Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Első közös karácsony mikor?

Első közös karácsony mikor?

Figyelt kérdés

Több mint 3 éve vagyunk együtt (együtt is élünk),de én még tanulok. A karácsony úgy szokott lenni,hogy 24-e előtt (22 v.23) kettesben ünneplünk,majd következő nap ő is hazamegy a szüleihez és én is. Viszont idén már szeretne kettesben velem karácsonyozni,amivel nekem sincs kifogásom,csak hát a saját "régi" családommal is szívesen lennék. Plusz amíg nem vagyok a felesége, csak a barátnője, addig valahogy mi nem is vagyunk egy "kis család". 25-26-án azért is bajos végigjárni a rokonságot,mert 3 különböző hely az, ahol mi élünk most és ahol az ő és az én szüleim élnek (kb 200 km-es távolságok,autó nincs).

Hogy oldanátok meg a karácsonyozást akár most,akár a későbbiekben?

2012. nov. 20. 08:53
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
67%
Amikor mi összeköltöztünk, akkor nekünk alap volt, hogy a szentestét kettesben, otthon töltjük. Nem értelek titeket. Én is csak 20 voltam, és mégsem szaladtam haza anyucihoz szenteste..Nekem fura a ti felfogásotok. Én sem voltam se a felesége, se a menyasszonya, "csak" a barátnője.
2012. nov. 20. 09:46
 22/39 anonim ***** válasza:
Szia, mi 4 évig voltunk együtt és a 24.-ét mindig külön külön ki-ki a saját szüleivel tartotta.. A nővérem, aki teljesen más városban lakott a párjával úgy szintén minden évben hazautazott 24.-ére. Mi pedig a barátommal nem épp rendhagyó módon, de a 23.a estét töltöttük kettesben, akkor karácsonyoztunk.. A nagy szülők stb is külön lettek meglátogatva a következő napokban. Együtt nekünk sem lett volna idő rá.. Valahogy én is előbb éreztem még a szüleimet a családnak, mint a barátomat.. Mondjuk mi azóta szakítottunk már..
2012. nov. 20. 09:55
 23/39 anonim ***** válasza:

Nekünk a 3. közös karácsonyunk lesz idén. Az elmúlt 2 évben az én szüleimnél voltunk 24-én, ott is aludtunk. Bár nálunk annyiból könnyebb a helyzet, hogy Ő egyáltalán nem tartja a szüleivel a kapcsolatot, így ebből nincs vita. De azt nem tudnám elképzelni, hogy külön töltsük a karácsonyt.

Idén még nem tudom, hogy lesz, már tavaly is együtt éltünk, a szentestét mégis a szüleimnél töltöttük.

2012. nov. 20. 09:56
 24/39 anonim ***** válasza:
82%

Hiába pontoztátok le a válaszomat 0%-ra, nekem senki ne mondja, hogy az normális, hogy van egy pár (talán már házasok is) van közös gyerek, de a kedves feleség 24.-én akkor is hazamegy a szüleihez. Ez milyen dolog már?! Csak azért mert együtt főznek, sütkéreznek, tvznek, karácsonyi dalokat hallgatnak...

Ezt a karácsonyi hangulatot már otthon kellene megteremtenie a szülőknek a kisgyerek számára 24.-én... A többi családtag csak utána következik... Aki pedig ennyire nem tud elszakadni a családtagjaitól, hogy saját magát részesíti előnyben, illetve azt, hogy neki jó legyen, az inkább ne is vállaljon gyereket.

A saját gyerekednek talán nem arra lenne szüksége mint neked, hogy a szüleivel töltse a szentestét? Hát bizony de, csak tudni kell különbséget tenni egy kisgyermek meg egy felnőtt ember között... Nem utolsósorban pedig van apja is annak a gyermeknek, de ezek szerint az nem számít, hogy ő mit akar.

2012. nov. 20. 09:57
 25/39 anonim ***** válasza:
30%

Nem érzem magamat önzőnek. 23 évig minden szenteste a szüleimmel voltam, attól hogy 30 leszek, feleség és anya, még nem kell lemondanom a szüleimről, a hagyományainkról. És nem is fogok.

