Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Első közös karácsony mikor?

Első közös karácsony mikor?

Figyelt kérdés

Több mint 3 éve vagyunk együtt (együtt is élünk),de én még tanulok. A karácsony úgy szokott lenni,hogy 24-e előtt (22 v.23) kettesben ünneplünk,majd következő nap ő is hazamegy a szüleihez és én is. Viszont idén már szeretne kettesben velem karácsonyozni,amivel nekem sincs kifogásom,csak hát a saját "régi" családommal is szívesen lennék. Plusz amíg nem vagyok a felesége, csak a barátnője, addig valahogy mi nem is vagyunk egy "kis család". 25-26-án azért is bajos végigjárni a rokonságot,mert 3 különböző hely az, ahol mi élünk most és ahol az ő és az én szüleim élnek (kb 200 km-es távolságok,autó nincs).

Hogy oldanátok meg a karácsonyozást akár most,akár a későbbiekben?

2012. nov. 20. 08:53
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Lehet hogy számodra furcsa, nálunk nem volt az. Mint írtam, mi is karácsonyozunk, csak épp előtte 1 nappal, úgyhogy ugyanúgy ünneplünk, csak hogy mindenre és mindenkire legyen idő, hogy ő is eljusson a távol élő nagyszüleihez, ezért előrébb van hozva. Évközben járunk hozzájuk 2 havonta, és az én családomhoz,szüleimhez is járunk kb havonta, tehát nem az van hogy soha egyikőjükhöz sem megyünk.
2012. nov. 20. 09:16
 12/39 A kérdező kommentje:

Talán eddig az utolsó válaszoló fogta meg legjobban a lényegét: köszi!

Csak tudod a sarkalatos pont az,hogy amíg én nem dolgozom,kvázi nem vagyok felnőttként számbavehető, mindenki így kezel. És ezért vagyunk "gyerekek".

2012. nov. 20. 09:17
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Végülis ebben is van igazság. :) Nem tudom, hogy igazából mi lenne a legjobb megoldás. Talán később már nektek is könnyebb lesz ha dolgozni fogsz és esetleg tudtok venni egy autót mert az elég nagymértékben megkönnyíti majd az utazgatás és kialakul egyfajta rendszer.
2012. nov. 20. 09:22
 14/39 anonim ***** válasza:
58%
Ha a szüleidet nem akarod kiszakítani egy napra sem a családi kötelékből, hát hívd meg a párod szüleit is oda! ÉS akkor egyik évben egyik családnál, másik évben másik családnál legyen a karácsony. Elvégre, ha egyszer összeházasodtok, meg kell ismerniük egymást! :)
2012. nov. 20. 09:22
 15/39 anonim válasza:
58%
Mi kicsit több éve vagyunk együtt párommal,de már jó ideje együtt élünk. Tavaly 23án elmentünk az ő szüleihez, ott nem időztünk sokat,mert a barátom nem igazán szeret a szüleivel karácsonyozni. 24én már az én szüleimnél voltunk Szolnok-megyében. Idén mi sem tudjuk,hogy hogy legyen, mert történt egy-két dolog és a barátom a szüleivel akar karácsonyozni, hozzánk meg nem biztos,hogy eljön. Szóval szerintem mi 24én együtt leszünk, és így mindkettőnknek ez lesz az első közös karácsonya. :) Utána meg én beugrom hozzájuk és utazok haza. A szüleimnek rosszul fog esni,hogy ha ők idén nem találkoznak párommal, de most nem tudok mit csinálni.
2012. nov. 20. 09:25
 16/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az ötleteket :)
2012. nov. 20. 09:26
 17/39 klopusz ***** válasza:
39%

Szia!

Mi első pillanattól (16 éve) úgy csináljuk, hogy anyukámékkal és tesómékkal együtt vagyunk 24-én, anyósomnál meg 25-én vagy 26-án gyűlik össze a család. Bár anyósom egyedül él, soha nem volt ebből problémánk.

Olyat is hallottam, hogy a fiatal pár egyik évben az egyik szülőnél, másik évben a másiknál tölti a szentestét.

2012. nov. 20. 09:27
 18/39 anonim ***** válasza:
46%

Én most költöztem össze a párommal egy hónapja.

De akárhány hónapja, éve is laknánk együtt, és akár a felesége lennék/leszek akár nem, akkor is haza mennék a szüleimhez 24-én karácsonyozni! Együtt díszítjük a fát, együtt főzünk, sütkérezünk, együtt tévézünk, együtt hallgatjuk a karácsonyi dalokat. A párom meg szintén haza megy az ő szüleihez. Ha van kedve, persze, nálunk is lehet, de én semmiképpen nem megyek át hozzájuk 24-én.

Én a saját családommal akarok lenni, nem máséval. Ha ez egyeseknek bunkóság vagy hülyeség akkor legyen. Engem nem zavar.

A saját családom az első. És minden évben haza fogok menni. Ha rajtam múlna nem is mennék a páromékhoz... :) De persze elmegyek majd 25-én, ő pedig eljön hozzánk 26-án. Így csináltuk eddig is, amíg nem laktunk együtt. Ezután se lesz másképp.

Ha a felesége leszek, és gyermekeink lesznek 24.-én akkor is hazamegyek a szüleimhez.

2012. nov. 20. 09:28
 19/39 anonim ***** válasza:
42%

"Ha a felesége leszek, és gyermekeink lesznek 24.-én akkor is hazamegyek a szüleimhez"

Kicsit önző vagy nem gondolod? Nemcsak magadra kéne gondolnod...

2012. nov. 20. 09:31
 20/39 anonim ***** válasza:

Szerintem ez minden párnál "probléma", nem vagy ezzel egyedül!

Megoldás sincs olyan, hogy "na, ez a JÓ, a többi meg rossz". Igazából ezt nektek kell kitalálni, és megbeszélni.

Tanácsot tudok adni, de egyáltalán nem biztos, hogy ez nektek is jó. Én így csinálnám: 24-én az egyik családnál mindketten, 25-én meg a másiknál mindketten.

Persze, én amilyen bezsongott vagyok karácsonykor, nekem a 24-e számít, úgyhogy az még egy "harc" lenne, hogy az hadd lehessen az én családommal... :$

2012. nov. 20. 09:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!