Szerintetek mennyi lehet a kamu kérdés ebben a kategóriában? Mondjuk 10 kérdésből.
Ebben a 10-ből 2, max 3.
A szex és szerelemben 10ből sztem 5-6, az ezotériában meg 10-ből legalább 7.
Több, mint kéne.
Általában 2 dolog van, amik miatt gyanakodni szoktam: vagy az, hogy hiába érkezik sok, segítő szándékú válasz, a kérdező nem válaszol, vagy az ellenkezője: minden válaszhoz odaböfög valami vérlázító megjegyzést vagy ostobaságot, önti az olajat a tűzre, egymásnak ugrasztja a válaszolókat, aztán röhög a markába. Persze megesik, hogy a kérdező ennyire hülye...
De vannak "elgondolkodtató" kamu kérdések is, amik érdekes témát feszegetnek, csak a keretsztori nem igaz, ebből egész sokat lehet tanulni. És ebből sokan profitálhatnak, régen volt egy kérdés egy lányról, akit molesztáltak. Elég megrázó sztori volt, sokan írták, hogy kamu, mire valaki azt írta (sajnos nem tudom pontosan idézni, de nagyon szépen volt megfogalmazva), hogy ha a válaszával AKÁRKINEK segít, aki esetleg ilyen helyzetben van, akkor már megkérte válaszolni attól függetlenül, hogy kamu a kérdés,
A kamukérdésről legtöbbször messze látszik, hogy kamu. Aki elég okos és fifikás ahhoz, hogy kidolgozzon egy olyan kamukérdést, amire nem lehet rájönni, hogy kamu, az ritkábban kamatoztatja itt a tudását.
Engem azok a kis mimózák zavarnak, akik egy bonyolultabb sztorira rávágják, hogy kamu. Mondjuk valaki molesztálásról ír, és ők nem hiszik el. Nem értem, hogy miért; ilyen nem történhet a való életben?
A google és a wikipedia pedig miért baj? Nyilván olyan kérdésre találod csak meg ott a választ, amire mindenki. Ha valaki megkérdezi, mit csináljon az anyjával, nincs ott a válasz, de ha megkérdezi, a Naprendszerben milyen sorban vannak a bolygók, akkor ott a válasz.
(Egyébként aki nem tudja a wikipedia-n megnézni, az meg sem érdemli, hogy tudja.)
Szerintem nem a kérdések fikciók, hanem a válaszok nagy része. Pláne a szuper emberek ,akik havi 300 óra munka mellett simán ellátják a családot, sőt sportolnak is rendszeresen meg a tököm tudja.
A Családi kapcsolatokban a ők, a Szexnél pedig a férfiak hazudnak inkább.
Mi számít kamukérdésnek? Hazudni nem szoktam (alapból kérdést írni is csak kb félévente), viszont ha valamit meg akarok kérdezi, ami mondjuk a szomszéddal történt és szerintem fura, mindenképp úgy írom ki a kérdést mintha én lennék a főszereplő és velem történt volna. Őszintén kiváncsi vagyok a válaszokra és véleményekre az adott szituról, viszont ha azt írom hogy 'A szomszéd férje tegnap...' akkor minden második válasz az lenne hogy 'Semmi közöd hozzá, miért foglalkozol vele',stb.
l21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!