek többsége mind ez mondja, mint ahogy az alkoholisták sem ismerik be, hogy függők)

-pl én soha nem kértem új biciklit sem mert megfelelt a bátyámé.vagy nekem nincs okos telefonom mind az osztály felének hanem megfelel egy gagyibb is...(nem nagy dolog új bicót kérni, mikor már van egy, én furán is néznék a gyerekre, ha kérne egy biciklit akkor, ha már van neki egy, telefonra pedig annyi, ha van telefonod 12 évesként, máris szerencsés vagy, és az, hogy legagyizod, máris egy jel arra, hogy nem becsülöd meg, ami van. Vagy talán nem lehet vele telefonálni? A "gagyiért" is keményen meg kellett dolgozni, ha neked kellett volna, nem gagyiznád le.)

- tavaly egy használt playstationt kértünk karácsonyra közösen nem kértünk semmit még mellé pluszba. (itt jutott eszembe a hőstett szó, úgy írtad le, mintha ez egy nagy dolog lenne, hogy voltatok olya kegyesek, és csak ezt kértétek, semmi többet. Van család, ahol hiába kérhet a gyerek akármit, nem kaphatja meg, nem ő szabja meg, mit kap, van, hogy csak egy zoknit)

és ráadásul nekem december 25.-n van a szülinapom soha nem panaszkodtam hogy nem kapok külön arra semmit...(én szülőként mondom, hogy vagy két ajándékot kapna a gyerek szülinap és karácsony szó alatt, vagy egy nagyot, és a két ünnepre, lehet, a te szüleid is így gondolják, kapsz egy nagyot, és annyi)

egyedül a laptop az amit rég óta szeretnék de azért sem hisztizek minden nap..(én is szerettem volna, emlékszem, kicsi koromtól sok álmom volt, de nem érdem, ha nem hisztizel érte minden nap. A hajam tépném, ha a gyerek minden nap jönne azzal, mi kell neki, ami tulajdonképp nem is az ő korosztályának való, inkább gyűjts rá, és ne is emlegesd a szüleidnek)

és arról nem is beszélve hogy ruhákból is általában a bátyámét kapom azért sem hisztizek hogy újat akarok..(ha már így írod, hogy az nagy dolog részedről, hogy nem hisztizel miatta, már az elkényeztetettség jeleit mutatja. Eszembe sem jutott volna a hiszti szó, és hogy ezt tartsam nagy dolognak, hogy nem hisztizek, ha egyszer van ruha, amit fel lehet venni. Nem értem, mi lenne a jó, kidobni az idősebb ruháit, hogy új legyen helyette? Ne tartsd nagy dolognak, hogy te nem hisztizel ez miatt...

2012. nov. 26. 20:26
 32/35 anonim ***** válasza:
65%

68%-os, neked meg mi bajod?

nem hiszem, hogy felkértek fogadatlan prókátornak

de még kevésbé a válaszolók csesztetőjének

2012. nov. 26. 22:18
 33/35 anonim ***** válasza:
31%

Talán az, hogy egy szerencsétlen kisfiúnak nekiesett egy óriási csürhe.

Szerintem meg erre nem kért titeket senki. Kérdezett valamit, ti meg elvileg felnőtt ésszel lehordtatok egy gyereket.

Amit pedig én mondok az nem kritika, hanem tény.

Aki önmagát felnőttnek érzi és ilyen szellemi és lelki szinten mozog, az ne csodálkozzon, hogy itt tart.

2012. nov. 26. 22:21
 34/35 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem kicsit jobban megbecsülhetnéd magad, nem értem, miért magától értetődő, hogy van biciklid, telefonod, még ha nem is okos, és hogy a laptop neked jár, mert te kérted.

Nem, nem jár. Ha a szüleid/anyukád úgy gondolja, hogy belefér a költségvetésbe, és meg is érdemled, akkor megveszi neked, hogy örömet okozzon. Ezért veszi meg, és nem azért, mert neked jár, vagy mert a Pistikének is van. Vehetne abból a pénzből ezer más dolgot is, saját magának, mégis, neked veszi meg, hogy örömet okozzon. Tudod, ha szeretünk valakit, annak is örülünk, ha tudunk neki örömet okozni.

Ha te most kérdőre vonod, hogy ugye a tiéd a laptop, és miért is nem adja oda, pont ezt az örömet fogod elvenni tőle, pedig nem sokat akar, nem?

Kicsit húzd meg magad, nincs egy hónap karácsonyig, nagy eséllyel tiéd lesz a gép, annyival igazán meghálálhatnád, hogy ha megkapod, örülsz neki, és nem odavágod neki, hogy miért nem hamarabb adta oda.

2012. nov. 28. 19:30
 35/35 anonim ***** válasza:
72%
Na, mi lett végül, jó a laptopod?
2014. jan. 20. 22:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!