Érdekes ötlete támadt anyámnak, mikor kiderült, hogy a
húga terhes, és nem akarja megtartani. Egyáltalán
jogilag lehetséges ez?
Figyelt kérdés
Anyám fiatalon szült engem (18 volt).Én most vagyok 22,így ebből következik,hogy anyám nagyon fiatal és apám sem öreg. Anyám húga a napokban mesélte el,hogy terhes,de nem akarja megtartani,mert nem állnak úgy anyagilag,a pasija hol elhagyja,hol kibékülnek,így meg nem akar gyereket szülni.Szed gyógyszert ,de nemrég antibiotikum kúrája volt és nem tudta,hogy ilyen esetben nem véd rendesen a gyógyszer.Terhes lett. Ekkor jött anyám zseniális ötlete (szerinte az),hogy ő felnevelné a húga gyerekét. Mert mi jól állunk anyagilag.Ez jogilag kivitelezhető? És erkölcsileg? Mit szóltok hozzá? Nekem kicsit fura ez,mert bár szép gondolat,de olyan morbid.Bár lehet én látom rosszul.
23:41! Köszi,amit írtál,komolyan jól esett. Én nem tudom elképzelni akkor az a gyerek milyen minőségben lenne nálunk? és hogy magyaráznád el neki,hogy nem az az anya aki nevel,stb. és a nagynéném hogy tudná ezt lelkileg végigcsinálni? Teljesen megértem,hibázott,ez elég jó lecke lesz neki,de én mellette fogok állni,ha a saját testvére lek.rvázza,mert nem úgy alakul a dolog,ahogy ő azt elképzelte (múltkor mondta ezt nagynénémnek,mikor ő hajthatatlanul az abortusz mellett érvelt).
2012. nov. 24. 23:47
22/40 anonim válasza:
Nincs mit :)
Tudod sokan maga az abortusz ellen érvelnek, történjék bármi. A múltkor az várandós nőt arra akartak rábeszélni, hogy hordja ki és nevelje fel a Down szindrómás gyermekét, merthogy milyen csodálatosak az ilyen gyerekek. Persze azok, az élet maga a csoda, de nekem senki ne mesélje be, hogy boldogok, akik ilyen gyermeket nevelnek. Reménykednek addig, ameddig a gyermekük kisbaba, de amikor látják, hogy nem olyan, mint a kortársaik,hogy sosem fog olyan iskolába járni, hogy sosem fog úgy reagálni a környezetre és hogy sosem fog tudni önálló életet élni, az nem boldogság, maximum a lehetőségekhez mérten boldogság. Iszonyúan sajnálom, aki így él, és minden tiszteletem a szülőké, de ne várjuk el mástól, hogy ezt megtegye.
2012. nov. 24. 23:52
23/40 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok az abortusz mellett,alapesetben.De vannak élethelyzetek,mikor nincs más megoldás.Ja teszem hozzá,anyámnak volt egy ,de nem anyagi gondok miatt vetette el ,hanem mert félt a szüléstől.Csak,hogy azért tisztán lásson mindenki.
2012. nov. 24. 23:55
24/40 anonim válasza:
Figyelj, nyugodj meg, anyukád semmit nem tud tenni. Én elhiszem, hogy benne segítő szándék van, de senki nem inkubátor, nem erőszakolhatja rá a gyereket. Ha gyereket akar, akkor a szülést és a terhességet is akarja. Nem várhat el ilyen áldozatot senkitől sem elméletben, sem jogilag. Nyugi, nincs beleszólása a dolgokba.
2012. nov. 24. 23:57
25/40 anonim válasza:
Anyukád a fején is pöröghet ha a húga nem akarja. Ne rágódj ezen majd ők elintézik egymás között.
2012. nov. 24. 23:57
26/40 A kérdező kommentje:
Hát de ez az hogy nem egymás közt intézik,mert én is eléggé benne vagyok az ügyben. mivel mióta ez az egész kiderült nagynénémnek én lettem a fő bizalmasa.
2012. nov. 24. 23:59
27/40 anonim válasza:
Akkor légy mindkettővel olyan, ami elvárható. Édesanyádnak a lánya, aki meghallgatja és őszintén elmondja a véleményét, ha kéri, a nagynénédnek, pedig a bizalmasa.
Ez nem a te harcod, de nem is anyukádé.
2012. nov. 25. 00:02
28/40 A kérdező kommentje:
Hát igen,így lenne ésszerű,de az a baj,hogy ha elmondom anyámnak a véleményem,akkor én elárulom őt,meg jön a lelki zsarolás. Ő ilyen sajnos.
2012. nov. 25. 00:05
29/40 anonim válasza:
Kérdező, a döntés a saját terhességével kapcsolatban a nagynénédé, jogilag ugyan nem, de etikai alapon nyilván van szava még az ő párjának benne. Másnak nincs, ez az ő kettejük döntése, hogy megtartják, vagy megszakíttatják a terhességet.
Anyukád azon túl, hogy elmondja a véleményét, és megteszi a saját felajánlását, mást nem tehet. Egyébként viccesnek tartom, hogy a nagynénéd kerüli a konfliktust a nővérével, ahelyett, hogy egyszerűen közölné vele, hogy "köszönöm a kedvességed, de nem!" - és kész. (#19)
2012. nov. 25. 00:05
30/40 anonim válasza:
Akkor csak hümmögj és ne mondj semmit. A nagynénéd meg menjen a pasijával abortuszra és akkor anyukád sem tarthat árulónak :)
Nem szép dolog, hogy belevonnak egy 22 éves lányt ebbe. Semmi közöd ehhez a dologhoz. Hagyd rájuk, csináljanak, amit akarnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!