Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdekes ötlete támadt anyámnak...

Érdekes ötlete támadt anyámnak, mikor kiderült, hogy a húga terhes, és nem akarja megtartani. Egyáltalán jogilag lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Anyám fiatalon szült engem (18 volt).Én most vagyok 22,így ebből következik,hogy anyám nagyon fiatal és apám sem öreg. Anyám húga a napokban mesélte el,hogy terhes,de nem akarja megtartani,mert nem állnak úgy anyagilag,a pasija hol elhagyja,hol kibékülnek,így meg nem akar gyereket szülni.Szed gyógyszert ,de nemrég antibiotikum kúrája volt és nem tudta,hogy ilyen esetben nem véd rendesen a gyógyszer.Terhes lett. Ekkor jött anyám zseniális ötlete (szerinte az),hogy ő felnevelné a húga gyerekét. Mert mi jól állunk anyagilag.Ez jogilag kivitelezhető? És erkölcsileg? Mit szóltok hozzá? Nekem kicsit fura ez,mert bár szép gondolat,de olyan morbid.Bár lehet én látom rosszul.
2012. nov. 24. 22:58
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
11%

Ez egy nagyon hülye ötlet anyukád részéről. Mégis hogy gondolta? Eltitkoljátok a gyerek elől? Vagy tudja majd, hogy a nagynénéd a húga, de közben nem tudja, kit szólítson anyunak? És a láthatások?

Eleve tök abszurd. Inkább várja meg, míg majd neked lesz gyereked és tud unokázni.

2012. nov. 24. 23:17
 12/40 anonim ***** válasza:
22%
*nagynénéd az anyja
2012. nov. 24. 23:18
 13/40 A kérdező kommentje:
Hát az "apukának" annyi volt a hozzáfűzni valója,hogy anyu húga azt csinál,amit akar,őt nem érdekli.
2012. nov. 24. 23:18
 14/40 A kérdező kommentje:
Hát bevallom,én nem tervezek gyereket. Bár én okosabban csinálom a dolgaimat,mint nagynéném.
2012. nov. 24. 23:19
 15/40 anonim ***** válasza:
14%

Egyébként elég tájékozatlan.

Megkérdezhetem hány éves? Gondolom nem fiatal már. Ennyi idősen nem tudni, hogy az AB betehet, ha nem vigyázunk, nonszensz. Mindenből ez folyik.

2012. nov. 24. 23:27
 16/40 A kérdező kommentje:
31 éves nagynéném.És ő is azon az állásponton van,mint én,hogy nem kar gyereket.Ebbe az országba meg főleg nem. Lehet,hogy tájékozatlan és hibázott,de itt is olvasok sok olyan kérdést,ahol a nőknek fogalmuk sincs a fogamzásgátlásról.Szóval jah,elszúrta,de ismerem,és nem fogja megtartani,mert önfejű.És ha belegondolok én sem tennék másképp a helyében!
2012. nov. 24. 23:31
 17/40 anonim ***** válasza:
68%

Persze én tisztelem a véleményét és álláspontját, nem az az ember vagyok,aki ítélkezik egy abortusz miatt, ha nem akarja ne tartsa meg, ez senkinek sem jó, mondjon bárki bármit. De máskor okosabban, ez neki is jó lecke volt.

Anyukád pedig tudja, hogy neki milyen szar volt a terhesség és mással meg végigcsináltatná? Honnan tudja, hogy más nem így, vagy rosszabbul éli meg?

Van, akinek csodálatos, de látod, ő az ellenpélda. Előre ezt senki nem tudja.

2012. nov. 24. 23:33
 18/40 anonim ***** válasza:
39%
Ez nem morbid, ez a legjobb dolog, ami jelenleg történhet. Ott van egy kis élet, de az apukája meg az anyukája nem tudna neki boldog családot biztosítani, így felmerül a gondolat, hogy meg se kéne a babának születnie. Erre valaki a családból vállalja, hogy felneveli a gyereket, szerintem jobban nem is alakulhatott volna.
2012. nov. 24. 23:34
 19/40 A kérdező kommentje:
Hát pedig nem fogja megszülni.Most hívott,hogy nem merte anyámnak még mondani,de tegnap beszélt a dokijával a részletekről és majd csak akkor mondja el anyámnak,hogy mi a helyzet,ha túl van az abortuszon,mert anyám cirkuszt csinálna a kórházban.De megkért,hogy kísérjem el.
2012. nov. 24. 23:38
 20/40 anonim ***** válasza:
71%

Persze, van, aki szerint ez a legjobb. De az anyára miért nem gondol senki? Az ő szenvedése nem szenvedés? Ő egy hiba miatt viselje egy életen át a lelki terhet,amit át kell élnie?

Ti mégis hogyan döntenétek? Mert addig könnyen dumál mindenki, ameddig elmélet szinten beszélünk, de gyakorlatban lemondani a saját gyerekedről és mindennap látni úgy, hogy nem te neveled, áhh...ez szerintem nem kibírható ép ésszel. A meghülyülés pedig senkitől nem várható el.

2012. nov. 24. 23:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!