Miért akarják ennyire? [továbbtanulás]
A történet elég hosszú.. a lényeg, hogy továbbtanulás (középsuli) előtt állok..
Én előre kijelentettem, hogy NEM fogok egyetemre/ fősulira járni mert utálok tanulni.. (sokkal jobban szeretek dolgozni..)
Kalocsán kéne iskolát találnom.
Ami van:
~Dózsa György: olyan a színvonal az ott tanulók szerint, hogy egy katasztrófa [és egyik szak sem tetszik]
~Szent István: gimi, szóval kilőve.
~Kossuth: egészségügy: ide akarnak küldeni anyámék, vendéglátás: nincs türelmem az idióta emberekhez..szóval kilőve.. (meg amúgy is problémáim vannak a nyelvekkel..:|)
Találtam egy iskolát: Kiskunfélegyháza mezgé: 6év a képzés ideje, 3 szakmát és egy érettségit kapok és annyira nem is kell rá feküdnöm a tanulásra..:)
na de persze ide nem enged(nének) anyámék.. merthogy messze van, meg koleszos lennék. -.-
Meg hogy legyek ápoló nő kossuthba mert az mindig kell..meg stb. de egyszerűen képtelenek felfogni, hogy attól hogy imádok(igen..!) kimenni szántani meg sz*rt hordani.. de ahhoz nincs gusztusom, hogy ott fürdessem az öregeket meg takarítsam a .... végterméküket..(khm.)
Szóval ezt hogyan tudnám nekik elmagyarázni??
nem minősítem le magam.. és tényleg lenne 3szakmám +(ha esetleg tovább mennék) érettségim 20 éves koromra.. azért az nem rossz szerintem. .
amúgy 0 tanulással 4,5 felett van az átlagom.. szóval nem vagyok én olyan hülye.. :"D
nem bírom az ülő munkát.. :DD
Szükségem van arra hogy kib*szott fáradt legyek estére.. :"D
Na látod! Ezért nem szakadnál meg az egyetemen vagy főiskolán sem pláne ha olyat tanulnál, ami még érdekel is.
Mellesleg meg tök mindegy hol dolgozik az ember a mindennapi rutin alattomos gyilkos, néha még egy sikeres vezető beosztású ember is bele tud fásulni. Az, hogy ki mekkora irigy és rosszindulatú lesz a napi taposómalomtól azt meg inkább otthonról hozza az ember.
De én is azt mondom, hogy tanulj, amíg lehet ne lébecold el az életed. Amíg fiatal az ember minden könnyebbnek tűnik de az idő múlásával csak nehezedik. Egy dipivel még feljebb is juthatsz jobb fizetésért. Érettségivel megmaradsz ganét hányni és egyszer csak észreveszed,hogy egyrészt már nem bírod annyira fizikailag, másrészt meg taknyos nyikhajok dirigálnak neked, akiknek még meleg a helyük az egyetemen, akik a gyerekeid lehetnének, akiknek tized annyi tapasztalat és tudomány nincs a fejükben. Ezen azért gondolkodj el. Nem fog mindig ilyen könnyen menni a lapátolás. Pláne változókorban. Előre is kell gondolkodni nem csak a mában. Iskola nélkül nem fogsz tudni váltani de nem is hiszem, hogy húsz év múlva mégiscsak beállsz öregeket istápolni. Persze az ember változik.
Mérnök vagyok és mi is folyamatosan keressük a kollégákat... Egyszerűen már verseny van a friss diplomásokért is, ez van!
Ezen felül a helyi kórházban legnagyobb döbbenetemre kinevettek, amikor megkérdeztem melyik orvos kezeli a nagypapámat. Közölték, hogy az osztályra egy komoly belgyógyász jut!! És akkor éppen 47-en feküdtek bent.
Lehet azt szajkózni, hogy nem kell mindenkinek diplomásnak lennie, valahol igaz. A tömegszakokat igenis korlátozzák és ahonnan 1000 diák kerül ki minden félévben azt szabályozzák is! Viszont azzal sem kell dobálózni, hogy mostantól senki ne menjen egyetemre, mert igen is szükség az van, csak nem mindegy milyen területen.
Egyébként az első válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!