Anyós mindenbe beleszól és kioktat. Hogy tegyek ez ellen, hogy ne legyen harag és sértődés a vége?
Pár nappal ezelőtt érkezett hozzánk, mert a lakásában valamit sürgősen fel kell újítani. Egy darabig még itt marad.
Ahogy/amit főzök, az nem jó neki. Kértem, hogy segítsen, egy-egy receptet megkérdeztem ő hogy főzne meg. Erre jött a lecseszés, hogy milyen feleség vagyok, ha még főzni sem tudok. A reggeliből is volt egy kis vita, mert rántottát csináltam a férjemnek, azt szeretett volna enni. Akkor jött a kioktatás, hogy az ő fia nem ehet ilyesmit reggelire, csak pirítóst, mert nem bírja a gyomra. (Sosincs baja a gyomrának)Anyósomnak természetesen azt adtam enni, amit ő szeretett volna. Aztán meglátta, hogy én zsíros kenyeret ettem vöröshagymával. Na ebből lett a nagy sírás-rívás, hogy ő nem tudta, hogy ennyire szegények vagyunk. És hogy én hová verem el az ő fia fizetését, hogy már hó közepén nincs pénzünk. Nagyon nehezen tudtam megmagyarázni neki, hogy azért eszem azt, mert ez esett jól és hogy maga is láthatta, hogy van otthon kaja bőven. Akkor a következő: hogy én minek eszek zsírt, mert majd meghalok tőle, meg biztos az ő fiának sem ügyelek az egészségére. Egyébként nyilván nem eszek zsírt zsírral.
Nem tudom hogy bírjam ki vele a napokat, mert szinte mindenben talál hibát és nem rest szóvá tenni. Én nem akarok veszekedni, mert mégis csak tisztelem, amiért ő a párom anyja. Már párom is beszélt vele erről, aminek az lett a vége, hogy hisztizni kezdett, hogy én ellene akarom uszítani a fiát. Viszont képtelen vagyok mindent lenyelni.

Ne engedj se érzelmi zsarolásnak, se izomból tolt mindenbe belepofázásnak. Meg kell mutatni a bejárati ajtón a névtáblát. Anyuka, el tudja olvasni? Igen? Akkor ehhez tartsa magát. Ebben a lakásban most két Xxxyyné van, de csak az egyik van itthon, a másik csak kedves vendég. Ha jó így, tessék maradni, ha nem, segítek becsomagolni, most azonnal.
Ha nem tisztázod a helyzetet és az erőviszonyokat, rá fog menni a kapcsolatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!