Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdekes ötlete támadt anyámnak...

Érdekes ötlete támadt anyámnak, mikor kiderült, hogy a húga terhes, és nem akarja megtartani. Egyáltalán jogilag lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Anyám fiatalon szült engem (18 volt).Én most vagyok 22,így ebből következik,hogy anyám nagyon fiatal és apám sem öreg. Anyám húga a napokban mesélte el,hogy terhes,de nem akarja megtartani,mert nem állnak úgy anyagilag,a pasija hol elhagyja,hol kibékülnek,így meg nem akar gyereket szülni.Szed gyógyszert ,de nemrég antibiotikum kúrája volt és nem tudta,hogy ilyen esetben nem véd rendesen a gyógyszer.Terhes lett. Ekkor jött anyám zseniális ötlete (szerinte az),hogy ő felnevelné a húga gyerekét. Mert mi jól állunk anyagilag.Ez jogilag kivitelezhető? És erkölcsileg? Mit szóltok hozzá? Nekem kicsit fura ez,mert bár szép gondolat,de olyan morbid.Bár lehet én látom rosszul.
2012. nov. 24. 22:58
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Közölte már,de anyám hajthatatlan.Csak mondja a maga igazát és végig sem hallgatja a másikat. Szóval én értem,mért így csinálja a nagynéném a dolgait.Nem a semmiért költöztem el már én is itthonról.
2012. nov. 25. 00:08
 32/40 A kérdező kommentje:
00:08! Csak hogy én különb vagyok anyámnál és mert a húga így döntött nem hagyom magára,mégha ez nem is tetszik anyámnak. A nagynéném pasija meg mióta ez az egész kiderült felszívódott,szóval ő aztán tojik nagy ívben a dologra!
2012. nov. 25. 00:10
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

Számomra nem furcsa. A nagymamámnak 3 gyereke van, de a 3.at igazából nem tervezték, a nővérének pedig nem lehetett gyereke, így megszülte és a nővére nevelte fel. Mindenki tisztában van azzal, hogy ki kinek a kicsodája, a fiú ksikorától kezdve úgy lett nevelve, hogy tudta ki a biológiai anyja. Apukámat és nagynénémet ugyanúgy testvérének tartja, én is őt a nagybátyámnak, a "nevelő"anyjára pedig mint édesanyjára gondol. Teljes a családi béke. Nagymamám és nagybátyám között sincs semmi gond, nagyon szeretik egymást ettől még.

Szóval számomra ez egyáltalán nem morbid, vagy furcsa.

2012. nov. 25. 00:17
 34/40 A kérdező kommentje:
De azért valljuk be,nem is mindennapos...
2012. nov. 25. 00:28
 35/40 anonim ***** válasza:
63%
egyáltalán nem morbid, még csak nem is furcsa ötlet, és nagyon szép gondolat, de ha az anya nem akarja megtartani, akkor nincs mit erőltetni, az ő dolga.
2012. nov. 25. 01:08
 36/40 A kérdező kommentje:
látom azt senki nem olvasta el,anyám valójában mért is szeretné örökbefogadni....
2012. nov. 25. 01:26
 37/40 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, voltaképp tök mindegy, hogy anyukád mit és miért szeretne, ha a nagynénéd nem vevő az ő ötletére, a döntés a nagynénédnél van.

Másfelől szerintem is kísérd el nyugodtan a kórházba ha ilyen a viszonyotok és ő ezt kérte, nem kell, hogy a saját véleményedet befolyásolja az anyukádé.

2012. nov. 25. 01:46
 38/40 A kérdező kommentje:
Hát Utolsó,amúgyis felnőtt nő vagyok,külön élettel,így azt gondolom,azt teszek amit helynek tartok.
2012. nov. 25. 02:06
 39/40 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem ne menj el a nagynénéddel az abortuszra! elég etikátlan, hogy belekevertek ebbe, és hol egyik, hol másik húzigál ide-oda.

Anyukádnak meg gondolom, lelkiismeretfurdalása van a saját abortusza miatt, különben hogy jutna ez az eszébe. Ha igazán segíteni akarna, elmondhatná, hogy ő mit élt át az abortuszkor vagy azóta, ha mondjuk tényleg bánja. Ha annyira meg akarná menteni szegény babát, akkor nem ezt találta volna ki, hanem hogy támogatja a tesóját anyagilag, és akkor van hova megszülni a gyereket.

2012. nov. 26. 17:36
 40/40 anonim ***** válasza:
Na, mi történt végül?
2013. nov. 21. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!