Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Első közös karácsony mikor?

Első közös karácsony mikor?

Figyelt kérdés

Több mint 3 éve vagyunk együtt (együtt is élünk),de én még tanulok. A karácsony úgy szokott lenni,hogy 24-e előtt (22 v.23) kettesben ünneplünk,majd következő nap ő is hazamegy a szüleihez és én is. Viszont idén már szeretne kettesben velem karácsonyozni,amivel nekem sincs kifogásom,csak hát a saját "régi" családommal is szívesen lennék. Plusz amíg nem vagyok a felesége, csak a barátnője, addig valahogy mi nem is vagyunk egy "kis család". 25-26-án azért is bajos végigjárni a rokonságot,mert 3 különböző hely az, ahol mi élünk most és ahol az ő és az én szüleim élnek (kb 200 km-es távolságok,autó nincs).

Hogy oldanátok meg a karácsonyozást akár most,akár a későbbiekben?

2012. nov. 20. 08:53
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Én ezt értem, de számomra furcsa. :) Teljes mértékben a gyerekeimet helyezném előtérbe, hiszen nekik ez még egy nagyon fontos ünnep, én pedig felnőttként nem törnék össze ha csak később mehetnék el a szüleimhez annak ellenére, hogy szeretem őket. Mondjuk nálunk a 24.-e az mindig is a szűk családról szólt, apa, anya, gyerekek. Nagymamák, nagypapák és a többi rokon csak a következő napokon.

De hát mások vagyunk, nem gondolkodhatunk egyformán. :)

2012. nov. 20. 10:22
 32/39 anonim ***** válasza:
53%

Ha lesznek gyerekeink valószínű nem megy haza a párom a szüleihez 24-én...

Most haza megy, mert nincs gyerekünk.

Nem tudom mit nem lehet ezen érteni.

Ha majd házasok leszünk és gyerekeink lesznek meglátjuk hogy lesz. Én azt sem tartom kizártnak hogy egy nap 3 helyen karácsonyozzunk. Először együtt, aztán a páromék szüleinél és nálunk. Majd meglátjuk hogy lesz... De az biztos hogy nem felejtkezem el a szüleimről.

Én abban látom itt a "problémát", hogy mindenki más és más kapcsolatot ápol a szüleivel, mások a hagyományok, a távolság is sokat számít... a szülőkkel való kapcsolata mindenkinek más, ezért eltérő szokások alakulnak ki karácsonykor. Azok akik nagyon jó, szoros kapcsolatban vannak a szüleikkel, azok haza fognak menni 24-én, vagy elhívják őket hozzájuk. Azok, akiknek kicsit gyengébb a szál, vagy nem olyan jó a viszonyuk könnyebben töltik el a karácsonyt a szüleik nélkül.

A tökéletes karácsony akkor lenne számomra, ha mindnyájan együtt lennénk. A párom szülei, az én szüleim és mi, az "új család". :) Miért kéne szétszakadni? Vagy mért kéne valakiknek egyedül lenni? Mindent meg lehet oldani, ha akarjuk.

2012. nov. 20. 10:28
 33/39 anonim ***** válasza:

Mi 24én ebédre megyünk anyósékhoz,este együtt a mi kis családunk(apa anya gyerek)25én pedig anyuékhoz megyünk.Nagyszülők a szülőknék vannak igy máshová nem kell mennünk és a távolságok sem nagyok.

amikor még csak jártunk az első évben a párom eljött hozzánk 24-én és ott is maradt,másnap felkeltünk és mentünk anyósékhoz.

Egy karácsony volt mikor 24én nem mentünk sehova,azt mondtuk soha többet.

2012. nov. 20. 10:43
 34/39 anonim ***** válasza:

mi amióta együtt élünk a férjemmel azóta egyik évben szüleinél másik évben a szüleimnél töltjük a Szentestét és az első napot utána a másodikat illetve az azt követő napot a másik családnál.

jövő karácsonyra már bőven megszületik a kisbabánk, akkor ők jönnek hozzánk olyan felbontásban vagy egyszerre ahogy akarnak.

2012. nov. 20. 11:03
 35/39 anonim ***** válasza:
ne haragudj de a szülők is kibírnák hogy egy napot veletek karácsonyoznak, utána mehetnek ők is a többi rokonhoz..elég nehéz úgy tanácsolni valamit hogy lényegében csak ti alkalmazkodtok a többiekhez.
2012. nov. 20. 14:28
 36/39 anonim ***** válasza:
nálunk ez úgy ment, hogy 24-e anyukámmal, mivel 2 emelettel lejjebb laknak. 25-e apuval és 26-án mentünk az ő családjához 250 km-re. De csak akkor, ha 27-28 nem munkanap, mert akkor tudunk még maradni. Idén úgy lesz, hogy 24-e valószínűleg megint anyu, 25 apu, ott lesz öcsém is, mivel már elvált a feleségétől, visszaköltözött, 26-án meg kettesben leszünk. Az ő szüleihez majd a köv. hétvégén megyünk pénteken, én szombaton, ő vasárnap jön. Első 2-3 évben ezen stresszeltünk, most már úgy vagyunk, ha ők nem jönnek, mert nem kíváncsiak ránk, akkor én sem fogok megszakadni a 3 napban.
2012. nov. 20. 14:44
 37/39 anonim ***** válasza:

ja és utolsó vagyok, amíg öcsémék külön éltek, öcsémék már nem is fértek bele, mert az ő anyósa és apósa is elvált, és tök ellentétesen mentünk a szülőkhöz :D nem is találkoztunk karácsonykor.

Ha nekünk lesz majd gyerek, tuti, hogy a szenteste a miénk lesz, a másik két napot fordítjuk családlátogatásra.

2012. nov. 20. 14:46
 38/39 anonim ***** válasza:

na megint én vagyok a 250 km-rel. Én dolgozom, mégis gyerekkén kezelnek. Ti egy pár vagytok, ne haragudj, de nálam 23-a még nem karácsony. Én fát is csak 24-én díszítek, jó, ez az én hülyeségem. Tehát az, hogy együtt vagytok és ünnepeltek korábban szerintem azért hülyeség, mert pár létetekre azért nem vagytok együtt, mert a szülőknél megy a hiszti? Hát ha nem tetszik, jöjjenek ők. Nálunk is ez volt, tudom, miről beszélek. Nekünk is 5 fele kellene menni a 3 napban, jobban mondva kettő, mert ugye szenteste főzök.

illetve miért nem lehet azt megcsinálni, hogy egyik évben itt vagytok, másik évben ott vagytok? aztán helló. Ők is mehetnek, én azért sem csinálok belőle gondot, mert pl. apukámnak is és anyósoméknak is csak minket kell meglátogatni, öcsém apámmal él, a sógornőm 5 percre lakik a szüleitől, nekünk viszont 4-5 helyre kéne menni vonattal. Ha ezt valaki nem fogadja el, sajnálom. Szerintem egy kicsit ezt már túldramatizáljátok.

2012. nov. 20. 14:52
 39/39 anonim ***** válasza:

"Hiába pontoztátok le a válaszomat 0%-ra, nekem senki ne mondja, hogy az normális, hogy van egy pár (talán már házasok is) van közös gyerek, de a kedves feleség 24.-én akkor is hazamegy a szüleihez. Ez milyen dolog már?! Csak azért mert együtt főznek, sütkéreznek, tvznek, karácsonyi dalokat hallgatnak..."

tökéletesen egyetértek, akkor a válaszoló gyereke kivel fog sütni - főzni? neki nem az ő anyjával kellene???

2012. nov. 20. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!