Anyós mindenbe beleszól és kioktat. Hogy tegyek ez ellen, hogy ne legyen harag és sértődés a vége?
Pár nappal ezelőtt érkezett hozzánk, mert a lakásában valamit sürgősen fel kell újítani. Egy darabig még itt marad.
Ahogy/amit főzök, az nem jó neki. Kértem, hogy segítsen, egy-egy receptet megkérdeztem ő hogy főzne meg. Erre jött a lecseszés, hogy milyen feleség vagyok, ha még főzni sem tudok. A reggeliből is volt egy kis vita, mert rántottát csináltam a férjemnek, azt szeretett volna enni. Akkor jött a kioktatás, hogy az ő fia nem ehet ilyesmit reggelire, csak pirítóst, mert nem bírja a gyomra. (Sosincs baja a gyomrának)Anyósomnak természetesen azt adtam enni, amit ő szeretett volna. Aztán meglátta, hogy én zsíros kenyeret ettem vöröshagymával. Na ebből lett a nagy sírás-rívás, hogy ő nem tudta, hogy ennyire szegények vagyunk. És hogy én hová verem el az ő fia fizetését, hogy már hó közepén nincs pénzünk. Nagyon nehezen tudtam megmagyarázni neki, hogy azért eszem azt, mert ez esett jól és hogy maga is láthatta, hogy van otthon kaja bőven. Akkor a következő: hogy én minek eszek zsírt, mert majd meghalok tőle, meg biztos az ő fiának sem ügyelek az egészségére. Egyébként nyilván nem eszek zsírt zsírral.
Nem tudom hogy bírjam ki vele a napokat, mert szinte mindenben talál hibát és nem rest szóvá tenni. Én nem akarok veszekedni, mert mégis csak tisztelem, amiért ő a párom anyja. Már párom is beszélt vele erről, aminek az lett a vége, hogy hisztizni kezdett, hogy én ellene akarom uszítani a fiát. Viszont képtelen vagyok mindent lenyelni.
Előre jelzem! anyucit dobjátok ki a másik fiút meg be se engedjétek!
Tuti az lesz a vége hogy jhaj hát elhuzodik a felújítás vagy valami más baj van amit javítani kell.... stb... tessék neki megmondani hogyha nem élteveszlyes a ház huzzon haza, mert a munkásokat felügyelni kell! vagy tán nem lesz baj ha kipakolják a lakását?
az egész csak egy kamu sztori belesétáltál szépen a csapdájába, a férjed hiába "figyelmeztetett" nem fogsz tudni menekülni
Én toleráns meg türelmes ember vagyok általában, de ilyen anyóssal biztos, hogy nem élnék együtt (én is együtt élek az anyósommal három éve, de még soha nem veszekedtünk, mert mindketten normálisan állunk a másikhoz).
A helyedben nagyon határozottan megmondanám neki, hogy vagy igyekszik jobban kijönni veled (már csak a fia miatt is, hisz ő melletted áll), vagy mehet haza, választhat.
A párom szüleihez költöztem és külön ugyan de egy házban éltünk másfél évet.Ök sokat dolgoztak nem gondoltam volna hogy gond lesz, minden nagyon jol indult. Ezt a hibát soha nem követném el ujra.Ha egyszer közel engeded öket könnyen elszemtelenednek (nálam igy volt sajnos) manipulálva majd ha ugy nem ment szinte kioktatva parancsszora mondta meg az apja hogy mi lesz az anyja a sirogörcsöt produalva (könnyek nélkül) terrorizált minket(szegény párom).Èn kikértem magamnak de tudom nem fognak megváltozni a megoldás csak az eltávolodás. Egy idö után már nem fog érdekelni a sértödés v.harag söt törleszteni akarsz a sok szarért amit az elején johiszemüen lenyeltél.A tanácsom az hogy az elején kell a dolgokat a helyére tenni mert késöbb már beskatulyáznak hogy veled ezt meg lehet csinálni neked ezt lehet mondani és egyre tovább fognak menni.
Onnan nagyon nehéz a dolgokat visszaforditani nem akarnak majd változni ,tagadni fogják a tényeket ,te leszel a túlérzékeny aki....Ök csak jot akarnak ,tanácsot adnak amit senki nem kért....
1. Bahajolsz anyósnak és ő betapos téged az anyaföldbe, mert uralkodni akar rajtad (és rajtad keresztül a párod is). Ekkor nincs harag, sértődés a részéről, mert teljesül az akarata. Részedről jön a frusztráció, a sértődés, és minden más, amit vagy elfojtasz vagy állandóan dobod kifelé, másokra, állandó panasz és nyavalygás formájában - amivel alaposan megutáltatod magad egy idő után mindenkivel.
Ez az elnyomott gyermek-verzió.
2. Kiállsz magadért, meghúzod a határokat, hogy hol van az, ahol egy jottányit sem engedsz és nem törődsz azzal, hogy anyós mennyire sértődik és mennyire haragszik (mindenképpen sértődni fog, ha nem az ő akarata érvényesül!).
Ez a Felnőtt ember útja, aki szabad akarattal és önálló döntési lehetőséggel bír a saját élete felől.
Választhatsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!