(A gyerekek 24-én velem lesznek, és 25-én elmegyünk a páromék szüleihez. Így teljesen korrektnek érzem.)

A páromnak sem okoz problémát hogy 24 én otthon akarok lenni. Ő is a saját szüleivel akar lenni 24-én.

Szerencsére nálunk nincs ebből probléma, mert mindketten a saját szüleinknél szeretnénk lenni 24-én. Örülök hogy ebben hasonlítunk egymásra. :)

Mivel az év többi napján -többnyire- kettesben vagyunk, nem ragaszkodunk görcsösen ahhoz hogy 24-én ketten legyünk, távol a családtól mert ez a mi "első karácsonyunk" és "most már ez a kétszemélyes családunk, itt kell lenni."

Persze veszünk majd egy kis fát az albérletbe és 23-án feldíszítjük. Örülünk neki és megteremtjük a karácsonyi hangulatot, de 24-én hazamegyünk.

2012. nov. 20. 09:59
 26/39 anonim ***** válasza:
Én a párommal töltöm és tölteném a szent estét ,aztán mennék a családhoz.
2012. nov. 20. 10:11
 27/39 anonim ***** válasza:
0%

Még valami. 24-e is, akár a többi nap nem egy órából áll. Szerinted egy nap nem lehet két helyen karácsonyozni? Egy városban lakunk a szüleimmel, kb 10 perce.

Hívjuk a gyerekeket, engem és a férjem az "új családnak". Engem és a szüleimet a "régi családnak".

Abszolút meg lehet oldani hogy reggeltől délután 3-ig, 4-ig az új család együtt ünnepel a saját lakásában, a saját fája körül, ajándékosztás, sütés, főzés stb, és után átmennek a régi családhoz. Ott is esznek, ajándékoznak és jól érzik magukat.

Amúgy még nincs gyerekem, se férjem, úgy hogy nem kell olyan komolyan venni a terveimet.

Csak mondom, hogy attól mert az ember felnő és lesz egy párja, attól még nem kell elfelejteni a szüleit. Én legalábbis nagyon ragaszkodom hozzájuk, nagyon szeretem őket, és elképzelni sem tudom hogy nélkülük legyek szenteste. A karácsony a szeretet ünnepe, és mint ilyen, szeretnék a szeretteimmel lenni, ami nem csak a páromat jelenti, (és a majdani gyermekeinket).

2012. nov. 20. 10:13
 28/39 anonim ***** válasza:
25: és akkor a gyerekek az apjuk nélkül ünneplik a szentestét? Nekem ez nagyon furcsa....
2012. nov. 20. 10:16
 29/39 anonim ***** válasza:

Én nem értem a kérdést. Elefántot csinálsz belőle. Az első válaszoló tökéletesen leírta. 24-e együtt, kettesben, otthon, 25. a ő családjánál, mert ráadásul az anyukájának akkor van a szülinapja, 26. az én családomnál. És nálunk még az is bonyolítja a szitut, hogy van egy kutya, akit az én családom szívesen lát, a páromé nem. És nyilván karácsonykor reggeltől-estig ott vagyunk, hogy oldom meg a kutyát a lakásban? Még megkérni sem tudok senkit, hogy karácsonykor jöjjön már át levinni pisilni...

Mégis valahogy megoldjuk, ha nekünk menni fog, nektek is.

2012. nov. 20. 10:19
 30/39 anonim válasza:

3 éve vagyunk együtt és két éve élünk közös háztartásban. tavaly 23. átmentünk anyuékhoz, ott aludtunk, megebédeltünk, ajándékoztunk. aztán átmentünk anyukájához (ő teljesen egyedül él) és a szentestét ott töltöttük nála.

na ez idén megváltozik. 24. nem megyünk sehová szeretnék kettesben lenni vele, ez az utolsó karácsonyunk kettesben, jövőre már velünk lesz a kislányunk is. ha akarnak átjönnek hozzánk 24.-én, de én tuti nem mozdulok ki görögdinnye méretű hassal idén :) ha akar anyós itt is alhat, nem zavar, ő sincs egyedül legalább. ha meg nem akkor 25.-én megyünk körbe mindenkihez, vagy ők jönnek hozzánk, ez majd kialakul.. :)

2012. nov. 20. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!