Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindig így lesz? Ez már így...

Mindig így lesz? Ez már így marad?

Figyelt kérdés

Én 19 éves lány vagyok, a barátom 22. Már jó pár hónapja együtt vagyunk. A családomnak azonban nem szimpatikus a párom. Én most érettségiztem, kitűnő bizonyítvánnyal, két nyelvvizsgám van, senki nem mondhatja, hogy végiglazsáltam azt a négy évet. A nagy bulizások a tanulás miatt kimaradtak, azonban mostanság néha eljárunk ketten és beülünk valahova, megiszunk egy-két sört és még 11 előtt itthon vagyunk. Nem a leglepukkantabb kocsmára kell gondolni, igyekszünk jó helyekre járni. A szüleimnek ez azonban nem tetszik. Szerintük a barátom egy alkoholista, én meg az leszek, és csak visz a "rosszba". Részegen sose jöttem még haza. Onnan veszik, hogy a barátom alkoholista, mert megkínálták alkohollal, ő meg elfogadta. Pedig tényleg rendes gyerek, jól tanul (elég nehéz szakon van), illedelmesen viselkedik, egy rossz szavuk nem lehet rá. De én akkor se értem, hogy a szüleimnek mégis mi bajuk lehet vele.

Én arra gondoltam, hogy most kezdek ugyebár önállósodni, és még igyekeznek maguk mellett tartani. Szerintem nem tetszik nekik, hogy nem tudnak szemmel tartani folyamatosan. Szerintetek ez tényleg így van? Más még: Mikor menjek bulizni, mikor ihatok meg egy sört nyugodtan? Majd ha két gyerekem lesz és reggel 7-re bent kell lenni a munkahelyen?

Kicsit kilátástalannak tűnik a helyzet, mert a szüleimnek nincs igazuk, és nem tudom őket erről meggyőzni.

Várom a válaszokat, estefelé tudok reagálni csak sajnos.

Köszönöm mindenkinek!

2009. aug. 15. 12:51
 1/6 anonim válasza:

A szüleidnek azért valahol igaza lehet. Ők olyan szempontokat is mérlegelnek, amiket te a korodnál, élettapasztalodnál fogva még láthatsz. Lehet, hogy ezek olyan megérzések, intő jelek, amiket talán ők sem tudnak megfogalmazni, de találkoztak már hasonlóval, és rossz előérzetük van. Ha egyébként szereted a szüleidet, megbízol bennük, akkor beszélgess velük, hátha sikerül megfogalmazniuk, hogy miért találják a barátodat igazából nem hozzád valónak.

Egyébként biztosan nem a bulizás önmagában zavarja őket, hanem féltenek valamitől (nem ismerik azokat a helyeket, ahová jársz, vagy a társaság...stb.)

2009. aug. 15. 13:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Kihagytam, hogy ha együtt vagyunk folyamatosak az ellenőrzések. Mit csinálunk, hol vagyunk, mikor érünk haza stb... Nekem ez is kicsit zavaró, mert azért ennyire nem lehetnek bizalmatlanok. Próbáltam felhozni a témát, de az volt a válasz, hogy ők csak gondoskodni akarnak rólam, ha nem tetszik el lehet menni...
2009. aug. 15. 13:22
 3/6 A kérdező kommentje:
Próbáltam velük beszélni, de semmi. A rokonoknak meg azt mondják, hogy mennyire illik hozzám, milyen rendes gyerek stb... Ha rájövök a logikájukra kiadom könyvben.
2009. aug. 15. 13:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a szüleid túlaggódjk a dolgot. Próbálnak megvédeni a rossz döntésektől meg a csalódásoktól biztos. Ami nem rossz, de amiket leírtál magadról és a párodról egyáltalán nem kellene így parázniuk meg ellenőrizgetni titeket.

Az alkoholizmus is hülyeség. Attól hogy heti 1-2 alkalommal beültök valahova az messze van az alkoholizmustól és szerintem nem is az ilyenekből lesz alkoholista.

Ha ők nem látják be hogy lassan felnősz és a saját hibáidból jobban tanulsz mint másokéból és a saját életedet kell elkezdened élni a saját döntéseiddel addig sajni szerintem ez lesz.

De kitartás!! Remélhetőleg idővel leszoknak róla ha meg már a saját lábadon állsz mindenféle szempontból finoman le is állíthatod őket.

Szerintem.

2009. aug. 15. 13:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen csak féltenek, és túlaggódják a dolgot.
2009. aug. 15. 13:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Így van, féltenek.

Tökéleteset akarnak neked, de rá fognak jönni, hogy olyan nincs.

Mikor kételkednek és ezt neked szóvá is teszik, akkor érvelj: inkább légy egy olyan fiúval, aki szeret megbecsül és kéthetente megiszik egy pohár sört, mint egy eszement senkivel, aki drogozik, nincsenek céljai, hazudozik és az utcán nő fel.Ja és még meg sem tudna védeni, ha oda kerülne a sor.

Ha elégszer állítasz eléjük negatív példákat be fogják látni, hogy igazad van.

2009. aug. 15. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!